IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Спектакуларни апсења, борба против криминалот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Спектакуларни апсења, борба против криминалот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
Автор
Порака
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 15:42
Куче што лае не каса е стара поговорка и доста точна.Стопати се докажа дека оваа метода се применува за политички цели.Не е потребна галама за да се сврши некоја работа, а се знае најмногу галамат оние кои најмалку работат.Во државата зорт - па сега занимавај го народот.
Хлјеба, хлјеба господару ,не видесмо давна хлјеба...
ДОСТА СО ЗАМАЈУВАЊЕ.РЕЗУЛТАТИ КАМО???
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 16:52
За овие работи се знаеше од многу одамна, побеснаа од пари тие лекари што работат по овие комисии за инвалидска.

Но ете, никогаш не е доцна. А и така треба, спектакуларно, да се засрамат ако воопшто имаат срам и грижа на совест, зашто колкумина има што НАВИСТИНА заслужуваат инвалидска а немаат 3000 или 5000 евра да платат мито.
Ни за цел живот наш работник не може да заработи толку колку овие од едно мито.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 20:28
Дај боже да не биде селективна акцијата.Со наплатните рампи приказната продолжува како и порано.Ништо не е сменето.Можеби само наплатувачите се сменети.
Се друго е по старо - и понатаму е се исто .
Кој патува знае.
Кон врв
alekso_2000 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alekso_2000 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 22:05
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Дај боже да не биде селективна акцијата.Со наплатните рампи приказната продолжува како и порано.Ништо не е сменето.Можеби само наплатувачите се сменети.
Се друго е по старо - и понатаму е се исто .
Кој патува знае.

Jas patuvam , i znam !!!
Nemat pojke pola - pola !!!
car's freack
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alekso_2000 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 22:09
Шо ако ги уапсија?
Пак ке ги пуштат и парите ке им останат !!!
Камо јас да можам да проневерам едно 500 000 евра , па после нека ме апсат спектакуларно и гол на плоштад нека ме врзат ама да ме олободат после и парите да не ми ги бараат !
car's freack
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alekso_2000 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 22:11
Originally posted by alekso_2000 alekso_2000 напиша:

Шо ако ги уапсија?
Пак ке ги пуштат и парите ке им останат !!!
Камо јас да можам да проневерам едно 500 000 евра , па после нека ме апсат спектакуларно и гол на плоштад нека ме врзат ама да ме олободат после и парите да не ми ги бараат !

А не дека немат ефект , само ефектот е врз погрешни субјекти !!!
car's freack
Кон врв
alankan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2010
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alankan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 22:45
Na prashanjeto Shto raboti ovaa vlada odgovorot e vo ovaa tema,a isto taka i odgovorot za shto raboti opozicijata e tuka.Dodeka vladata vrshi istragi i pribira dokazi,so koi pravi uslov za apsenje na lica koi se vmeshani vo kriminal,SDSM so svoite korumpirani sudii gi osloboduva i seta vina ja prefrla na vladata.I malite daca znaat vo civi race e ustavniot sud i site sudovi vo RM.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 00:11
marsovec, секој е слободен да се определи политички по своја волја.
Без лични префрлања, дискутирајте на темата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 08:15
Оваа влада прави терен преку министерот за правда севкупната судска власт да ја стави под капата на власта.
Затоа не берувам дека сите ќе одговараат - инаку за сите што се замешани во овој криминал - максимални казни.
Цел народ ова го знае многу одамна.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2010 во 21:50
Ги слушам брат Љубе, младиот од Сдсм-Јовановски ли како се вика, Рушити и други и ми се гади. Каде живеат овие луге? Знаат ли тие дека сите до еден од обичните смртници го оправдуваат апсењето на 40 мината и чекаат уште да се уапсат. Го слушам таму некој си кој е загрижен за член од фамилијата мегу уапсените како зборува да се почитува дигнитетот. Чиј бре дигнитет? Па лугево ги препознаваат и коментираат кој колку им барал. Дали тие мислеле за дигнитетот на болните кога ги упатувале на работа иако со една нога беа во гроб бидејки беа без средства за лечење?!Мислеа ли тие кога делеја пензии на здравите, а болните ги вракаа.
За оваа акција владата заслужува пофалби, А другите пред нив, сите до еден кои во име на некаква презумција на невиност,зборуваат и го лутат народот кој имал мака со ’’невиниве’’, кои замижуваа пред еден огромен криминал и играње со лугето-болните. Да си затворат устата, да си седат мадро бидејки ке ги изгубат и оние мали симпатии што ги добија зборрувајки за видните грешки. КРИМИНАЛОТ со пензиите за инвалиди не е за дискусија. НИКОЈ НОРМАЛЕН не смее да застане на страна на приведените за кои лугето показуваат со прст дека им барале пари.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 09:12
Ако сите кои се вмешени во овие -на народот одамна познати ујдурми- се поапсат, нема да има место возатворите.Но сите и кои давале и кои примале.
На мене ми се чини дека ова ќе трае и пак ќе се забошоти - партиски врски,фамилијарни врски - вакви врски,такви врски ...
Тешко да ќе е,да одговараат оние вистинските.Господ да даде, да не е така!Но се сомневам.
И останатите спектакли поминаа неславно - а што е уште побитно - криминалот на наплатните рампи и понатаму се одвива.Кој патува -- знае.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 17:55
Може ние да ја осудуваме власта, може да ги бараме причините и мотивите за апсењето но важно е дека има апсење и дека одамна требаше да има апсење во ова не метастазиран (оти метастазираното  се лечи) туку ампутиран, отпаднат дел од најхуманата професија на свет.Овие луге во тие комисии знаат дека најмалку се лекари иако имаат дипломи за тоа и најмалку се ориентираат на дијагнозите )секоја чест на исклучоците ).Да вратиш 7, 10 пати човек со куп дијагнози за инвалидност без грижа на совест не е човечки, а камоли лекарски.
Самите нивни колеги кажуваат дека со самото влегување во тие комисии веднаш им го забаележувале подобрувањето на економскиот статус.
Не е за осуда атракцијата со која се апсени, за осуда се сите досегашни влади )заклучно и со оваа-до сега) што замижуваа пред вистината која беше јавна тајна, за осуда се осудите на апсењата. За некои луге во државата е глупо да бараш законитост, затоа што тие во своето работење не се раководеле со законитост.
Луге мои ова е Македонија, секој со секого се знае, секој некому му е роднина.
Лекарите ги раздени притвор
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 18:50
Апсењата не се ништо.За пензионерските промотори и оние кои го даваа митото потребно е судски епилог а ако е реален ( во што се сомневам), ќе треба да се изградат дополнително затвори.Не се сомневам дека илјадници има корисници и десетици потплатени - митаџии.
Да не биде на крај друг да е виновен?
До сега искуството е лошо!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2010 во 18:59
Една моја познаничка која 11 години поднесувала документи и немала да плати (за среќа добила пензија пред 2 години без да плати) меѓу уапсените ја познала лекарката која и велела дека за пензија не се потребни само дијагнозизбунетост вчера кажа вака- Вредеше да се види онаа мивкана барем на момент со лисици на раката. Ми се чини барем на момент мислам дека се почуствував здрава и како да заборавив на сите маки, на сите понижувања по тие врати кога ја видов таа мизерија од човек меѓу двајцата полицајци. Иако вам ви изгледа нечовечки што се ситам, јас знам дека ако ми дадеа навреме пензија барем малку ке си ги ублажев болките и маките и ке можев да купувам редовно лекови. Моето здравје е такво какво штое, САМО затоа што таа лекарка не сакаше да гледа медицински дијагнози туку сакаше пари.
Фала му на бога што и таму, во тие комисии имало барем по некој човек!
Никој од нас присутни не прокоментира ништо. Никој од нас не знае какво е чувството да си болен, а некој да не ти го признае тоа само заради пари.тага  
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.