IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - DEJA VU
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

DEJA VU

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
Автор
Порака
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:01

Демек, имало и други двојни дежаву-а?
Ако знаеш некој случај.....

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:27
Кон врв
Hero Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 427
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hero Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:07
DOBRA VECER... MALKU VE CITAV, AMA SETO OVA DEJA VU... (DEMEK: VIDENO, DOZIVEANO) TOA E NASATA KARMA......, JAS TAKA GI RAZBIRAM OVIE RABOTI...I VERUVAM VO TOA, NA SITE NI SE SLUCUVAAT...

Изменето од Hero - 30.Март.2008 во 01:09
Hero

Vozduhot e brat, sestra e vodata. Zemjata e majka, Sonceto e tatko.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:13

Еј немој ова со кармава, ќе ја распраиме до сабајле!!!

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:27
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:16
Originally posted by james dean james dean напиша:

Демек, имало и други двојни дежаву-а?
Ако знаеш некој случај.....

Па искрено не знам....но сигурен сум дека ги имало ...и тоа во безброј....а нема да ме чуди фактот ако имало и тројни итн Дежаву-а
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 10:37

Еј сега, не го претерувај! Тројни
Збориме за симултани дежаву-а на луѓе кои се во иста ситуација.

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:28
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 14:36
James ne preteruvam....samo rekov deka ne bi me cudelo....vo ista situacija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 14:42

Могуче, могуче......

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:28
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2008 во 03:05
Originally posted by james dean james dean напиша:

Леле! Па мене сега ми текна на моето најчудно Déjà-vu! Како сум заборавил на тоа?!? $BlackDevil$ фала што ме потсети на детството!

Значи,
Беше лето, +45 под сенка! Имав ок. 5-6 год. Јас и едно другарче од зграда бевме излезени во паркчето позади зграда облечени во купачи. Одвртевме еден хидрант скроз до крај и направивме водоскок. Тоа ни беше традиција секое лето. Кога го завршивме ритуалот седнавме еден до друг на тревата да се исушиме на сонцето. Јас бев свртен со лицето на едната страна, а тој на другата и гледавме замислени во далечините без да изустиме ниту еден збор! Во еден момент и двајцата во исто време извикавме "Еееееј!" и се свртевме еден кон друг (ама точно во ист момент). И јас му допуштив тој да каже прв што сака! Рече - мене ова веќе еднаш ми се има случено! Тоа истото му го реков и јас!

Е сега, кога се сетив на ова, не сум сигурен за моето психолошко објаснување!
Зар е можна толкава коинциденција, на двајца да им се случи истовремено и на исто место

Any opinion ???

bas interesno i jas prvpat slusam deka mozno e na dvajca vo isto vreme da im se sluci..................malku i morbidno e ..............uf kolku sakam da postoi tocna definicija zosto seto toa se slucuva............
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2008 во 19:27
Го гледав Butterfly Effect 2 (првиот дел е многу подобар) филмов обработува некоја слична тема, кога главниот лик ги се враќаше кон одреден настан, доживуваше Déjà-vu, и успеваше да го смени текот. Ама оние Déjà-vu што јас сум ги доживеала премногу се кратки, едвај се свеснувам што ми се случува а камо ли нешто да менувам, мислам не ни верувам во тоа.

Изменето од Monuska - 31.Март.2008 во 19:32
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2008 во 12:05
CONTESSA i jas bi sakala tocna definicija da znam... mozebi i postoit takvo nesto... samo nie uste ne sme go doznale, ili se krie od "nas"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2008 во 15:47
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Го гледав Butterfly Effect 2 (првиот дел е многу подобар) филмов обработува некоја слична тема, кога главниот лик ги се враќаше кон одреден настан, доживуваше Déjà-vu, и успеваше да го смени текот. Ама оние Déjà-vu што јас сум ги доживеала премногу се кратки, едвај се свеснувам што ми се случува а камо ли нешто да менувам, мислам не ни верувам во тоа.

но сепак се случува
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2008 во 18:04

Déjà-vu - грешка во матриксот!

(Не ми текнува ништо, па лупам глупости!)

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2008 во 18:57
Ќе се надоврзан на глупостите
Нешто што ни останало во меморија од предходниот живот
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2008 во 22:08
da mi se slu4ilo i toa poveke pati
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.