|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 8182838485 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред сè имајте постојана љубов меѓу себе, зашто љубовта покрива многу гревови. 1 Петар 4:8
|
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
bilokoja
Група Регистриран: 24.Септември.2013 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga zabranetata ljubov e tolku golema togas i Bog ne e vo pravo
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2Тимотеја 1
8 И така, не се срамувај од сведоштвото за нашиот Господ и од мене, затвореникот за Него, туку страдај и ти со мене за Евангелието, според силата на Бога, 9 Кој нè спаси и нè повика со свет повик, не според нашите дела туку по сопствена одлука и благодат, која ни е дадена во Христа Исуса пред вечните времиња, |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2Солунтјаните 2
13 А ние сме должни секогаш да Му благодариме на Бога за вас, браќа, од Господ возљубени, зашто Бог ве избра од почеток за спасение, преку осветувањето на Духот и вера во вистината, 14 на кое ве призва преку нашето Евангелие, за да ја добиете славата на нашиот Господ Исус Христос. 15 Тогаш, браќа, стојте цврсто и држете ги преданијата што ги научивте од нас, било преку слово или преку наше послание. 16 А Самиот Господ наш Исус Христос и Бог нашиот Татко, Кој нè возљуби нас и ни даде вечна утеха и добра надеж по благодатта 17 да ги утеши вашите срца и да ве утврди во секое добро дело и слово! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исус им рече: „Јас Сум Лебот на животот; кој доаѓа при Мене нема да огладни и кој верува во Мене нема никогаш да ожедни... Сe што Таткото Ми дава ќе дојде при Мене, а оној кој доаѓа при Мене нема да го исфрлам
|
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Псалми 27:1 Господ ми е светлина и спасение,од кого да се плашам?Господ е штит на мојот живот,пред кого да треперам?
|
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто Бог не ни даде дух на страшливост, туку дух на сила, љубов и себевладеење.
ТИМОТЕЈ 1:7 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зборовите на мојата уста и размислувањата на моето срце, нека бидат угодни пред Тебе, Господи, Тврдино моја и Избавителу мој.
Псалм 19,14 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
bilokoja
Група Регистриран: 24.Септември.2013 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Библија не се цитира според шотреба за душа, пости три години со ред пред Велигден прими ја светата причест , помагај и биди искрен и нема траги од твоите чевлички, Во тие момоменти на раце те носел
А сега ставам рака на библија исекој погледнувам во очи и вистина зборувам и ништо освен вистина |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОРИНТЈАНИТЕ
Глава 1 10 Браќа, ве прекорувам во името на нашиот Господ Исус Христос, сите да зборувате исто и да нема раздори меѓу вас, туку да бидете совршено соединети во еден ум и во една мисла. 11 Имено, ми јавија, браќа мои, Хлоините домашни дека меѓу вас има препирки. 12 Со ова сакам да кажам, дека секој од вас зборува: ‘Јас сум Павлов’, ‘Јас сум Аполосов’, ‘Јас пак Кифин’, а ‘Јас Христов’, 13 Дали Христос се раздели? Павле ли беше распнат за вас? Или сте крстени во Павлово име? 14 Му благодарам на Бога, што никого од вас не крстив, освен Криспа и Гаја, 15 за да не рече некој, дека сте крстени во мое име. 16 Го крстив уште Стефановиот дом; натаму не знам дали сум крстил некој друг. 17 Зашто Христос не ме испрати да крштавам, туку да го проповедам Евангелието, и не со говорничка мудрост - за да не го изгуби Христовиот крст своето значење. 18 Зашто, словото за крстот е безумство за оние, кои пропаѓаат, а за нас, кои се спасуваме, Божја сила, |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ова запази го: Ќе бидат тешки времиња во последните денови. Луѓето ќе бидат себељупци, парољупци, фалбаџии, горделиви, погани, непокорни на родителите, неблагодарни, несвети, без љубов, непростиви, клеветници, невоздржани, жестоки, нема да го сакаат доброто, избувливи, љубители на задоволство наместо на Бога, клеветници, без само контрола, брутални, неверни, брзи, надуени, кои имаат изглед на побожни, а се одрекле од нејзината моќ. Немој да имаш ништо со ваквите луѓе.
2 Тимотеј 3:1-5 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пословици 27:17 Железо се остри со железо, и човекот го остри лицето на својот пријател.
Псалм: 25:4 Покажи ми ги, Господи, Твоите патишта, научи ме на Твоите патеки! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Псалм 57
2 Викам кон Сèвишниот Бог, кон Бога кој ми исполни сè. 3 Нека испрати од небесата и нека ме спаси, нека ги засрами оние, што ме гонат: нека ја испрати Бог Својата милост и вистина. 4 Лежам среде лавовите, што ги голтаат човечките синови. Забите им се копја и стрели, а јазикот им е наострен меч. 5 Возвиши се, Боже, над небесата, Твојата слава нека е над целата земја! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕФЕСЈАНИТЕ 4
21 Кога навистина сте чуле за ИСУС и во Него сте се научиле - дека вистината е во Исуса - 22 да го отфрлите од себе стариот човек според вашето поранешно живеење, кој се распаѓа во измамливите желби, 23 да се обновите со духот на својот ум 24 и да се облечете во новиот човек, создаден според Бога во правда и светост во вистината. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 8182838485 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |