|
Гигантски знамиња за подигање на национална свест |
Внеси реплика | страница <1 678910 18> |
Автор | ||||||||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
nie ne zboruvame deka ni smetaat drzavnite znaminja, tie si se veat tamu kade sto treba, iako ne onaka kako sto treba, no toa e druga rabota. sto se odnesuva do albanskite znaminja, mnogu jasno e deka ttakvo zname moze da ima samo na albanskata ambasada ama i toa e druga rabota ...
nie zboruvame za znaminja koi skapo cinata a so cel da ni ja zgolemele svesta nekoj rece kolku ke se vrabotele so 5000 x 20 , ama ne se samo tie.... tuka se izborni livcinja koi mnogu poskapo cinat, zdravstvena karticka koja ke ja pravi hrvatska firma, spomenik lien vo Firenza , stanuva zbor deka nema kraj na vladinata alcnost i perenjeto pari , za nenasitnosta na Gruevski koj e kako smok vo kokosarnik |
||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
ama ocigledno e deka sekogas kako po nekoe pravilo , vo nedostig na opravdani i razumni argumenti se posegnuva po istiot odgovor koj poleka no sigurno stanuva klise .................. Зошто ви пречат толку државните знамиња? ( konji ili magarinja , pa duri i smizli i stracki koi nasiot 24 / 7 gi postavuva nasekade ) ............... ednostavno , i na samite povekje ne im e jasno dali navistina precat znaminjata ili raspeanite konji ili e navistina nekoj drug vo pravo a ne onoj maliot fiLeL vo kogo se kolnat ama ne povekje so takva sigurnost ...... crvot na somnezot pocna da si go pravi svoeto
Изменето од miroslav_g8 - 24.Февруари.2009 во 20:36 |
||||||||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
„Јарбол“ на твојот дијалект е МНОООГУ ГООООЛЕМ СТАП, па ти сега како сакаш сфати ме.
|
||||||||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||||||||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
poopisno...zdravje...
|
||||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Јас поставив јасно и недвосмислено прашање: зошто ви пречат државните знамиња (за оние кои на темава се изјаснија против идејата)? Не знам зошто мешаш шмизли и страчки, коњи и магариња, кога ниту тоа е темата, ниту е одговор, ниту има смисла на секоја тема да се оддалечува дискусијата од конкретното прашање. Кога веќе ме цитираш, на кој се однесува вториот дел од твојот пост? |
||||||||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Зошто ви пречат толку државните знамиња?
мене ми пречат заради тоа што се поставуваат во време кога сите европски држави(кои патем владата ги слуша за“ се “освен за она што не им одговара)штедат пари а ние се расфрламе ми пречат заради образложението -да ни го подигнеле моралот зар треба да ми постават знаме за да ми го подигнат моралот треба да ми обезбедат пристојни услови за живот,а не живот на работ и ми пречат заради тоа што овие знамиња ќе се веат таму каде што веќе има Македонски знамиња кога веќе се поставуваат нека бидат поставени во местата каде на секоја куќа се веат знамиња на туѓа држава ЗАРАДИ ОВА МИ ПРЕЧИ ПОСТАВУВАЊЕТО НА ЗНАМИЊАТА А НЕ ЗАРАДИ ТОА ШТО НЕ СУМ МАКЕДОНКА НИТУ ЗАРАДИ ТОА ШТО НЕ ЈА САКАМ МОЈАТА ДРЖАВА И НЕ СУМ ПАТРИОТ Изменето од Andjelina - 25.Февруари.2009 во 21:43 |
||||||||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||||||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
[QUOTE=anastea]И што сега?
Треба да се остави да се веат слободно албанските знамиња, наши не ни мора да ставаме?!!! Зошто ви пречат толку државните знамиња? И тоа само 16, ееееј, во другите држави ги има на секој чекор и никој не се противи, па и по куќите си ги ставаат луѓето. Кај нас тоа е вистинска реткост... [/QUO па токму тоа го кажуваме ние цело време АЛБАНСКИТЕ ЗНАМИЊА ЌЕ СЕ ВЕАТ СЛОБОДНО И НАСЕКАДЕ,НЕМА ДА ГИ СИМНИ ВЛАСТА(ИАКО СЕ ЗНАМИЊА НА ТУЃА ДРЖАВА) нашите знамиња ќе се постават на места каде ионака веќе ги има,само ќе бидат повисоки и поскапи треба да ги стават во градовите во кои воопшто нема Македонско знаме да го подигнат моралот на тамошните Македонци да не се чувствуваат тие како да живеат во друга држава |
||||||||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
svetot se naodja pred ekonomski kolaps ........... vcera gledam vesti na hrvatska TV kade vladiniot kabinet pod naznaka itno odrzal sostanok so direktorite na site firmi koi se pod drzavna kontrola ....... i kade bilo razgovarano za KASTRENJE na rashodite .......... za reklami i slicni raboti ......a seto toa vo namaluvanje na efektite od globalnata ekonomska kriza ....... site se odlucuvaat da ŠTEDAT ..... so namaluvanje na rashodi za reklami i razni drugi trosoci ........ velam SITE ....... samo ne nasiot 24/7 koj ne samo sto voopsto ne go zasegaat slucuvanjata vo svetot vo pogled na ekonomskata kriza , tuku se odnesuva kako da e sultanot od Brunei ....... trosi pari i toa ne licno negovi tuku pari od budjetot na RM ama za svoi potrebi i celi ......... sekoja negova zamisla e astronomski skapa i nepotrebna .......... kako primerot so znaminjata ...... " kje posluzele za podiganje na nacionalnata svest " .......... kje e citiram Andjelina koja ubavo veli
" нашите знамиња ќе се постават на места каде ионака веќе ги има,само ќе бидат повисоки и поскапи
треба да ги стават во градовите во кои воопшто нема Македонско знаме да го подигнат моралот на тамошните Македонци да не се чувствуваат тие како да живеат во друга држава " ....... nie koi spored " patriotite " sme protiv , protiv sme no od razbirlivi pricini ......... Nacionalnata svest ne se podiga ili gubi so postavanje ili nepostavanje na znaminja , konji , magarinja i smizli ..... NACIONALNATA svest e po se izgleda popodlozna na EKONOMSKIOT efekt otkolku na vizuelno - reklamniot ......... samo kako primer kje go posocam slucajot so " aktivistkite na DUI od Štip " ............ zosto i od koi pricini stanale clenki na taa ednonacionalna partija pri eden kup MKD ednonacionalni partii ? ............ od nedostig na patriotska svest sigurno ne se resile na takov cekor ............ nesto drugo mislam kje e vo prasanje ........... EKONOMIJA , STANDARD i SOCIJALNA SIGURNOST ? .............. ili , mozebi vo Štip nemalo dovolno MKD znaminja , i toa od tie golemite koi cinat " skromni " 5.000 evra pa zenite ednostavno zaboravile deka se MAKEDONKI ............ Изменето од miroslav_g8 - 25.Февруари.2009 во 09:40 |
||||||||||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
gabe mu se na "malkite komitcheta" "goljami znamina"
k0ja nacionalna svest? namesto glasovoite na voenite veterani , koljo dijamantot se ispazari za glasovite na teroristite od UCK prosta matemartika inaku ima samo 12,5% odziv na mobilizacija vo 2001 7 % etnichki makedonci 5,5 % srbi, turci, cigani i.t.n. koja nacionalna svest? kakva nacionalna svest? so toa shto gi diskriminira, marginalizira i majorizira patriotite , vlasta saka da gradi "nacionalna svest" ovaa vlast ima BLGARSKO-BALISTICHESKA NACIONALNA SVEST so lazen patriotizam i so skapi propagandi ne se pravi "nacionalna svest" taka samo se perat pari za potrebite na kampajnite i golemo albanskata propaganda a begalcite od radusha? a begalcite od arachinovo? kakva e taaa nacionalna svest koga za ubistvo na civili vo 2001 nikoj ne saka i da razgovara, zashto nikoj ne e osuden? a decata na ubienite borci? a plachot na sestrite? a 150.000 hektari zemja koi ne se obrabotuvaat a vlasta gi chuva za partiski vojnici, t.e. za heroite koi si gi izvalkaa prstite lepejki plakati? NACIONALNA SVEST ZNACHI SPOSOBNOST NA INDIVIDUITE DA SE ZRTVUVAAT ZA KOLEKTIVOT .T.E. NACIJATA?KADE BEA "MALKITE KOMITCHETA DODEKA PATRIOTITE GINEA NA FRONTOVITE NA SKOPSKA CRNA GORA I NA SHAR PLANINA? |
||||||||||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||||||||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
na leten odmor vo Ohrid i malku podaleku ...... ete kade bea ....... dodeka pogolemiot del bea doooobro zasolneti zad partiskite kniski na vmro ........ istite onie koi sega se i najglasni i najgolemi " patrioti " pa duri i lepat etiketi nasekade i sekomu komu kje stignat
|
||||||||||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
AMA TOA NE POMINUVA POVEKE KAJ VOENITE VETERANI
|
||||||||||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
||||||||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
- da vidime! nesto ne veruvam...
|
||||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||||||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Гигантски јарболи за обединување или поделба?
Се подига националната свест на сите граѓани во земјата или само на Македонците? Владата постави високи знамиња во повеќето градови, но не и во Тетово и Гостивар. Од владата велат дека се предвидени, но не соопштуваат кога се планира да бидат поставени. Директорот на службата за општи и заеднички работи, Васе Доневски, задолжен за реализацијата на проектот, веќе неколку дена не е достапен за А1. Бил презафатен со состаноци. Од локалните самоуправи во Тетово и Гостивар велат дека до нив досега нема пристигнато никакво барање или иницијатива за поставување на триесет метарските јарболи. Од општина Тетово додаваат, во овој период не се потребни такви иницијативи поради незадоволството што се појави по промовирањето на проектот „Скопје 2014“ и иницијативите за изградба на верски објекти на плоштадот. Прво треба топката да се смири, а потоа да се размислува за поставување јарболи. Со соопштение за проектот деновиве се јави и огранокот на ВМРО-НП од Тетово. Прашуваат, дали јарболите во тој регион не се поставуваат поради мирот во владината коалиција. „И Тетово и Гостивар како градови кои се наоѓаат се уште во Р. Македонија треба да имаат јарболи со македонско знаме на влезовите во Тетово и Гостивар. До сега ни една албанска партија на Албанците во Македонија не слушнав дека се против Р. М. дека се против институциите, законите бар и вие како медиуми и новинари не верувам дека негде сте го чуле тоа, така да не верувам дека би било подгревање на меѓу етничките проблеми и тензии“, изјави Драган Давидовски, ВМРО-НП Тетово. И по 15 години од промената на знамето тоа се уште се доживува не како симбол на државата туку како симбол на македонците. Македонија е унитарна држава, но во местата во кои албанските се мнозинство ретко се почитуваат националните симболи. Химната речиси и не може да се слушне, а знамето не се вее ниту за празници. Но владата и локалната самоуправа наместо да ја сузбиваат, ја потхранува ваквата појава. |
||||||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
сега им смета и што имало МАКЕДОНСКИ знамиња во МАКЕДОНИЈА
|
||||||||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 678910 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |