IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 32>
Автор
Порака
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:17
Eve go linkot:

http://www.watchtower.org/e/20031208/article_01.htm
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:19
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

Naj zalosno ,vo vrska so jehovinite svedoci ,e sto koga im se postavuva prasanj,za odgovor mora da se çeka eden izvesen period!!
Ili da proverat vo knigite ,ili pak da se konsultiraat so nivnite "pretpostaveni"!!
Seuste ne sum ja imala taa sreka da razgovaram so nekoj jehovin svedok ,koj vednas bi odgovoril na prasanje!!!
Zalosnoтагаmilslam deka im e okraniçena upotrebata na sopstveniot umтага

Откога го увидов тоа почнав да ги бркам.....и дошле на баба ми и и збореле-нас бог ни ја даде книгава и старава со 90 години им рекла-како не бе што не ми ја дал на мене голема%20насмевка и знаат кај да отидат само по поубавите куќи
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:20
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

да бе вие ке не натерате со нож под грло. дај жити се не кажувај вицеви голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Jehova e na nasha strana.
Jehova e toj sto ke go odeli zitoto od plevata.
Denovite na bezboznicite se izbroeni.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:22
Posto ste tolku golemi protivnici na Jehovinite Svedoci kazete mi koja religija spored vas e Vistinskata?
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:22
Najveke im "pali"kaj luge so labilni karakteri ,koi se vo nekoja situacija ,beznadezna ,mozebi vo momentot!
A ako poçnes da im postavuvas poveke od 25 prasanja ,veruvaj ke ti ja zaboravat adresataголема%20насмевка
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:22
Originally posted by KGB KGB напиша:

да бе вие ке не натерате со нож под грло. дај жити се не кажувај вицеви голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Jehova e na nasha strana.
Jehova e toj sto ke go odeli zitoto od plevata.
Denovite na bezboznicite se izbroeni.

а кој е јехова море? знае ли Бог за него? голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкапатем ај ке се читнеме коа ке ви истечат деновите голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:23
Дали сум во право ако констатирам според она на линкот дека тоа вие забрането според одредени Библиски цитати.Дека душата според вас не е НИКАКВА ДУХОВНА СУШТИНА,РАЗЛИЧНА ОД ТЕЛОТО,НИТИ ГО НАДЖИВУВА ТЕЛОТО.Телото према вашето мислење е носител на животот,А ДУШАТА Е ВО КРВТА.Затоа и не ја прифаќате Трансфузијата на крв,зошто ако Јеховин Сведок земе крв од друг,некој грешник или неверник,тогаш нема да биде повеќе оној истиот.Затоа според вас ПОДОБРО Е ДА СЕ УМРЕ БЕЗ ТРАНСФУЗИЈА и така да се биде спасен,отколку да се погреши сега(со примањето крв) ВО ПОСЛЕДНИТЕ ДЕНОВИ ПРЕД ВТОРОТО ХРИСТОВО ДОАЃАЊЕ.

Дали добро го разбрав ова или имаш уште нешто да додадеш?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:24

Posto ste tolku golemi protivnici na Jehovinite Svedoci kazete mi koja religija spored vas e Vistinskata?
jas samo ke te prasam :AKO VEKE SI JEHOVIN SVEDOK ?STO E TOA STO TE NATERA DA SE PREKRSTISизненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:26
Originally posted by efendija efendija напиша:

Дали сум во право ако констатирам според она на линкот дека тоа вие забрането според одредени Библиски цитати.Дека душата според вас не е НИКАКВА ДУХОВНА СУШТИНА,РАЗЛИЧНА ОД ТЕЛОТО,НИТИ ГО НАДЖИВУВА ТЕЛОТО.Телото према вашето мислење е носител на животот,А ДУШАТА Е ВО КРВТА.Затоа и не ја прифаќате Трансфузијата на крв,зошто ако Јеховин Сведок земе крв од друг,некој грешник или неверник,тогаш нема да биде повеќе оној истиот.Затоа според вас ПОДОБРО Е ДА СЕ УМРЕ БЕЗ ТРАНСФУЗИЈА и така да се биде спасен,отколку да се погреши сега(со примањето крв) ВО ПОСЛЕДНИТЕ ДЕНОВИ ПРЕД ВТОРОТО ХРИСТОВО ДОАЃАЊЕ.

Isus go spasil coveshtvoto so svojata sovrshena krv.
Vrednosta na krvta e besceneta.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:27

jas samo ke te prasam :AKO VEKE SI JEHOVIN SVEDOK ?STO E TOA STO TE NATERA DA SE PREKRSTISизненадување

Ne sum Jehovin Svedok.
Planiram da stanam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:28

Ефендија знаеш ли што е најлошо во моабетов со јеховиве? Нашата вера и вашата (мислам и вашата преправи ме ако грешам) не дозволува самоубиство. Тоа е грев! А со самото СВЕСНО непримање трансфузија кога е потребно си извршуваш самоубиство. И немој сеа јеховов да ми рече дека не умира човек кога има потреба од крв а не ја примил и дека јехова ке го спаси бла бла.....ке се изнасмеам стварно! Фактички тоа е чисто самоубиство односно правење грев!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:29

Isus go spasil coveshtvoto so svojata sovrshena krv.
Vrednosta na krvta e besceneta.

Е,да де,знаеме дека е бесценета,и затоа е многу хумано човек да подари крв за да спаси нечив живот.Но,очигледно кај вас или се преценува или не се цени воопшто.
Сакав да речам кога толку е вредна крвта ЗОШТО ЈА ОДБЕГНУВАТЕ ТРАНСФУЗИЈАТА?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:30

Ne sum Jehovin Svedok.
Planiram da stanam.
e da go vidam i toa çudoизненадувањеизненадувањеизненадување
ne poçituvas nesto sto veke go imas ???

Изменето од marija1000 - 22.Март.2008 во 22:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:30

Ефендија знаеш ли што е најлошо во моабетов со јеховиве? Нашата вера и вашата (мислам и вашата преправи ме ако грешам) не дозволува самоубиство. Тоа е грев! А со самото СВЕСНО непримање трансфузија кога е потребно си извршуваш самоубиство. И немој сеа јеховов да ми рече дека не умира човек кога има потреба од крв а не ја примил и дека јехова ке го спаси бла бла.....ке се изнасмеам стварно! Фактички тоа е чисто самоубиство односно правење грев!

Точно така!-Самоубиството е голем грев,и убаво забележа блу....дека тие свесно се ставаат во таа позиција не сакајќи да примат крв од некој друг.Потполно се согласувам со тебе дека тоа е чин на самоубиство.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.