IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПЕИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПЕИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
Автор
Порака
svoja na svoeto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 106
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 18:52
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Originally posted by svoja na svoeto svoja na svoeto напиша:

Точно така сестро.Секој има право да припаѓа на која сака политичка опција,ама НИЕ ТОРБЕШИТЕ ПРИПАЃАМЕ НА ПЕИ!

ИншАллах брзо ќе дојде времето кога ќе си имаме место и во Уставот,зошто ние не се чувствуваме никако поинаку ( а најмалку македонци ) ние сме биле и ќе си останеме ТОРБЕШИ.

А за ПЕИ, бравоооооо,Цаноски пак е во парламентот.Тоа е доволен показател нашиот сој кого си избира.

Селам сестро.

Alejkum selam

mislo mi e sto ima i drug privrzanik za ideata na PEI na ovoj forum
Jas sum sigurna deka mnogu nasi luge ke si go najdat mestoto vo drzavnite institucii, deka vo makedonija najposle i za nasite luge od nasiot soj ke ima rabota, ke bidat gordni na ona sto se i pokraj toa sto odstrana ke ima takvi koi ke im se potsmevaat
Bravo za PEI navistina! Na nivo na drzava imavme 15000 iljadi glasa, a za tolku mlada partija koja seuste se probiva za da go pronajde svojot pat navistina ova sto se sluci na ovie izbori bese prekrasen rezultat ako vosime smetka za toa deka ne bevme vo koalicija i deka bevme sami! Nie sme svoi na svoeto, no imame i drugi koi ne poddrzuvaat i koi ne pocituvaat...im blagodarime na site
A PEI veruvam deka ke postoi zasekogas! Milo mi e sto pokazavme deka ne sme partija za ednokratna upotreba, deka mozeme i poveke i deka ke napravime mnogu za site onie koi ne poddrzuvaat, BEZ RAZLIKA STO SE I KAKO SE CUSTVUVAAT
GOLEM POZDRAV
Da ne ja preterame mnogu.. Torbesi kako nacija nema, a i ne ni trebi da ima. Nie sme gordi samo na toa sto sme Muslimani, a drugo nisto ne e vazno! Sto se odnesuva do PEI, partija koja e proizvod na idejata na Gruevski i VMRO, celta so koja postoi PEI e na dobar pat vo bliska idnina da se ostvari. Vo Makedonija Politikata e vo teski gomna, a se za toa se krivi politicarite, koi se na navisoko svetsko nivo za nesposobnost.![/QUOTE]

DALI TI IMAS PRAVO DA SE CUSTVUVAS KAKO STO SAKAS??? SIGURNO IMAS! JAS NESAKAM NIKOJ DA MI GO SKRATI PRAVOTO DA SE CUSTVUVAM JAS KAKO STO SAKAM! A I NEMA DA DOZVOLAM NEKOJ DA MI GARANTIRA DEKA SUM NESTO DRUGO OD ONA STO CUSTVUVAM DEKA SUM! PARTIJATA ZA EVROPSKA IDNINA E PARTIJA OD OTVOREN TIP ZA SEKOGO, E PARTIJA KOJA IMA SVOI CELI I PROGRAMA, E PARTIJA KOJA MEGU DRUGOTO GI ZASTAPUVA INTERESITE NA NASITE LUDE, LUGETO OD NASIOT SOJ!!! E PATIJA KOJA ZA GODINA E POL USPEA DA VRABOTI OKOLU 40 MLADI LUGE KOI ODSEGA TREBA DA SE DOKAZUVAAT I POKAZUVAAT, NASI LUGE VO DRZAVNITE INSTITUCII, LUGE KOI KE SE GIZAT ZA INTERESITE NA SITE NAS KOI JA PODDRZAA OVAA IDEA! A IDEATA BESE REZULTAT NA EDNA ISKRENA POTREBA OD LUGETO KOI BEA ZABORAVANI OD SITE POLITICKI PARTII GODINI GODINI NA NAZAD, NIE BEVME SAMO GLASACKA MASINERIJA NA NEKOI KOI NIKOGAS NE SE VRAKAA BAREM DA NE POSETAT A KAMOLI DA NAPRAVAT NESTO ZA OVOJ NAROD KOJ ZIVOTOT GO POMINA PO STRANSTVO! JAS SUM SIGURNA DEKA OVAA POLITICKA OPCIJA VETUVA MNOGU, OSOBENO ZA NAS MLADITE, OSOBENO ZA ONIE SO EVROPSKI VIDICI! TAKA DA PRIJATELCE,,,JAS PREDMALKU KAZAV, PISTOLVCELO DA MI STAVI NEKOJ,I MILJARDA POSTO DA SUM SIGURNA DEKA KE UMRAM, JAS VERA NE MENUVAM, JAS SUM GORDA NA TOA STO SUM MUSLIMANKA! NO NEMOZAM DA PRIFATAM DEKA NEKOJ NE POTURCUVAL, DEKA NEKOJ NEZNAM STO,...I PAK KE RECAM, ISTORIJATA JA PISUALE OBICNI LUGE, VO ZAVISNOST OD SITOACIJATA I VREMETO VO KOE ZIVEELE, I BASONAKAK KAKO STO IM ODGOVARALO!VO MAKEDONIJA I PISUVANJETO NA ISTORIJATA BILO KAKO I POLITIKAVA, BAS KAKO KE IM TEKNE!
jAS SUM TORBESKA I TORBESKA KE OSTANAM, NOSEJKI JA VERATA ISLAM VO SRCETO I VO DUSATA!
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 19:21
Уау се изначитав.....

Браво ако е тоа целта и визијата на ПЕИ. Ако се чесни јас ги поддржувам! А баш се мислев дали за нив да гласам.... среќа

За торбешите ќе се изјаснам на соодветната тема.
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 19:24
Da ne ja preterame mnogu.. Torbesi kako nacija nema, a i ne ni trebi da ima. Nie sme gordi samo na toa sto sme Muslimani, a drugo nisto ne e vazno! Sto se odnesuva do PEI, partija koja e proizvod na idejata na Gruevski i VMRO, celta so koja postoi PEI e na dobar pat vo bliska idnina da se ostvari. Vo Makedonija Politikata e vo teski gomna, a se za toa se krivi politicarite, koi se na navisoko svetsko nivo za nesposobnost.![/QUOTE]

DALI TI IMAS PRAVO DA SE CUSTVUVAS KAKO STO SAKAS??? SIGURNO IMAS! JAS NESAKAM NIKOJ DA MI GO SKRATI PRAVOTO DA SE CUSTVUVAM JAS KAKO STO SAKAM! A I NEMA DA DOZVOLAM NEKOJ DA MI GARANTIRA DEKA SUM NESTO DRUGO OD ONA STO CUSTVUVAM DEKA SUM! PARTIJATA ZA EVROPSKA IDNINA E PARTIJA OD OTVOREN TIP ZA SEKOGO, E PARTIJA KOJA IMA SVOI CELI I PROGRAMA, E PARTIJA KOJA MEGU DRUGOTO GI ZASTAPUVA INTERESITE NA NASITE LUDE, LUGETO OD NASIOT SOJ!!! E PATIJA KOJA ZA GODINA E POL USPEA DA VRABOTI OKOLU 40 MLADI LUGE KOI ODSEGA TREBA DA SE DOKAZUVAAT I POKAZUVAAT, NASI LUGE VO DRZAVNITE INSTITUCII, LUGE KOI KE SE GIZAT ZA INTERESITE NA SITE NAS KOI JA PODDRZAA OVAA IDEA! A IDEATA BESE REZULTAT NA EDNA ISKRENA POTREBA OD LUGETO KOI BEA ZABORAVANI OD SITE POLITICKI PARTII GODINI GODINI NA NAZAD, NIE BEVME SAMO GLASACKA MASINERIJA NA NEKOI KOI NIKOGAS NE SE VRAKAA BAREM DA NE POSETAT A KAMOLI DA NAPRAVAT NESTO ZA OVOJ NAROD KOJ ZIVOTOT GO POMINA PO STRANSTVO! JAS SUM SIGURNA DEKA OVAA POLITICKA OPCIJA VETUVA MNOGU, OSOBENO ZA NAS MLADITE, OSOBENO ZA ONIE SO EVROPSKI VIDICI! TAKA DA PRIJATELCE,,,JAS PREDMALKU KAZAV, PISTOLVCELO DA MI STAVI NEKOJ,I MILJARDA POSTO DA SUM SIGURNA DEKA KE UMRAM, JAS VERA NE MENUVAM, JAS SUM GORDA NA TOA STO SUM MUSLIMANKA! NO NEMOZAM DA PRIFATAM DEKA NEKOJ NE POTURCUVAL, DEKA NEKOJ NEZNAM STO,...I PAK KE RECAM, ISTORIJATA JA PISUALE OBICNI LUGE, VO ZAVISNOST OD SITOACIJATA I VREMETO VO KOE ZIVEELE, I BASONAKAK KAKO STO IM ODGOVARALO!VO MAKEDONIJA I PISUVANJETO NA ISTORIJATA BILO KAKO I POLITIKAVA, BAS KAKO KE IM TEKNE!
jAS SUM TORBESKA I TORBESKA KE OSTANAM, NOSEJKI JA VERATA ISLAM VO SRCETO I VO DUSATA![/QUOTE]

Se ubavo si kazuvas, respekt.. no sepak nemozam da se slozam za politickiot aspekt na koj si ostvarnata. PEI za mene ne znaci nisto vo ovaa politicko-nacionalna hierarhija. No sepak ne sakam mnogu ni da se zamaram, sekoj si ima svoe mislenje.
Sovet eden, ne se zamaraj mnogu so miroslav, nego mu izminalo vremeto pa neznae kako penzionerskite denovi  pa nasol na forum da gi minuva.

Selam Alejkum!

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 19:37

jAS SUM TORBESKA I TORBESKA KE OSTANAM, NOSEJKI JA VERATA ISLAM VO SRCETO I VO DUSATA![/QUOTE]Se ubavo si kazuvas, respekt.. no sepak nemozam da se slozam za politickiot aspekt na koj si ostvarnata. PEI za mene ne znaci nisto vo ovaa politicko-nacionalna hierarhija. No sepak ne sakam mnogu ni da se zamaram, sekoj si ima svoe mislenje.Sovet eden, ne se zamaraj mnogu so miroslav, nego mu izminalo vremeto pa neznae kako penzionerskite denovi pa nasol na forum da gi minuva.Selam Alejkum![/QUOTE]

Fala za sovetot:)
inace i jas sum svesna deka eden pratenik nemoze da napravi nekoja politicka revolucija, no kolku tolku ke im se najde na nasite, na onie za koi na drugite politicki patii ama ic ne im e gajle! jas sum srekna so ima pratija koja ako ne poveke barem ima nasi luge, luge koi se zalagaat za realni idei koi im se potrebni na narodot!
Fala i za respektot, nasiot narod, lugeto od nasiot soj se respektiraat megu sebe no gi respektiraat i drugite;)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 22:55

Del od programata na PEI

II. ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ
Заложби на ПЕИ
· dополнувања и измени во уставот на РМ, за во преамбулата, покрај
постојаните ентитети, да бидат внесени Торбешите, Египќаните и Хрватите
· штитewe na суверенитетот и територијалниот интегритет на Република Македонија
и унитарниот карактер на држвата
· создавање и изградба на мониторинг систем за следење на работата на носителите
на јавни овластувања,
· заложба за професионална јавна администрација и за напредок во кариерата врз
основа на професионалните постигнувања и заслуги
· поедноставување на административните процедури,
· воведување на систем на внатрешна контрола во секоја државна институција, со
чија помош ќе бидат оневозможени сите обиди за корупција, криминал, непотизам,
судир на интереси и и други облици на недозволено дејствување,
· воспоставување на поефикасен систем за борба против криминалот и корупцијата,
· подобрување на меѓуетничките односи и градење на меѓусебна доверба
· потполна имплементација на европските стандарди во сферата на заштита на
човековите права.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 22:56
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

pei se edinstvenata partija von golemata cetvorka sto vleze vo parlament.

pdp ne ja racunam, posto se spojuva so DPA.

Bravo prijatelce
Eve nekoj sto znae za PEI:)
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 23:51
aman be
sto storivte

na kraj ke izleze deka voopsto nema Makedonci vo  Makedonija

te torbesi, te egipjani,

ajdeee, ima li uste nekoj razlicen

i onaka ke ja otvarame preambulata

pa da ve smestime vo paketлутина

sramota,

mislev deka torbesite se pametni luge

i deka znaat da razlikuvaat

nacionalna pripadnost i veroispovest

ama ocigledno i nim im go proprale mozokot

zalosno

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:40
apce
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 00:03
Istoto go zboruvam celo vreme...ama ovde nekoj mi replicira deka samo sum tresela gluposti!!!лутина
ali samite sme si krivi sto davame mnogu prava..treba da se znae deka edno i edno se dve!!!

I vo amerika ima luge od sekakva etnicka i verska pripadnost, ama tamu site se amerikanci!!!!!

sramota!!!

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:39
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 00:18
Originally posted by blackeye blackeye напиша:

[QUOTE=apce]aman be, sto storivte?
Na kraj ke izleze deka voopsto nema Makedonci vo Makedonija
te torbesi, te egipjani,

ajdeee, ima li uste nekoj razlicen

i onaka ke ja otvarame preambulata

pa da ve smestime vo paketлутина

sramota,

mislev deka torbesite se pametni luge

i deka znaat da razlikuvaat

nacionalna pripadnost i veroispovest

ama ocigledno i nim im go proprale mozokot

zalosno!
Istoto go zboruvam celo vreme...ama ovde nekoj mi replicira deka samo sum tresela gluposti!!!
ali samite sme si krivi sto davame mnogu prava..treba da se znae deka edno i edno se dve!!!

I vo amerika ima luge od sekakva etnicka i verska pripadnost, ama tamu site se amerikanci!!!!!

sramota!!!

eve gospodine ako mozam taka da te narecam, ke ti repliciram.....................................
tuka vie pocnavte da mesate babi i zabi...kako nie od vas da barame nesto, kako da treba ti od dzeb da izvadis nesto i da mi dades! jas neznam stvarno sto ve maci! nemoj da mi kazuvas eden i eden kolkuse! ova sto se slucuva vo makedonija kako prvo i kako osnovno go nema nikade! nejkam da me narekuvaat makedonka muslimanka zatoa sto tocno vie, makedoncite pravoslavni, glavnite heroi vo sitoacijava psolutno ne poistovetuvate so VAS! Pa drago prijatelce, jas i ti nikogas, ni po milijon godini ne mozeme da bideme isto! pa ti be si pravoslaven a jas muslimanka! neznam dali go razbiras ti toa! Nie stolitia i stoletija na nazad se narekuvame torbesi, pa ti sega ke se najdes pameten da me ubeduvas sto sum ili sto ne sum...maaaa nemojjjj...ostavime RAAATTT! Torbesi nemalo vamu, nemalo tamu nemalo neznam kade...e pa prijatelce, imalo ima i ke ima zasekogas sakale vie ili ne...I uste nesto, ke vlezeme vo ustav sigurno, zatoa sto ne barame nesto sto e tugo, go barame ona sto e nase!!!!!

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 00:24
stvarno pretera!!!mene voopsto ne mi e galje sto ustvari sakas ti!!!zasto ni vie ne znaete sto vsusnost barate!!!znaes?!?!?sto sakas da dobiete???
jas ne ni sakam da bidam isto so tebe!!ne mi treba...ni za sto ni za milion godini.....samo malku spustetese na zemja i gledajte realno!!!
sto e vase da barate???лутинаsvasta!!!

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:38
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 00:35

stvarno pretera!!!mene voopsto ne mi e galje sto ustvari sakas ti!!!zasto ni vie ne znaete sto vsusnost barate!!!znaes?!?!?sto sakas da dobiete???
jas ne ni sakam da bidam isto so tebe!!ne mi treba...ni za sto ni za milion godini.....samo malku spustetese na zemja i gledajte realno!!!
sto e vase da barate???лутина

nasa rabota sto sakame...toa sto go sakame toa i ke go dobieme, ti za toa ic ne se sekiraj, ok! i ne se nerviraj mnogu, ne e ubavo za zdravjeto!!!

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 00:40
Originally posted by svoja na svoeto svoja na svoeto напиша:

sto e vase da barate???лутинаsvasta!!!

nasa rabota sto sakame...toa sto go sakame toa i ke go dobieme, ti za toa ic ne se sekiraj, ok! i ne se nerviraj mnogu, ne e ubavo za zdravjeto!!!

..takae nadezta posledna umira!!ke dobiete...nesto...
abe za da dobies treba da znaes sto baras!!!

a naprotiv,tolku si mi interesna i zabavna so postovive......i se prasuvam od kade se pojavi i kade bese do segaзбунетост

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:39
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 00:44
Znaeme so barame...barame ona sto mu sleduva na sekoj eden graganin na edna drzava, zagarantirani prava, prava koi nikoj ne moze da mu gi uskrati, prava koi proizlegvaat od Ustavot, zakonite, zakonskite akti, od Megunarodnite dogovori ratifikuvani vo RM, i site odnie prava koi proizleguvaat od Deklaracijata za covekovi prava;) sega ti e malku pojasno?:) heheheh

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:25
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 00:46
navistina si zabavna!!!

Изменето од moira - 04.Јуни.2008 во 01:22
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.