|
БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ? |
Внеси реплика | страница <1 678910 24> |
Автор | ||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А каква вредност и смислa има тоа што овие денес гo прифаќаат она што нивните претходници го отфрлиле!?
|
||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе остај ти тоа, туку ајде чим толку викаш дека е бегрешна книгава, дај повтори некое чудо од ондека, или не не... ти не беше светец, аии извини Ајде има ли некој кој што може барем само едно малечко малечко чудо да напраив, не мора оние огромнине ондека шо се пишани, се чудам само коио чуда се поголеми, овие у библијата, или оние у грчката митологија И тие 45 години што ги збориш, нити знам за кого мислиш, а нити пак некој дошол кај мене и да ми ја наполни главата со нешто, уствари кога ќе размислам да бееееее, доаѓаа некои личности и ми ја полнеа главата со гледање на кафе претходно |
||
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LELEEEEE duhche se gleda deka si od pravoslavno semejstvo...neli gi spomnuvash svetcite kako chudotvorci i barash svetci megju zivi lugje
|
||
|
||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од посланието "Естира" кое сочинувало (16) поглавја, протестантите ги прифатиле само првите 9 поглавја (до кра- јот на третиот пасус на десетото поглавја) а ги отфрлила сите од (четвртиот пасус на десеттото поглавје ) се до крајот на 16 поглавје. За исправноста на таквата постапка тие ги
навеле следните докази: 1.Хебрејскиот оригинален текст на овие посланија е изгубен и постои само негов превод. 2.Евреите од Ибрианско потекло не ги признаваат овие апокрифни посланија на Стариот завет. 3.Многумина христијани овие посланија ги отфрлаат и не се согласуваат дека се исправни. 4.Јером (умрел 420 г.) за овие посланија рекол дека не се комплетни и доволни за да ги решат верските прашања. 5.Клаус изјавил дека некои делови од овие посланија не- можат да се прочитаа, особено Втората книга за Макабејците. Погледни, како, книгите што ги отфрлиле илјадниците претходници поради изгубеноста на нивниот оригинал, нивно искривување, отфрлање од старана на евреите, станале кај мнозина христијани прифатливи, надахнати и задолжителни да се следат. А католичката црква1 и до денес ги прифаќа сите апокрифни, сомнителни и лажни книги, сеедно припаѓале тие на Новиот или Стариот завет, следејќи ја одлуката од собирот на Картага. Ako imalo strogi kriteriumi, od kaj apokrifni knigi? |
||
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма исто ми е бе мене и светец и чудотворец и калуѓер и поп А колку за информација, да кај мене сите се апла побожни, а поготово татко ми кој ја има прочитано библијата три пати... Не знам што му е на човекот, али кога и да го прашам да ми даде било каков доказ за нешто од библијата, све нешто почнува да филозофира, со некои си записи, па како овој рекол вака, оној онака, абе филозоф исто како сите тука филозофи кои само зборат и зборат и зборат како тоа се случило и е вистина, али освен пишани приказни, ништо друго не даваат како доказ
|
||
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa na forum VEROISPOVED shto ochekuvash temi od....
|
||
|
||
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пак вртиш и одбегнуваш, дај ми докази, убаво е пишано и најмали докази дека е вистина сето ова, покажи ми, само немој некои папи таму или што знам како ја држат книгата во едната рака, а крстот у другата рака, и фрлаат клетви, него докази дека тој мојсеј стварно го кренал морето, дај ми докази
|
||
|
||
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe ne mi spomenuvaj mene papi...jas se ezam od niv
|
||
|
||
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аииии, јас колку се ежам не само од папите туку од сите оние забрадосани онаму што ги возат у мерцедеси и бмвиња, а се праат господови чеда... еве зошто се ежам, место да купуваат такви коли можат тие пари да ги даат за помош ма сиромашните што плачат за корка леб... Место да имаат куќи со базени се повикуваат на некоја книга, го величат името господово, а идат на одмори у Грчка, Таити, Куба... И после ќе ми солат тука памет, а не се ништо подобри у лажење од политичарите дај те молам, и ако они ја проповедаат библијата, ондак како да веривам дека таа книга носи добра корист, кога па знаеме и дека ниеден човек не исполнил барем една Божја заповед до сеа МА ајде ти се молам, и после мене ќе ме праат богохул
|
||
|
||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro be lugje sto e tolku strasno ako nekoj ne ja poznava svojata vera a izrasnal vo pravoslavno semjstvo.komunizmot svoeto go napravi sto ne dozvoluvase da se spomene imeto Bozjo, sto Crkvata bese taka receno oddelena od drzavata.
Sreka sto od slednata godina ke se vovede veronaukata kako zadpolzitelen predmet vo skolite, no da se izucvuva od 5-to oddelenie za mene e docna, ova od primer od evropskite zemji kade sto se izucuva od prvo oddelenie.
Taka na mnogumina ke im stane jasno, sto e Biblija, verata, koj e nasiot Bog koj ni dava istrajnost i uteha.
Vaka osven nadmudruvanje na temive, ne mozam nisto poveke da procitam.Ili se pravime vernik nad vernicite, ili sme ateisti nad ateistite, ili Biblijata e bajka za deca...steta sto e vaka!!!
|
||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е ако де, ако сме излегле од тема нека не бришат Не се замарам многу со тоа искрено да ти кажам, ако сум ја утнал, фер е да ме избришат, тоа се правилата на форумот, меѓутоа поентата ми беше, додека да не избришат, ние барем ќе се позабавуваме малце нели? еве има муслимани, христијани верници, христијани неверници во библии, христијани неверници во попови и црковни лица, христијани верници во мерцедеси со мантии на нив, ехеее од све си имаме овде, па како да не ни биде интересно кажи
Изменето од Ghost - 01.Јуни.2007 во 17:56 |
||
|
||
MisIcA,
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga bev na edna slava vo Rostuse(selo odma na karsi manastirot Sv.Jovan Gigorski) go cekavme popot da go pre3sece lepceto, da go blagoslovi domakinot i bla bla bal, da ne dolzam, i dojde so mantija, bradosan, neli pop e takov treba da e i odednas rece , "aj sega da go izvadam ova pod mantilot,(wowwww sto ke vadi si pomislivme ) i da ja obavam sluzbava",i popot debarsko -kicevski izvadi pistol.eee znaci nasite popovi se kaubojci ama javaat mecki
Изменето од MisIcA, - 01.Јуни.2007 во 18:11 |
||
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако нешто е чудо, тоа по автоматизам не е повторливо во лабораторија... Но тоа не значи дека не се случило, бар тебе не треба да ти објаснувам, гледам дека зад секоја случка гледаш „светски заговор“... Јас се што велам, е дека си индоктриниран. Тоа е факт, немора да ми кажуваш мене кој ти доаѓал, кој не ти доаѓал, затоа што даваш паушални и произволни изјави, а нема за што да се фатиш... Погледни го потписот на мисица, ептен фино те опишува.... |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |