|
Дали сте за леќи? |
Внеси реплика | страница <1 678910 13> |
Автор | |
MLEKCE
Сениор Регистриран: 05.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne. Sepak mislam deka seushte se rizichni.
|
|
Luna83
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moram da kazam deka jas veke 5 godini nosam leki i ne gledam nikakov rizik vo niv.Povremeno sum i so naocari,meguta i so lekite se osekam super.Koga ke se naviknes na niv ne mozes da gi ostavis.A za bojata,jas mislam deka toa e individualno i zavisi od tvojata boja na oci.Moite oci se kafeno-zeleni i super mi stojat zeleni leke.Ne moze da nosam plavi koga sum kako vestacka i od eden kilometar se znae deka nosam leki.Probav i takvi,no mislam ednostavno treba da ti stojat na tenot
|
|
ivi
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA,MI SE SVIGA ZELENA BOJA NA OCI,AMA NE BI STAVILA ZATOA STO ZNAM DEKA E MNOGU PIPLIVA RABOTA I MISLAM DEKA NE BI MOZELA DA GI NOSAM I DA GI STAVAM,INAKU BAS BI SAKALA MALKU DA SMENAM.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GI VADIS NA EDNA GODINAAAA????????
TI SRCKA GRESKA DA NE SI???????
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Luna83
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS MOITE LEKI GI STAVAM SEKOJ DEN I KOGA KE SE NAVIKNES SETO TOA PRETSTAVUVA RUTINSKA RABOTA...
|
|
Eva__
Нов член Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So imate tolku protiv leki u boja be :)
Imam sini i zeleni (bez diopter) i mnogu cesto gi nosam. Toa okolu brcanjeto u oko nema vrska zaso posle nekolku puti stavanje i vadenje stanuva navika. Inaku gleam deka mnogu devojki gi koristat. |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I SESTRA MI SAKA DA SMENI,DA PROBA SA LEKI......AMA DALI MOZE NEKOJ DA MI KAZE KADE E NAJDOBRO DA SE IZVRSI LASERSKA OPERACIJA ZA DA CELOSNO GO IZLECIS VIDOT
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako e standardna korekcija na visoka miopija, najeftino i kvalitetno vo Turcija. Kaj nas, najdobri rezultati imaat vo Vizija,im doagja doktor od Izrael, ama e duplo poskapo, od Sofija i od Sveti Vid vo Beograd ima mnogu nezadovolni.
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ko so znam sekoj mesec treba da se menjavaat a za godisno nz.. ne sum bas upatena u ova
|
|
dark_girl
Нов член Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nosam leki veke dve ama zaradi korekcija na vidot. Inaku mnogu sum zadovolna i bi gi preporacala na site koi ne sakaat da nosat ocila i cie oko moze da gi prima. Se razbira so konsultacija so lekar i nabaveni od dobra firma (ne e rabotata samo da se najevtni). Nekoi se plasat deka moze ke dobijat infekcija ili ke im se osteti vidot, jas nemam zabelezano takvo nesto kaj mene dosega, a za higiena odrzuvanjeto e sosema lesno, a moze da koristite i senka i rimelo i maskara, jas stavam se. Gi nosam nekogas i po 12 casa na den nekogas i prespivam so niv, no se zavisi dali se nameneti za toa ili ne. Dokolku vi se susat ocite postojat vestacki kapki, ama jas ne koristam iako planiram da probam kakvi se. A da nosite leki zaradi estetski pricini ne veruvam deka bojata na ocite ke vi go promeni nadvoresniot izgled tolku mnogu formata na ocite e povazna. Jas imam kafeavi mosne krupni oci ama nikogas ne sum razmisluvala da si stavam leki vo boja, koga veke nosam. Sepak individualen izbor!
|
|
dark_girl
Нов член Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postojat mesecni i godisni, a najnovi se oni dnevnie sekoja vecer gi frlas, jas koristev mesecni no sega si nabaviv godisni i mislam deka i se poisplatlivi i ne mora sekoj mesec da kupuvas novi
|
|
MaR
Нов член Регистриран: 17.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da sum za leci pogotovo ako sa za gledanje bolje bi nosela leci otkolku naocare ama i u bojaa ne e loso ako nekoj ne e zadovolen so bojata na ocite
|
|
BALON4E
Нов член Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sestra mi pomina mnogu loso vo Belgrad vo Sveti vid.Sakase da gi tuzi. Diopterot neznacitelno i se namali no zatoa dobi mnogu visok ocen pritisok koj i go osteti ocniot nerv a tie ne sakaa da i ja smenat terapijata zatoa sto se rakovodat po nekoja sema i nikako ne otstapuvaat od nea nebare nema isklucoci. Sekoj organizam razlicno reagira.A nea uste sto ne i rekoa UPS,POGRESILI SMO. Za sreka bese kaj nekoja DR. vo Ohrid pa taa i ja smeni terapijata i sega i se namaluva ocniot ptitisok.(Moze da se oslepi ) Sega seuste se oporavuva.Operacijata bese pred 9 meseci. Inaku jas nosam leki bez boja, 13 godiniAma bi im rekla na site onie koi nosat naocari a se dvoumat za leki _samo napred. Ke go vidite svetot vo boja
|
|
viki31
Нов член Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislis deka si vistinsko resenie?
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |