|
ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН? |
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Автор | ||
Islam-HAK
Сениор Регистриран: 11.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
adzija izgleda se ti e ramno, nisto ne ti e strmno !!
|
||
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
citaj sto mislam za 7 te na pejgam kako li bese i nauci nesto ne deka se losi no mozat da bidat i podobri negovite pravila |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има и луѓе што сигурни одат во пеколот... Ептен сигурни. 100% СИГУРНИ...
|
||
Islam-HAK
Сениор Регистриран: 11.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fala ti ama toa ce ti go prepustam na tebe, a mene ima koj da mi sudi !
fokusiraj se malce na prasanjata i na komentarite nebidi samo eden obicen provokant !
|
||
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe odi tamu kaj pejgam kako li bese i kazi
mozat da bidat poukite podobri ili ne sepak odamna se napisani |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
when pigs can fly!!!
|
||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
When Allah say ooooo pig now you can fly Изменето од orto - 20.Јануари.2007 во 15:48 |
||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti popravam nekolku greski ali kako pocetok eve edna :
- ДА БИДЕ ТРИ, А ЕДНО
Mark:12:29
And Jesus answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; The Lord our God is one Lord:
i sami gledate kako Isus odgovoril :The Lord our God is one Lord: sto znaci: Nasiot gospod e 1 , a ne znam kako mozes da go kazes toa 3 vo 1 ?
ednostavno nitu eden pop, nitu eden covek koj go studira hristijanstvoto ne moze da najde odgovor na ova :)
no sepak kako sto vidovte ete vi go odgovorot , pozdrav
|
||
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само да те поправам:
„јас и отецот сме едно!“ - Исус Значи двајца, а едно. Е кога тука ќе се додаде и Св. ДУх, ќе сфатиш дека се три, а едно. И не ја квари логиката, оти ви е слаба страна изгледа... |
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
29. A Isus mu odgovori:
<Prva od site zapovedi e: ^uj, Izraile! Gospod,
Bog na{, e *5.Moj.6,4; *Luka
10,27; 30. Zatoa vozqubi
Go Gospoda, tvojot Bog, so seto svoe srce i
so seta svoja du{a, i so siot svoj razum, i so seta svoja sila!« Toa e prvata
zapoved. 31. A vtorata e sli~na
na nea: Vozqubi go svojot bli`en kako sebesi!« Druga zapoved, pogolema od ovie,
nema." *3.Moj.19,18; |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
„Za[to vo [est dena gi sozdade Gospod neboto i zemjata, a vo sedmiot den se otpo~ina i se odmori.“ (Vtora kniga Mojseeva, 31: 17) „I si otpo~ina vo sedmiot den od site dela Svoi, [to gi sozdade.“ (Prva kniga Mojseeva, 2: 2) „Nie gi sozdadovme i nebesata i Zemjata i ona {to e me|u niv za {est vremenski periodi bez da N# obzede zamor! Pa, strpi se za ona {to go zboruvaat i slavi Go, zablagodaruvaj}i se, Gospodarot tvoj i pred izgrejsonce i pred zajdisonce. I vo no}ta veli~aj Go, po izvr{uvaweto na molitvite! I slu{ni, Denot vo koj {to glasnikot }e povika od mestoto bli`no; Den vo koj {to }e go ~ujat stra{niot vistinski glas! Ete, toa }e bide Denot na pro`ivuvaweto! Nie, navistina, o`ivuvame i Nie, navistina, usmrtuvame! I s# kaj Nas }e se vrati! Den vo koj Zemjata }e ispuka i tie }e izlezat, brzaj}i. Ete, toa o`ivuvawe za Nas e lesno. Nie najdobro go znaeme ona {to go zboruvaat. Ne e tvoe da gi prisiluva{. Pa, priseti go so k*ranot onoj {to stravuva od vetuvaweto Moe!” (k*ran, 50: 38 - 45) „Toga[ mu re~e: ‚Otsega imeto nema da ti bide Jakov, tuku Izrail ]e e imeto tvoe; za[to hrabro se bore[e i so Boga, pa i so lu\eto silen ]e bide[.‘“ (Prva kniga Mojseeva, 32: 28) „I tie ne Go poznavat Alah kako {to treba. Alah, navistina, e Mo}niot i Silniot!“ (k*ran, 22: 74) „I Jakov go nare~e ona mesto so imeto Fanuil, za[to, re~e: ‚Boga Go vidov lice v lice, i du[ata moja se spasi.‘“ (Prva kniga Mojseeva, 32: 30) „I se iska~ija potoa Mojsej i Aron, Nadav i Aviud, i sedumdesette stare[ini Izraelevi gore i go vidoa mestoto kade [to stoe[e Bog Izrailev.“ (Vtora kniga Mojseeva, 24: 9, 10) Kontradiktorni stihovi od Biblijata „I potoa re~e: ‚No liceto Moe ne ]e mo`e[ da go vidi[, za[to ne mo`e ~ovek da Go vidi liceto Moe i da ostane `iv.‘“ (Vtora kniga Mojseeva, 33: 20) „Boga nikoj nikog[ ne Go videl.“ (Prvo soborno poslanie na Jovan Bogoslov) „Do Nego pogledite ne mo`at da doprat, a On dopira do pogledite.“ (k*ran, 6: 103) „Se krena dim od gnevot Negov, i uriva~ki ogan od ustata Negova; `iv jaglen se sipe[e od nego.“ (Vtora kniga Carstva, 22: 9) „Sedna na herivumite, letna i se ponese na vetrovi krilja.“ (Vtora kniga Carstva, 22: 11) „A koj e ponepraveden od onoj koj {to iznesuva lagi za Alah?“ (k*ran, 6: 93) „Nikoj ne e kako Nego. On s# slu{a i s# gleda!“ (k*ran, 42:11) „Pa, zatoa ne naveduvajte za Alah sli~ni primeri. Alah navistina znae, a vie ne znaete.“ (k*ran, 16: 74) |
||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jasno e neli.....
Изменето од belichka - 19.Февруари.2007 во 18:28 |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Единствениот начин да се побие овој аргумент, е да се тврди дека Бог не е Семоќен. Затоа се како попарени на оваа тема, пошто немаат никаков одговор... Фала ти Боже, Семоќен Творецу Наш, што се Смилува над нас Твоите слуги... |
||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бог на своето прво јавување на Мојсеј му се јавил во вид на несогорлива капина, а на гората синај во вид на огнени јазици и неопислива светилна прочитај ги и наредните неколку стиха а не само оние кои тебе ти одговараат |
||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |