IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави опозицијата?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави опозицијата?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 41>
Автор
Порака
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 18:22
Јас живеам во Македонија, моето место е во Македонија среќа
Ама премногу патувам..скоро и да не сум во МК

Јас освен кафе муабети, не знам како живее народот. Работев во МК, знам како е состобата...
Немам право да ги осудам луѓето. Еве оваа 2011 година до сега само 3 месеци се вкупно поминав во МК..и тоа на почетокот. Со која храброст ќе гласам? Па да се кренам од пат за еден глас? нека ти е срам

----
Ај едит...Брее која грешкасмеење Место 2011 јас 2012 сум пишалагазење од смеењеух

Изменето од BellaGrandma - 06.Март.2012 во 13:59
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 18:24
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

Всушност јас не глумам неутралност. Јас сум неутрална.
Знаеш зошто?

Јас во последните години многу ретко престојував во Македонија. Јас не почувствував како е да имаш и како е да немаш. Јас не можам да ја кројам иднината на народот што живее во Македонија. Затоа ни на последните ниту пак на претпоследните избори не гласав. Признавам дека не сум ја извршила граѓанската должност, но не можам да бидам една од оние што ќе им го направат животот помизерен на граѓаните.

За разлика од тебе, дури и преку барата трчаш да гласаш за оние што ти го поматиле паметот. Ако утре те дувне ветер накај СДСМ, ќе одиш и ќе гласаш за нив.

Нема ништо повеќе што ме нервира од партиски послушници, платеници, шпиончиња...
Биди реален и разбери дека ти НЕ МОЖЕШ да ја кроиш иднината на 2.5 милиони луѓе. Па ако сакаш 10 пати гласај за ВМРО. Твоето мислење за состојбата во Македонија за 90% од членовите на форумот е еднакво на НУЛА!
fear enough
белким тебе ќе те разберат кога не можат или не сакаат нас
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 18:41
Зошто секогаш најзагрижени за опозицијата се оние што се замаени од приказните на власта ???? збунетост
Одговорот е едноставен и чисто психолошки.....СТРАВ....плазење
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 18:52
Е  ај сега де-замајани од власта. Еве јас не сум замајана (од власта) оти кога грешат си ги критикувам без око да ми трепне, ама па сум си загрижена и за опозицијата од едноставна причина што власта не може да работи во интерес на граѓаните т.е. си е премногу комотна  доколку има ваква “заспана убавица“ за опозиција. Дури сметам дека да не ги разбудеше Латас и  компањоните му со постојаните буцкања во око, нашите опозиционери ќе си спиеја во длабок зимски сон уште едно сто години. Затоа не треба да му се лутат на Латас туку треба споменик да му дигнат на живот-ако не ги провоцираше, ке одеа ко замајани, ко од уроци замолчени.изненадување

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 23:13
СДСМ ДОСТАВИ ПАКЕТ ЕКОНОМСКИ МЕРКИ, ВЛАДАТА ГО ОДБИ

http://www.time.mk/read/38e0cba103/4988f7d003/index.html 

Да се повлечат економските промотори од странство, да се замрзнат рекламните кампањи и промоции на Владата, да се намали бројот на членови на управните одбори во јавните институции и претпријатија, да се зголеми данокот за богатите. Ова се само дел од мерките за заштеда и за зголемување на приходите во државата каса, кои СДСМ попладнето ги достави до Владата.

„Сите лица што имаат месечни примања во висина до две просечни плати и понатаму да плаќаат данок на доход по непроменета даночна стапка од 10%. Оние што имаат месечни приходи во висина од две до четири просечни плати, за делот што е над две плати да плаќаат персонален данок на доход по даночна стапка од 12% и лицата што имаат месечни приходи поголеми од четири просечни плати да плаќаат 15%“, изјави Зоран Јовановски, СДСМ.

Владата експресно ги одби предлозите на СДСМ. На опозициската патија и порача дека нема намера да се откаже од проектите кои им ги ветила на граѓаните, ниту да ги повлече економските промотори.

Изменето од Ninja 35 - 05.Март.2012 во 23:14
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 00:32

Всушност јас не глумам неутралност. Јас сум неутрална.
Знаеш зошто?

Јас во последните години многу ретко престојував во Македонија. Јас не почувствував како е да имаш и како е да немаш. Јас не можам да ја кројам иднината на народот што живее во Македонија. Затоа ни на последните ниту пак на претпоследните избори не гласав. Признавам дека не сум ја извршила граѓанската должност, но не можам да бидам една од оние што ќе им го направат животот помизерен на граѓаните.

За разлика од тебе, дури и преку барата трчаш да гласаш за оние што ти го поматиле паметот. Ако утре те дувне ветер накај СДСМ, ќе одиш и ќе гласаш за нив.

Нема ништо повеќе што ме нервира од партиски послушници, платеници, шпиончиња...
Биди реален и разбери дека ти НЕ МОЖЕШ да ја кроиш иднината на 2.5 милиони луѓе. Па ако сакаш 10 пати гласај за ВМРО. Твоето мислење за состојбата во Македонија за 90% од членовите на форумот е еднакво на НУЛА!

"знам те пушко док си пиштољ била" викаат србите, така да не ми глуматај многу околу некаква си неутралност.
Само си малку пософистицирана од оние класични поданици на рошавиот и неговата банда, што воопшто не е наивно, напротив.

Што се тиче тебе, не ни мораш да гласаш, тоа си е твој став.

А кој сака да гласа немој да му наметнуваш грижа на совест поради различниот став.

А и сум многу реален, зашто од оваа година па натаму ( фала и на владата ) комуњарите веќе никогаш нема да можат да ми го ускратат правото на глас.

Дали мене некој ми го поматил паметот, не е ни толку битно, важно е тебе никој да не ти го поматува.

Се додека сум жив моето основно граѓанско право, ќе го искористувам, а дали со тоа ја кројам судбината на 2.5 мил. луѓе, да и те како ја кројам и сум дел од таа судбина бидејќи и јас сум припадник на тие 2.5 мил. луѓе.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 08:59
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

"знам те пушко док си пиштољ била" викаат србите, така да не ми глуматај многу околу некаква си неутралност.
Само си малку пософистицирана од оние класични поданици на рошавиот и неговата банда, што воопшто не е наивно, напротив.

Што се тиче тебе, не ни мораш да гласаш, тоа си е твој став.

А кој сака да гласа немој да му наметнуваш грижа на совест поради различниот став.

А и сум многу реален, зашто од оваа година па натаму ( фала и на владата ) комуњарите веќе никогаш нема да можат да ми го ускратат правото на глас.

Дали мене некој ми го поматил паметот, не е ни толку битно, важно е тебе никој да не ти го поматува.

Се додека сум жив моето основно граѓанско право, ќе го искористувам, а дали со тоа ја кројам судбината на 2.5 мил. луѓе, да и те како ја кројам и сум дел од таа судбина бидејќи и јас сум припадник на тие 2.5 мил. луѓе.

Ти изгледа тренираш глупавост?!?
Можеш да ја креираш иднината на тие во Канада каде што и живееш, а не на земата од која што си се откажалда

Срам да ти е!
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 18:25
BellaGrandma би ти препорачал да се откажеш од убедување, кога некои верни членови тука кои никогаш не дискутирале за партија, ги обвинува за обоеност, а он прв се залетува да направи поделба на дискусијата по партии, тогаш не вреди воопшто нешто да се објаснува...
колку и да мразам да оставам да тлее таква глупост на форумов, едноставно заморен сум од такви убедувања, на кои се сведува секоја тема после некоја доза на озбилна дискусија...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 19:10

Ти изгледа тренираш глупавост?!?
Можеш да ја креираш иднината на тие во Канада каде што и живееш, а не на земата од која што си се откажалда

Срам да ти е!

Навикнат сум на вакви кфалификации, и малициозност од најдолен вид, ама нема врска. Само си ја покажуваш културата, цивилизираноста.

За иднината на Канада сум заинтересиран само во доменот на она што ми е од личен интерес и од интерес на семејството. Значи во доменот на тоа колку заработува семејството, како да се унапреди заработката, што помалку даноци да плаќаме и користење на секоја можна шанса било како да се огребам од системот. Кој бил на власт, каква им е политиката, што се случува, дали донеле закон за заштита на поларните лисици ама баш ич не ме интересира.

А и живо ме интересира како ти прерачуна дека јас сум се откажал од Македонија. По кој правила, по кои норми???

Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 19:13

Навикнат сум на вакви кфалификации, и малициозност од најдолен вид, ама нема врска. Само си ја покажуваш културата, цивилизираноста.

За иднината на Канада сум заинтересиран само во доменот на она што ми е од личен интерес и од интерес на семејството. Значи во доменот на тоа колку заработува семејството, како да се унапреди заработката, што помалку даноци да плаќаме и користење на секоја можна шанса било како да се огребам од системот. Кој бил на власт, каква им е политиката, што се случува, дали донеле закон за заштита на поларните лисици ама баш ич не ме интересира.

А и живо ме интересира како ти прерачуна дека јас сум се откажал од Македонија. По кој правила, по кои норми???

Навикнат си, сите сигурно плукаат по тебегазење од смеење

Како можам да прерачунам, прочитај се што пишуваш, па ако си толку интелигентен ќе ти светне да

Ама се сомневам дека се читаш што пишуваш, пред да одиш на прати!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 19:27

Навикнат си, сите сигурно плукаат по тебегазење од смеење

Како можам да прерачунам, прочитај се што пишуваш, па ако си толку интелигентен ќе ти светне да

Ама се сомневам дека се читаш што пишуваш, пред да одиш на прати!

Освен празни зборови, може ли нешто конкретно да напишеш, или недостатокот од идеи, недостатокот на став, аргументи, те убива во поим.

Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 19:33
Ма не...не ми требаат аргументи.

Гледаш дека никој не се согласува со тебе, зарем кога сите ќе ти речат дека не си при здрав разум, не се преиспитуваш?

Мислам онака...да си речеш... Абе сите овие ми викаат дека не сум во право. Зарем сите се глупи а јас сум само паметен? Или обратно е?

Инаку, темава не е што мисли Бела за тебе. Да не почнам на широко да пишувам за таквите квази Македонци како тебе. Можам цел реферат да напишам.

Како ми се лигавеа нашите во Џерси, колку пари фрлиле на "промоција" на некој си таму.. и сето тоа го плаќа некој...џебнамигнување 
Па опозицијата после тоа плука по нив....па нормално бе. 

Ај јас ќе станам кандидат за пратеник од дијаспората. Гласај за мене, ВМРО ќе ме поддржинамигнување
И онака не се согласуваме, баш ме интересира дали ќе гласаш за ВеМеРомечтаење

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 19:52
Само без нервози, сите сме луѓе, некој мисли онака некој овака. Различни ставови. Ферштензи. 

Тоа што не ти требаат аргументи само означува дека немаш аргументи, а за да се имаат аргументи, треба и малку мозок да се има, не само компјутер пред себе.

Различните ставови и гледање на нештата прво треба да ги разбереш дека постојат, ( алоооо не сме више у времето на друже Тито, тоа време е одамна поминато )  сите исто не мислиме, па после можеш да кажуваш дали е некој глуп или не.

Ама реков пред малку, недостатокот од идеи, аргументи, кога ќе се помеша со малициозност, со желба за неконтролирани навреди кон човек што и не го познаваш, е сериозна работа.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2012 во 20:14

Само без нервози, сите сме луѓе, некој мисли онака некој овака. Различни ставови. Ферштензи. 

Тоа што не ти требаат аргументи само означува дека немаш аргументи, а за да се имаат аргументи, треба и малку мозок да се има, не само компјутер пред себе.

Различните ставови и гледање на нештата прво треба да ги разбереш дека постојат, ( алоооо не сме више у времето на друже Тито, тоа време е одамна поминато )  сите исто не мислиме, па после можеш да кажуваш дали е некој глуп или не.

Ама реков пред малку, недостатокот од идеи, аргументи, кога ќе се помеша со малициозност, со желба за неконтролирани навреди кон човек што и не го познаваш, е сериозна работа.

Абе од толку ограничени идеи, помислувам дека треба да припаѓаш на опозицијатанамигнување

Знаеш, ако немаш конкретни факти дека ЈАС грешам и дека стварно се толку глупи сите од опозицијата, дај претстави ги, а не само да ме повикуваш на лични препукувањанамигнување

Јас викам дека опозицијата има право за многу работи, а ќе ги почувствуваме за некои си 5-6 години. 
Ама и Грујо има право кога вика дека опозицијата е полу мртва!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 41>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.