![]() |
|
Срцето или разумот..??? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 41> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Se e do parite
|
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Срцето ја потегнува работата, но понатаму разумот треба да води. Каква улога имаат парите ако разумно процениш дека типот и ти не правите ист муабет? Што ако е некој тежок алкос?Што ако е некој шлакнат?Не ти треба срце да процени дека треба да бегаш од таа врска. Секако ако алкосот повеќе го сакаш од себеси
![]() |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Medicinski mi e dijagnosticirano i konstatirano pogolemo
srce od normalnoto pa si vikam ...zoshto da ne go iskoristam...razumot ke si go "chuvam" za...poposle.. |
|
![]() |
|
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
ne veruva srceto na razumot
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a toj shto go nema ni ednoto,..ni drugoto?
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Nema gajle toj,ne go boli glava ![]() |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
vo edna ljubovna vrska na partneri od razlicna veroispoved,dominira............?
se znae 90% osudena na propast....zaludno e se...... |
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
"Не постои ништо што ќе го излечи нашиот разум освен срцето, ниту пак постои нешто што ќе го излечи нашето срце освен разумот. Орелот не може да лета само со едно крило." - Оскар Вајлд |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Ако сакаме авантура, срцето.
Доколку сакаме успешна врска, разумот!
Разумот ја има улогата на водач, само тој може да одлучува, да расудува, да разбира, да простува, да се прилагодува и сл. Срцето е слепо и лесно измамливо. Тоа е како морски бран носен од ветровите (чувствата).
Според мене, најдобро е кога го зауздуваме срцето со разумот.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
"I was out the front door like nothing was lost
wanted my freedom no matter what the cost It made no difference what anyone said I didn't follow my heart I followed my head well... a man is an island but the water is deep and the shore on the other side is ragged and steep well... I built my castle for just one man without the love of a woman it's made out of sand the tower of strength with no one around to pick me up when it all came down well... I should have known" |
|
![]() |
|
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
срцето би ми направило свашта да не е разумот да ме запре
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Shaxito ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Ako Odis po toa sto go custvuvas ... t.e: isntinktot od srceto.. Togas mislam deka moze Malce poveke od POVEKE da se pati i taguva
![]() ![]() ![]() |
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |