|
Закон за јавна чистота |
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Автор | |
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deteto so noze ili so glava napred se RAGA, neli gledas deka se se pravi naopaku. Si ima red vo prirodata i vo voveduvanjeto na zakonite, ili kako sto eden FORUMAS kaza gradime krov a uste temeli nemame. |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
17 години се немаат ставено ред сега мислиш ке се стават? |
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ко не можеме сами да се свестиме, мора со закони да се средува ситуацијат
|
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да кажам како иницијатор на темата дека овој закон стапи на сила пред две недели и ако не го почитуваме ке чистиме 1,2 или 10 дена во зависност од законското прекршување.
Изменето од mileg - 04.Октомври.2008 во 14:40 |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно, ама законодавецот заборавил или поточно пропуштил една работа. Се нема произнесено што со оние кои имаат абдоменални проблеми и како последица на тоа неконтролирано испуштаат ГАСОВИ кои сепак ја загадуват животната средина?
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не навлегувам многу со закониве....може треба малку заради некој ред......
ама некогаш ја претеруваат денес ја казнија една комшика,на која од терасата и потече вода на улицата.........премногу е |
|
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да кажам како иницијатор на темата ако нешто не ви е јасно прочитајте го законот и ќе ви се разјасни.Сега ќе ви одговоранм на прашањата
-Господине орлов животната средина ја загадуваме ние граѓаните а со ивој закон се става ред за да не се загадува. -Па мрзла како што кажав тревба да се стави ред во таа држава да ни биде чиста ои еколошка,а комшиката твоја што ја казнија ја казнија за да се поправи и повеќе да не фрла или да не тресе на тераса. Овој закон мора да го почитуваме сите граѓани и овој азакон е прав пат за ЕУ и НАТО Изменето од mileg - 08.Октомври.2008 во 23:02 |
|
medo06
Нов член Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се е во ред со законот, можеби има пропусти но генерално го оценувам како коректен.
Само проблемот го гледам во проследувачите на истиот. Неможе да се спроведува закон ако претходно не се обезбедат услови за тоа. Како ќе го научите граѓанинот да фрла отпадоци во корпа ако нема доволно корпи? Како ќе научите граѓанинот да не паркира покрај контејнер ако истиот не е поставен на соодветно место и соодветно обележан? Револтиран сум што добив казна од 50 евра (неважечко платежно средство во РМ) зошто бев приморан да застанам на Партизанска покрај контејнер поради телефонски повик, за во исто време да помине полиција покрај мене, се поврати и ме казни со глоба за сторен прекршок по јавна чистота. Господа, одговорни, во полиција, општина, влада: ОБЕЛЕЖЕТЕ КАДЕ ТРЕБА ДА СТОЈАТ КОНТЕЈНЕРИТЕ (сигурно не на улица на 3-та лента) И ПОСТАВЕТЕ ЗНАЦИ ЗА ЗАБРАНЕТО ПАРКИРАЊЕ. Во исто време казнете ја комунална хигиена доколку ги остави контејнерите на друго место освен на обележаното и доколку истури и остави ѓубре од истите при нивното празнење. Ако сакате да спроведувате закони од било која сфера, најпрви ОБЕЗБЕДЕТЕ УСЛОВИ. Изменето од medo06 - 09.Октомври.2008 во 09:49 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas ne sakam da bidam kako Naomi ... Vest informira...
ПРЕКРШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНА ЧИСТОТА РАБОТАТ ПОДОБРО ОД КОМУНАЛЦИТЕ Чистат и се чувствуваат како Наоми Кембел Се чувствуваат како Наоми Кембел, бидејќи и таа била казнета со извршување на општокорисна работа, вели директорот на "Комунална хигиена" |
|
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да одговорам како иницијатор на темата на некои постови:
Оваа што се прави со казните е за да се научиме на ред како треба да се однесуваме и ако нје се однесуваме добро нормалко ќе платиме казна или казната ќе се замени во чистење на одредено време од зависност на казната. Уште еднаш сакам да аплирам до сите граѓани на РМ да се држат до овој закон. |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И покрај казните и се Скопје се уште е во ѓубре.
|
|
mileg
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со новиот Закон за јавна чистота ќе се брцне уште еднаш во ионака празниот џеб на граѓаните!
Имено за миење и за метење на улиците, ќе мора да плаќаат скопјани нова давачка, која нема да биде скромна, бидејќи трошоците за оваа намена биле многу големи! Наздравје нека ни е... |
|
SuicideMessiah
Сениор Регистриран: 10.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 157 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se slozhuvam a najmnogu ke se odrazi kaj onie gradovi so pomal standard...na primer Debar ili Kocani Изменето од moira - 25.Октомври.2008 во 20:38 |
|
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |