|
“Антиквизација“ или кому му пречат нашите корени?! |
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Автор | ||
computer
Сениор Патриот Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 504 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се согласувам потполно. Се знае на кои им пречат нашите Антички корени. Но, се знае дека ние сме Антички Македонци и никој никогаш нема да успее да го негира тоа! |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a koj si be ti.. da mi kazes kako da se cuvstvuvam...??? i koj ti dava pravo za toa... ti cuvstvuvaj se kako sakas... mene ama ic ne me zabole za toa... tvoj problem... ama ne mi kazuvaj kako jas da se cuvstvuvam... pa zatoa ke bidam kulturen... i na tebe i takvite kako tebe koi se palat na zborot "antikvizacija"... ke vi kazam.. koj ve ***... Изменето од Анастеа - 25.Мај.2010 во 17:10 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inache,...samo mojata kultura me sprechuva da bidam .....pokulturen,.... od tebe! inache,...i te kako im prechi na povekjeto taa ...kvizacija...samo shto sekoj ne saka da si gi troshi glasnite zici za toa! Изменето од Анастеа - 25.Мај.2010 во 17:11 |
||
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nekako ne mi e jasno, ovde se javija eden kup koreni, te Kiril i Metodija, poloznici na slavjanskata pismenost, te Aleksandrovci - smeli i hrabri, te moderni kosmopoliti zatvoreni vo svoite atari, te....te....te Dali e prioritet sekoj da se cuvstvuva i da se odnesuva kako covek a ostanatoto ce dojde sledstveno na toa.- ili da se zanimavame ( celiot narod namesto naucnicite)so istorijata-pred se kako propaganda na edna politika? Spored DNK naunicite dokazaa deka osnovata na zivotot e od isti proteini -DNK.Znaete da izgradime pametnik na AMEBATA. Bidete vistinski kosmopoliti i razberete gi onie na[i prijateli koi ni mislat dobro ne baraj'i konspirativni dogovori i zagovori....Mozeme li da ja gradime Makedonija ili nemozej;i nekoj ja defokusira javnosta so se i sesto.Ako ima bilo kakov edinstven stav neka go izlozi na javnosta i gotovo.Ova mi li;i na zamajuvanje na narodot. |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нашите корени очигледно не им пречеле ниту на оние кои раководеа во претходниот систем, не знам зошто денес некои употребуваат такви термини како "антиквизација" и обвинуваат други дека "коваат нова историја", кога, ако се прочита ова подолу, многу лесно ќе се разбере дека и порано се споменувал Сандре Големиот.
Изменето од Македон - 24.Мај.2010 во 23:54 |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na nikogo ne mu precat tugite koreni no mu preci koga go teras tvoite koreni da gi priznae za svoi.Zatoa i e rascepot na Makedonskiot narod.Golem politicar ova ne bi mu go storil na svojot narod.
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Антиквизацијата е романтичарска теза во политичкиот интерес на актуелната власт. Анализирајки го народот (мислам на политичарите) си најдоа плодно поле за сеење на антиквизација и играјки се со емотивните чувства на Македонскиот народ (во прилог им оди и Грчкиот притисок) забораваат каков длабок импакт оставаат за иднината на Македонија.
Македонија поделена помеѓу самите Македонци, на етничка основа, на економска, секако дека некому му пречи таквата антиквизација а некому му оговара за илјадагодишниот рајх или само така се планира... |
||
Homo homini lupus est...
|
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....колку се длабоки корењата!?....
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Корењата се толку се длабоки што ниту еден светски независен научник освен владините платеници и запалени глави не може да ги најде. Не може да се најдат ниту во книгите, но затоа сите ние сега ќе се заложиме сите светски историски книги да се препишат како ние што ќе кажеме. Подготвени сме животите (не сопствените, ама на оние што мислат различно) да ги дадеме за таа кауза.
Катастрофа е само што овие небулози станаа државен став. А можеби дури беа посеани од власта, којзнае, се е мутљавина во Македонија...
Изменето од Polar Bear - 28.Мај.2010 во 07:43 |
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи Македонците се Словени... кои дошле од Карпатите преку Дунавот... си се населиле тука кај што се сега... и затоа они, значи ние и јас тука... сме Славомакедонци... зборуваме Славомакедоснки јазик... па затоа и државата треба да се нарекува Славомакедонска... такааа....??? Изменето од којсумјас - 28.Мај.2010 во 17:43 |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еееее тоа малку морген (што би рекол Милошевик)во Македонија не живеат само луге кои зборуваат словенски македонски државата не е само на овие кои ги нарекуваш ти...Славомакедонци... туку и на многумина кои го немаат спорот по етничка основа но по државност да, па затоа државата останува Македонија а луѓето внатре кому како драго и мило (иако за жал сега е бинационална) |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znachi,...mnogu stari narodi izumrele ,..samo starite makedonci stanale ,...novi...ajde beeee?!
da bevme sumeri ...ili etrurci,...sigurno od petni zili ke "dokazuvavme" deka nie sme,,...i tie!....a ..."najtezok" dokaz ke beshe deka sme denes na ,...nivno tlo ! ...srekja shto seushte ne e pronajdena atlantida,...samo ,se nadevam deka nema da ja najdat,...kaj nas! ..kako inache ke gi spoevme dvete civilizacii?...ednata, naj voinstvena , drugata ...tehnoloshki najnapredna ,..(sosema sprotivnoto od toa shto e deneska zemjava!) ...tuuu,..stvarno sme bile ,..baksuzi . |
||
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mamamd... не, државата не е само на оние кои јас под наводници ги нарекувам Славомакедонци.. се разбира има и други... а ти кажи ми... јас се чувствувам како Македонец... не Славомакедонец... како ти ќе ме наречеш...? ќе ми дозволиш да носам корени од старите Македонци... или и моите предци пливале преку Дунав... |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |