![]() |
|
Морален парадокс - Pro & Contra Vita |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 13> |
Автор | ||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kje ima brzo veruj
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|
Za ovci kravi i machki ima objaveno nauchni trudovi.
Za chovek oficialno nema - no eden Italijanec se pofali deka go storil toa- iako se nabrziana se zatashka ( go proglasija za sharlatan, javno go ismajuvaa nekolku dena i posle toa shtama) P.S Samiot metod e osoznaen i ne e nikakov tehnichki problem da se primenuva vrz lugje. Problemot e etichki i moralen. Se prashuvaat - a da ne ni se naluti Gospod? Mislam deka sega za sega samo toa gi sprechuva |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
blagodaram
![]() i have no further questions...
![]() |
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
NO SPERM-NO HUMAN
![]() |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
...i genetski...ima problemi i dilemi okolu genite...kazhav podole, vo post...inaku moralot i etikata voopshto ne im se prechka... |
||
![]() |
||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|
ne-ima neznaenje so toa se soglasuvam-zatoa shto rezultatite dobieni od
analizite na klonovite ovci , kravi, machki ne bea onakvi kakvi shto trebaa da bidat - predviduvanjata im se netochni. no samiot proces e mnogu dobro sovladan. Ako go primenilene vrz tri tipa razlichni cicachi , i sekogash bil uspeshen - isekogash na eden identichen nachin - mozzat da go primenat i vrz chovek Vo prashanje se moralnite dilemi - - toa shto kje se rodi e original.Ima pravo na svoj zzivot -toa shto kje se rodi e kopija- na nekoj nachin toa e samiot jas vo prodolzzena disperzirana forma. Ako e taka - togash ako jas stradam od da recheme akutna ciroza togash mozzam "toa" da go usmrtam ( bidejki e del od mene! kako da si secham prst!) i da si go mu go iskoristam heparot (koj e identichen na mojot i nema da ima problemi za prifakjanje) za transplatacija vo moeto telo Toa e dilemata. Изменето од Anthony - 20.Септември.2008 во 17:44 |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
Дали абортусот е убиство?
Дали притоа правите злостор? Дали смртната казна не е злостор?
neli se ovde otvoreni povekje temi???????
![]() |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
...da, kejt... zatoa e i takov naslovot na temata... |
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
i sea za so jas da si go tupam mozocevo plavushko????
za abortus
za smrtna kazna
ili za kloniranje
![]() aj stvarno, so ne gi razdelis???
|
||
|
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
a sto e togas so eutanazijata moira...ja opravduvash ili ne
![]() |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
|
mislam deka kloniranjeto samo kje go zgolemi disbalansot na prirodnata ramnoteza
mozebi zvuci surovo, no i bolestite i smrtnosta se del od tasot na ednata strana
|
||
|
||
![]() |
||
|
iako bev malce, lukav vo moeto izlaganje, se sl*gam so ova deka e teoretski mozno da se klonira chovechki organizam...
poznata mi e do nekade biotehnologijata i genetikakata kako granka na izuchuvanje poshto imam bliska osoba koja se bavi so toa, megutoa onoa sho e sigurno e deka 60% od bolestite kaj chovekot, normalno so odredeni predispozicii koi gi diktira sredinata vo koja ke zivee edinkata, se nasledni...zatoa najveke i nema logika da se klonira neshto vo celost, bidejki tokmu poradi okolnostite vo koi zivee edinkata ke diktiraat vo koj stepen ke se razvijat tie nesakani bolesti...zatoa i nema da e dozvoleno, legalno i oficijalno kloniranje na chovekot a neoficijalno ima vo Kina klonirano dve novorodenchinja vo 2005 godina...zatoa i Kina ne e potpisnik na dogovorot protiv kloniranje...
f**king hell on earth...neznam sho da kazam okolu toa, ne mi se dopaga ich...
|
||
![]() |
||
|
gi sprecuva rizikot od haosot koj ne mozat da go predvidat
kako so atomskata bomba, na primer!
vo euforijata od pronajdokot ne razmisluvaat za posledicite Изменето од kejt-d-grejt - 20.Септември.2008 во 17:50 |
||
|
||
![]() |
||
|
...ne ja opravduvam nitu eutanazijata...se shto e povrzano so igranje Gospodar na zhivotot i smrtta ne opravduvam...koi sme nie da odluchuvame dali nekoj e beznadezhen sluchaj ili ne...i shto ako greshime...nema li da ima zloupotreba, odnosno veke i ja ima vo zemjite kadeshto se izvrshuva eutanazija....
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |