IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Дали сте за леќи?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали сте за леќи?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
Автор
Порака
MLEKCE Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MLEKCE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 23:18
Ne. Sepak mislam deka seushte se rizichni.
Кон врв
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 17:39
moram da kazam deka jas veke 5 godini nosam leki i ne gledam nikakov rizik vo niv.Povremeno sum i so naocari,meguta i so lekite se osekam super.Koga ke se naviknes na niv ne mozes da gi ostavis.A za bojata,jas mislam deka toa e individualno i zavisi od tvojata boja na oci.Moite oci se kafeno-zeleni i super mi stojat zeleni leke.Ne moze da nosam plavi koga sum kako vestacka i od eden kilometar se znae deka nosam leki.Probav i takvi,no mislam ednostavno treba da ti stojat na tenot
Кон врв
ivi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 20:56
DA,MI SE SVIGA ZELENA BOJA NA OCI,AMA NE BI STAVILA ZATOA STO ZNAM DEKA E MNOGU PIPLIVA RABOTA I MISLAM DEKA NE BI MOZELA DA GI NOSAM I DA GI STAVAM,INAKU BAS BI SAKALA MALKU DA SMENAM.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 21:37
Originally posted by ich_liebe_busen ich_liebe_busen напиша:

Jas imam super boja na ocite ali za zal so diopter pa taka da mora da nosam pomagala pa odbrav ete leki. Inace sum za toa da ako nekoj saka zradi moda da si stavi, da si uziva, dali leki, silikon, tetovaza ili bilo sto drugo sto go ispolnuva...
Infekcija do sea ne sum dobila na ocite, ama sum cla deka mnogu luge dobivaat bash zaradi tie leki.
Moete inace se godishni pa gi vadam na edna godina i stavam novi... mozd i bolje e taka da ne fakash infekcii

GI VADIS NA EDNA GODINAAAA????????
TI SRCKA GRESKA DA NE SI???????

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 01:24
JAS MOITE LEKI GI STAVAM SEKOJ DEN I KOGA KE SE NAVIKNES SETO TOA PRETSTAVUVA RUTINSKA RABOTA...
Кон врв
Eva__ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eva__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2008 во 14:22
So imate tolku protiv leki u boja be :)

Imam sini i zeleni (bez diopter) i mnogu cesto gi nosam. Toa okolu brcanjeto u oko nema vrska zaso posle nekolku puti stavanje i vadenje stanuva navika. Inaku gleam deka mnogu devojki gi koristat.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2008 во 17:13
I SESTRA MI SAKA DA SMENI,DA PROBA SA LEKI......AMA DALI MOZE NEKOJ DA MI KAZE KADE E NAJDOBRO DA SE IZVRSI LASERSKA OPERACIJA ZA DA CELOSNO GO IZLECIS VIDOT
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2008 во 21:55
ako e standardna korekcija na visoka miopija, najeftino i kvalitetno vo Turcija. Kaj nas, najdobri rezultati imaat vo Vizija,im doagja doktor od Izrael,  ama e duplo poskapo, od Sofija i od Sveti Vid vo Beograd ima mnogu nezadovolni.
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
marija-92 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јули.2008
Поени: 333
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marija-92 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 11:43
ko so znam sekoj mesec treba da se menjavaat a za godisno nz.. ne sum bas upatena u ova
Кон врв
dark_girl Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2008
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dark_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 20:26
Nosam leki veke dve ama zaradi korekcija na vidot. Inaku mnogu sum zadovolna i bi gi preporacala na site koi ne sakaat da nosat ocila i cie oko moze da gi prima. Se razbira so konsultacija so lekar i nabaveni od dobra firma (ne e rabotata samo da se najevtni). Nekoi se plasat deka moze ke dobijat infekcija ili ke im se osteti vidot, jas nemam zabelezano takvo nesto kaj mene dosega, a za higiena odrzuvanjeto e sosema lesno, a moze da koristite i senka i rimelo i maskara, jas stavam se. Gi nosam nekogas i po 12 casa na den nekogas i prespivam so niv, no se zavisi dali se nameneti za toa ili ne. Dokolku vi se susat ocite postojat vestacki kapki, ama jas ne koristam iako planiram da probam kakvi se. A da nosite leki zaradi estetski pricini ne veruvam deka bojata na ocite ke vi go promeni nadvoresniot izgled tolku mnogu formata na ocite e povazna. Jas imam kafeavi mosne krupni oci ama nikogas ne sum razmisluvala da si stavam leki vo boja, koga veke nosam. Sepak individualen izbor!
Кон врв
dark_girl Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2008
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dark_girl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2008 во 20:32
Postojat mesecni i godisni, a najnovi se oni dnevnie sekoja vecer gi frlas, jas koristev mesecni no sega si nabaviv godisni i mislam deka i se poisplatlivi i ne mora sekoj mesec da kupuvas novi
Кон врв
MaR Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MaR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 00:33
Da sum za leci pogotovo ako sa za gledanje bolje bi nosela leci otkolku naocare ama i u bojaa ne e loso ako nekoj ne e zadovolen so bojata na ocite
Кон врв
BALON4E Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Август.2008
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BALON4E Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 01:29
Sestra mi pomina mnogu loso vo Belgrad vo Sveti vid.Sakase da gi tuzi. Diopterot neznacitelno i se namali no zatoa dobi mnogu visok ocen pritisok koj i go osteti ocniot nerv a tie ne sakaa da i ja smenat terapijata zatoa sto se rakovodat po nekoja sema i nikako ne otstapuvaat od nea nebare nema isklucoci. Sekoj organizam razlicno reagira.A nea uste sto ne i rekoa UPS,POGRESILI SMO. Za sreka bese kaj nekoja DR. vo Ohrid pa taa i ja smeni terapijata i sega i se namaluva ocniot ptitisok.(Moze da se oslepi ) Sega seuste se oporavuva.Operacijata bese pred 9 meseci. Inaku jas nosam leki bez boja, 13 godiniAma bi im rekla na site onie koi nosat naocari a se dvoumat za leki _samo napred. Ke go vidite svetot vo boja
Кон врв
viki31 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Август.2008
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viki31 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2008 во 02:37
mislis deka si vistinsko resenie?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.