|
Желба за болка? |
Внеси реплика | страница <1 678910 26> |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....eee toa sto ne tera i ni go para mozokot koga ke pomislime na nea.Za toa se i nasite glasni razmisluvanja vo nasoka na patuvanjeto i samoto procesiranje na bolkata vo nasiot mozok pa posle od nego do dusata.
Mnogu kopja se krsat koga ke se spomne kako takva,a kamoli glasno da se razmisluva za nea... ne ni ocekuvav deka ke bide poinaku....vo sekoj slucaj konstruktivnite bitki se sekogas patot do soznanieto. Изменето од Joshua_Tree - 11.Април.2010 во 17:00 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
желба за болка...????!!!!
која ступидна идеја... |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prviot kontakt so spoznanieto na bolkata sekogas nosi,kojsumjas,rezistentnost vo glavata.Probaj da poglednes na nea od drug agol,pa napisi nesto
|
|
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а бе не ми е пријатно само да се смеам на ваквите изјави...
реченици кои содржат зборови контрадикторни сами по себе... мисли во реченици кои следуваат една по друга... а немаат никаква допирна точка... за која желба за болка зборуваш ти... кој свесно има потреба од болка...??? процесот на осознавање на светот окулу себе... понекогаш знае да донесе болка... понекогаш не... лошите спомени кои ни носат болка... по некое време ја губат смислата... менталниот склоп на секоја индивидуа... носи до различна перцепција на болката, онаа за која ти се обидуваш да зборуваш... но пак ќе повторам... тргнувајќи ги настрана моралните норми, во една тема - желба за болка... се движиме на границата на нормалното човечко однесување... а види... некои самонаречени филозофи напишале тони и тони книги... но нивната најголема вредност... е само во отпад за хартија... |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi e jasno od kade ti doagja tolkava zelba za analizi na mojot nacin na pisuvanje i razmisluvanje,no sepak go cenam tvoeto mislenje.Seto toa odi vo nasoka na naseto spoznanie za toa koi sme,zosto sme ovde i kako ponataka...
Znaci ke povtoram,moeto mislenje nikogas ne moze da bide tvoe i obratno.Temata e postavena sekoj da si go kaze svojot odnos kon istata. Ostanatoto od moja strana e ubavo objasneto,mozebi nerazbirlivo no sepak e moj nacin na pisuvanje i razmisluvanje |
|
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Обидувајќи се да ја разберам поентата на поставената тема... морам да навлезам во некакви си анализи... искрено, верувам дека многу малку, да не речам никој, не ја разбира твојата основна идеја... Прочитај ја само твојата последна реченица... и кажи дека не е контрадикторна...??? Ostanatoto od moja strana e ubavo objasneto,mozebi nerazbirlivo no sepak e moj nacin na pisuvanje i razmisluvanje ем убаво објаснето.. ем неразбирливо... у ствари мислам дека и тебе самиот не ти е јасно што всушност сакаш да кажеш... па затоа и темата е хаос... Изменето од којсумјас - 11.Април.2010 во 17:54 |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
алелуја...конечно ...ем убаво објаснето,ем неразбирливо...а ја цело време се прашувам-до мене е или до темата
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас знам дека е до мене оти мене ништо не ме боли, ниту пак сакам да ме боли. Уствари, страв ми е од болка.
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Seto ona sto nesakame da go rasclenime do posledniot atom,da vidime koja e negovata priroda i celishodnost BILO I KE OSTANE NERAZBIRLIVO"-Marko Aurelije
|
|
|
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дете, ти си имаш мака, барај чаре кај шо можат да помогнат.
Изменето од DragancoLeskoec - 11.Април.2010 во 19:02 |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tipicen specimen na zelba za bolka Probaj do tri pati da me inspiriras... |
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без дофрлања и лични етикетирања ве молам.
Драганчо не е твое да судиш за други,ориентирајсе кон темата.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....i do kade zastanavme
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
коментар бр.111 ( )
А зошто се вели pain in the ass ? мислам така рекоа во еден филм |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |