![]() |
|
Разум или емоции? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 36> |
Автор | |
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
а бе, категоријата „убаво“ е многу дискутабилна |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
voopsto ne e diskutabilna
sekoj vo sekunda i sekundicka znae so mu e ubavo ne mora da misli mnogu a kamo li da diskutira za diskutabilnoto |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Во тој случај (секој секогаш знае што му е убаво) убавото Е ЗДРАВО. Проблемот е што најголемиот дел од нас луѓето не живее во допир со себе си, или само понекогаш или никогаш....има тука милиони нијанси...тогаш и не сме свесни што ни е убаво...па си мислиме ова или она... а длабоко некаде во нас, многу, многу длабоко нешто ----знае што ни е убаво...и така настануваат конфликтите....и доаѓаме до тоа: се што е убаво не е здраво... |
|
![]() |
|
Alma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 122 |
za zal namesto razumot povece me vodat emocii
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
zasto za zal?
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Alma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 122 |
e pa posto se vodam od emocii na kraj sekogas ama bas sekogas jas staradam
|
|
![]() |
|
da?
emociite tolku mnogu te lazat? cudno |
|
|
|
![]() |
|
Site mi vikat ne bilo do emociite mnogu su bila naivna ama za mene toa e isto ama moze i mene ce mi dojde umot a so vikas ?
|
|
![]() |
|
so vikam?
emociite se poubavi od umot no izborot e tvoj |
|
|
|
![]() |
|
Dana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Koga me vodat emociite, se naokolu me krsi. Koga me vodi razumot, sum premnogu skepticna. I sega?
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
![]() |
|
nedopirliv ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
sega baby treba da postavis harmonija megu razumot i e mociite...da,da toa e mnogu tesko...ama moze da se postigne....pred se samodoverbata treba da bide na visoko nivo
![]() |
|
![]() |
|
dusko26sk ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
teortski razum a prakticno emocii.vo odredeni slucai kaj mene ama mislam i kaj site drugi nadvladuvaat emociite
|
|
![]() |
|
dragan733 ![]() Група ![]() Регистриран: 30.Мај.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 52 |
Не е добро тоа. Затоа што кога ќе се наљутиш понекогаш може и да убиеш. Треба во рамнотежа и емоции и разум.
|
|
![]() |
|
marinka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Септември.2006 Локација: Jamaica Статус: Офлајн Поени: 432 |
razum...
|
|
Denot mi e mal za moite cekori,nokta e premala za moite misli...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |