IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 24>
Автор
Порака
Studentski Klub Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 272
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Studentski Klub Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 11:44
А каква вредност и смислa има тоа што овие денес гo прифаќаат она што нивните претходници  го отфрлиле!?
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
Кон врв
Ghost Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Регистриран: 30.Септември.2005
Поени: 6109
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 15:59
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by Ghost Ghost напиша:

абе знаеш во што верувам јас? верувам во некоја виша сила таму горе, но тоа што е напишано од чпвековите раце, па уште илјадници години наназад, и тоа како верувам дерка до денешен ден целата таа книга претрпувала толку многу промени, шо не се знае веќе ни дали некој збор воопшто е пригинал од првичната верзија на библијата WinkWinkWink

во ред е човек кој не е информиран, да има вакво мислење, кое се разбира во оваа држава се креираше со смислена пропаганда 45 години... Не го осудувам, напротив, разбирам од каде доаѓа неговата неинформираност, но жално е човек интелктуалец во денешно време да не ја истражи религијата на своите предци, бидејќи тие не биле ниту поглупави, ниту понаивни, ниту полековерни од нас. Очигледно пронашле нешто скапоцено и вредно во тоа во што го вложиле својот живот...

абе остај ти тоа, туку ајде чим толку викаш дека е бегрешна книгава, дај повтори некое чудо од ондека, или не не... ти не беше светец, аии извини WinkWinkWink Ајде има ли некој кој што може барем само едно малечко малечко чудо да напраив, не мора оние огромнине ондека шо се пишани, се чудам само коио чуда се поголеми, овие у библијата, или оние у грчката митологија LOLLOLLOL И тие 45 години што ги збориш, нити знам за кого мислиш, а нити пак некој дошол кај мене и да ми ја наполни главата со нешто, уствари кога ќе размислам да бееееее, доаѓаа некои личности и ми ја полнеа главата со гледање на кафе претходно LOLLOLLOL
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:02
LELEEEEE duhche se gleda deka si od pravoslavno semejstvo...LOLLOLLOLLOLLOLneli gi spomnuvash svetcite kako chudotvorci i barash svetci megju zivi lugjeLOLLOLLOLLOL
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:04
Од посланието "Естира" кое сочинувало (16) поглавја, протестантите  ги прифатиле само првите 9 поглавја (до кра- јот на третиот пасус  на десетото поглавја) а ги отфрлила сите од (четвртиот пасус  на десеттото поглавје ) се до крајот на 16 поглавје. За исправноста на таквата постапка тие ги

навеле следните докази:

1.Хебрејскиот оригинален текст на овие посланија е

изгубен и постои само негов превод.

2.Евреите од Ибрианско потекло не ги признаваат овие

апокрифни посланија на Стариот завет.

3.Многумина христијани овие посланија ги отфрлаат и

не се согласуваат дека се исправни.

4.Јером (умрел 420 г.) за овие посланија рекол дека не се

комплетни и доволни за да ги решат верските прашања.

5.Клаус изјавил дека некои делови од овие посланија не-

можат да се прочитаа, особено Втората книга за Макабејците.

Погледни, како, книгите што ги отфрлиле илјадниците претходници поради изгубеноста на нивниот оригинал, нивно

искривување, отфрлање од старана на евреите, станале кај

мнозина христијани прифатливи, надахнати и задолжителни

да се следат. А католичката црква1 и до денес ги прифаќа

сите апокрифни, сомнителни и лажни книги, сеедно припаѓале тие на Новиот или Стариот завет, следејќи ја одлуката од собирот на Картага.       

Ako imalo strogi kriteriumi, od kaj apokrifni knigi?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:06
ма исто ми е бе мене и светец и чудотворец и калуѓер и поп LOLLOLLOL А колку за информација, да кај мене сите се апла побожни, а поготово татко ми кој ја има прочитано библијата три пати... Не знам што му е на човекот, али кога и да го прашам да ми даде било каков доказ за нешто од библијата, све нешто почнува да филозофира, со некои си записи, па како овој рекол вака, оној онака, абе филозоф исто како сите тука филозофи кои само зборат и зборат и зборат како тоа се случило и е вистина, али освен пишани приказни, ништо друго не даваат како доказ WinkWinkWink
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:07
Pa na forum VEROISPOVED shto ochekuvash temi od....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:18
пак вртиш и одбегнуваш, дај ми докази, убаво е пишано и најмали докази дека е вистина сето ова, покажи ми, само немој некои папи таму или што знам како ја држат книгата во едната рака, а крстот у другата рака, и фрлаат клетви, него докази дека тој мојсеј стварно го кренал морето, дај ми докази LOLLOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:24
abe ne mi spomenuvaj mene papi...jas se ezam od niv
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 16:32
аииии, јас колку се ежам не само од папите туку од сите оние забрадосани онаму што ги возат у мерцедеси и бмвиња, а се праат господови чеда... еве зошто се ежам, место да купуваат такви коли можат тие пари да ги даат за помош ма сиромашните што плачат за корка леб... Место да имаат куќи со базени се повикуваат на некоја книга, го величат името господово, а идат на одмори у Грчка, Таити, Куба... И после ќе ми солат тука памет, а не се ништо подобри у лажење од политичарите LOLLOLLOL дај те молам, и ако они ја проповедаат библијата, ондак како да веривам дека таа книга носи добра корист, кога па знаеме и дека ниеден човек не исполнил барем една Божја заповед до сеа LOLLOLLOL МА ајде ти се молам, и после мене ќе ме праат богохул LOLLOLLOL
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 17:28
Dobro be lugje sto e tolku strasno ako nekoj ne ja poznava svojata vera a izrasnal vo pravoslavno semjstvo.komunizmot svoeto go napravi sto ne  dozvoluvase da se spomene imeto Bozjo, sto Crkvata bese taka receno oddelena od drzavata.

Sreka sto od slednata godina ke se vovede veronaukata kako zadpolzitelen predmet vo skolite, no da se izucvuva od 5-to oddelenie za mene e docna, ova od primer od evropskite zemji kade sto se izucuva od prvo oddelenie.
Taka na mnogumina ke im stane jasno, sto e Biblija, verata, koj e nasiot Bog koj ni dava istrajnost i uteha.

Vaka osven nadmudruvanje na temive, ne mozam nisto poveke da procitam.Ili se pravime vernik nad vernicite, ili sme ateisti nad ateistite, ili Biblijata e  bajka za deca...steta sto e vaka!!!
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 17:38

засо бе срц? Big%20smileBig%20smile Па интересно е кога се контраме WinkWink
znam src, bas toa i mene mi e interesno, ali ni brisat postovi, nema efekt sve ova OuchLOL 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Universe is my limit

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ghost Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 17:49
е ако де, ако сме излегле од тема нека не бришат Big%20smileBig%20smile Не се замарам многу со тоа искрено да ти кажам, ако сум ја утнал, фер е да ме избришат, тоа се правилата на форумот, меѓутоа поентата ми беше, додека да не избришат, ние барем ќе се позабавуваме малце нели? Big%20smileBig%20smileBig%20smile еве има муслимани, христијани верници, христијани неверници во библии, христијани неверници во попови и црковни лица, христијани верници во мерцедеси со мантии на нив, ехеее од све си имаме овде, па како да не ни биде интересно кажи LOLLOLLOL

Изменето од Ghost - 01.Јуни.2007 во 17:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 18:09

христијани верници во мерцедеси со мантии на нив, ехеее од све си имаме овде, па како да не ни биде интересно кажи LOLLOLLOL
zaboravi, kandila so bosilek , biblijata na srce.potoa simnuvaat mantiite i se slapkaat vo bazenite.
koga bev na edna slava vo Rostuse(selo odma na karsi manastirot Sv.Jovan Gigorski) go cekavme popot da go pre3sece lepceto, da go blagoslovi domakinot i bla bla bal, da ne dolzam, i dojde so mantija, bradosan, neli pop e takov treba da e DeadLOLLOLi odednas rece , "aj sega da go izvadam ova pod mantilot,LOLLOLLOL(wowwww sto ke vadi si pomislivme )LOLLOL i da ja obavam sluzbava",i popot debarsko -kicevski izvadi pistol.eee znaci nasite popovi se kaubojci ama javaat mecki LOLLOLLOL

Изменето од MisIcA, - 01.Јуни.2007 во 18:11
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 18:51

абе остај ти тоа, туку ајде чим толку викаш дека е бегрешна книгава, дај повтори некое чудо од ондека, или не не... ти не беше светец, аии извини WinkWinkWink Ајде има ли некој кој што може барем само едно малечко малечко чудо да напраив, не мора оние огромнине ондека шо се пишани, се чудам само коио чуда се поголеми, овие у библијата, или оние у грчката митологија LOLLOLLOL И тие 45 години што ги збориш, нити знам за кого мислиш, а нити пак некој дошол кај мене и да ми ја наполни главата со нешто, уствари кога ќе размислам да бееееее, доаѓаа некои личности и ми ја полнеа главата со гледање на кафе претходно LOLLOLLOL

ако нешто е чудо, тоа по автоматизам не е повторливо во лабораторија... Но тоа не значи дека не се случило, бар тебе не треба да ти објаснувам, гледам дека зад секоја случка гледаш „светски заговор“...

Јас се што велам, е дека си индоктриниран. Тоа е факт, немора да ми кажуваш мене кој ти доаѓал, кој не ти доаѓал, затоа што даваш паушални и произволни изјави, а нема за што да се фатиш...

Погледни го потписот на мисица, ептен фино те опишува.... Wink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.