IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - Што ве остави без збор денес..
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што ве остави без збор денес..

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8182838485 97>
Автор
Порака
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2012 во 01:37
ме остава без збор тоа како температурата во Македонија над 40 не иде... 
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2012 во 18:15

Ги опремил овците со мобилни за да не му ги крадат

12ЈУЛ 201209:56

Еден јужноафрикански фармер ги опремил своите овци со мобилни телефони за да биде во постојан контакт со стадото и да ги спречи постојаните кражби на неговиот имот, пишува јужноафриканскиот печат.

Мобилните телефони им се закачени на овците околу врат и се вклучуваат кога животните ќе почнат да трчаат, што е знак дека крадците ги пресекле жиците и упаднале на имотот, кој се наоѓа во близина на Кејп Таун.

„Кога овцата ќе потрча, заѕвонува мојот мобилен телефон, кој ми вели „овца 1“ или „овца 2“ и така натаму. Така барем знам каде да барам, бидејќи мојата фарма има 750 хектари“, објаснува фармерот Ерард Лоув и додава дека кражбите на добиток преку зима се вистинско зло. Лоув својот необичен безбедносен систем, кој се состои од неколку мобилни телефони распоредени во различни делови на стадото, го создал по неодамнешната кражба на 40 овци.

Креативниот фармер вели дека нема корист од повикување на полицијата во случај на кражба, бидејќи од искуство знае дека полицајците во тој момент или немаат возило на располагање или немаат бензин или гумите на автомобилот им ги украле крадци.

Лоув е задоволен од својот нов систем, за кои вели дека се покажал ефикасен, бидејќи благодарение на него веќе успеал да спречи една кражба.

Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2012 во 01:22
edno mnogu ubavo iznenaduvanje среќа
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2012 во 01:26
i mene me ostavija bez zbor... ama nekako povtorno nadoagjaat - pusti...плазење... zborovi... od kade li samo doagjaat...голема насмевка
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2012 во 01:30
и мене ме оставија....глупчо
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2012 во 01:31
edna nevoobicaena slucka..........
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 16:05
Морееееееееееееееееееееее, што им фали бре на лугето? Абе нормален ли е, ќерки можат да му бидат????

а овој па лудаков, се изживувал врз внукаму, брееееееееееееееееелутина
Паланчанец ја силувал сопствената внука
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2012 во 11:42
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2012 во 23:43

жицата за алишта на комшивката утрово..

тангата на "прва жица"... и тоа два пара...изненадување

Па уште ми вели добро утро комшија....така утума..збунетоста јас целиот   поспаност...

ја нама вечерва..!сега да ми дојдииии..хммм...намигнување

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2012 во 23:45
Е сега пред секунда...Ај таа што си била несаглам,па направила
видео со исповед...Па уште имала храброст и се обратила по истото.
Ама родители да споделуваат таква вест е не може да сфатам.
Изремети се живо ова нетовзамисленост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2012 во 23:47

..која е таа?изненадување....нездрава....црвенеење

а за што збори во тоа видеото....?

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2012 во 23:49
Да те замисли што со 15 години се прави....Ај на ЛП ќе ти ја пратам ептен е едукативно видеото оти...
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2012 во 23:51
kako moze ti da nemas gledano???
i jas se cudam inaku za sluckata...ne samo za videoto...tuku i za ona sto otvorile blog..demek vo fim se gossip girl...ke tracarat..koj so kogo vo Sk...
ma ne se normalni...
ama ako gi tepas kako mali po zadnikot, odma ke ti recat od socijalno deka si los roditel...
a sega??
kakvi roditeli se ovie sega??
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2012 во 23:51
линкот прати ми го ..не неа!.не
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8182838485 97>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.