IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - HZ. MEHDI (A.R.)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

HZ. MEHDI (A.R.)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
Автор
Порака
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:34
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Омер, кога има таков текст, во кој се зборува дека ќе се војува против сите немуслимани... редно е барем да се даде повеќе објаснување околу тоа, инаку - да, токму таков впечаток се добива... Токму затоа, целиот свет, гледа накриво на вас и токму од таму доаѓаат проблемите. Вие не се наоѓате повикани да одговорите, затоа што, јасно, тоа го пишува во к*ранот и соодветно нема што да се дискутира околу тоа... ама за сите останати не е така... и треба да се објасни и треба да се стекне разбирање што точно претставува.
Затоа што ако вие имате свет текст кој вели дека ќе се војува против сите кои не се муслимани, кој вели дека лажното христијанство ќе биде уништено (при тоа не објаснувајки што е лажно, а што е вистинско), како очекуваш тоа да биде примено од оние кои не се муслимани?!

Слушај бе Зидарски,добро,предобро тие објаснето дека станува збор за предзнаците на Судниот Ден,и добро ти стои дека во таа битка ќе се борат и муслиманите и христијаните против неверниците-евреите.Во неколку наврати Падишах ти обрна внимание на тоа,но,ти не сакаш да читаш.

Инаку кажи ми според Христијанското учење битката Армагедон помеѓу кого ќе се води?

Имаш или немаш храброст да ги отвориш картите и да ја кажеш вистината која ние ја знаеме.Или и понатака ќе продолжеш да си молчиш а топката да ја префрлаш на нас?

Изменето од Omer El Faruk - 29.Април.2008 во 17:34
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:38
Битката на Армагедон ќе се води меѓу силите на доброто и злото! Христијани, Евреи, Муслимани, Будисти, Хинду... кој сака... секој ќе си ја одбере својата страна... никаде не се повикува на уништување на друга нација, народи или вери. Тоа е битка меѓу добро и зло. Прочитај уште еднаш...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:41

Битката на Армагедон ќе се води меѓу силите на доброто и злото! Христијани, Евреи, Муслимани, Будисти, Хинду... кој сака... секој ќе си ја одбере својата страна... никаде не се повикува на уништување на друга нација, народи или вери. Тоа е битка меѓу добро и зло. Прочитај уште еднаш...

Тоа на друг,мене немој.По втор пат те прашувам :Битката на Армагедон против кого ќе ја водите?Кои се силите на доброто,а кои силите на злото,кажи ја вистината,како се коментира ова од ваша страна?

Сега ќе те молам,да ја слушнам вистината,а не завиени коментари како погорниот.
Кон врв
Padisah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Turkey
Поени: 393
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:42
primer irak da go zememe do pred toa site zivee bez nikakvi bombardiranja i slicno
dojdoa amerkancite zosto za nafta
sto praavat kako onaa latinskata izreka razdeli pa vladej
pravi kako da megu sebe ubivaat a toa se amerikanki vojnici koi predivikuvaat vojni megu narodite vo irak
samo mi e nasfatlivo kakov e toj narod koj ubiva svoj nevin narod
slucajot kulite se znaee deka e napraven od samite ameriknaci zosto za da imaat dozvola(to ime bese pasos) kade sakat da vleguvaat (isto aka i edna od celite sprecuvanje na sirenjeto na islamot, so toa sakaa da mu nastetat na islmot, ama nisto se izlazaa:)) i sto sakat da pravat ama se razbora najnapred od zemjite kade ke vlezat da gi iscrpat bogatsvata (vo pozadina sto e bilo se borime protiv terorizmot0 vo irak imalo nuklearki nezam sto i na kraj sto izleze nema nisto
eee tolku nekoj da bide ne covek ida ubie svoj nevin narod
toa ne sum videl
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle
Daimi Muzaffer
Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:44

Омер, за да ја прифатам твојата забелешка, кажи ми која од констатациите кои ги наведов не е точна? Сериозно прашувам...
Не се грижам за рејтинг, ако имаш забелешки - обрати се кон администраторите.

Комплетно сите забелешки не ти се точни.Очајно се обидуваш да прескокнеш преку причините за сите наведени работи,и да ја искривиш реалната слика.

А за рејтингот твој нема потреба да се обраќам кај администраторите,баш ме интересира до крај како ќе ја дотераш работава,оти,пак ќе ти повторам почна да настапуваш во твоето вистинско светло.Навистина многу интересно.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:45
Да Падишах, се согласувам со последниов пост... но тоа не ги негира претходните коментари...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:46
Originally posted by Vlad Tepesh Vlad Tepesh напиша:

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

~,,~E sega da ne ste tolku pametni kako shto mislite deka ste ne bi se lozhele na vakvi prikaski ,kako shto e ovaa za ovoj pes Mehdi shto go ochekuvate da ve vodi vo pohod na unishtuvanje na se shto ne e muhamedansko~,,~Mislite oti nekoj ushte vi veruva na propagandata za sozhibvot i dobronamernost,jas barem mnogu poodamna ve imam prochitano vo namerata~Ali so ovaa otvoreno ve razbiraat poveceto narod pred koj drugachie se prezentirate~,,~

Имаш уште нешто да додадеш?-Ајде бујрум слободно доискажи се,навистина интересни забелешки досега даде.Нека читаат луѓево и нека уживаат.Гледам дека модераторов ужива,па ај да не ви го расипувам уживањето.
~,,~Vo vistinata uzhitokot e najprijaten ~zatoa i vi ja preporachuvam~no za zhal ovaa e crna vistina koja ne pruzha mozhnost za takov blagodet~,,~isto kako i ovaa vistina shto izleguva taka izleguva i potvrdata za tvojata kontradiktornost,shto samo pred nekolku dena manifestirashe mashtina i muslimaluk a denovive si neshto drugo~,,~   Kodoshlkot vo zaviena forma e dolna strana na karakterot~,,~

Хмммм,што и да напишам ќе го испревртиш.Но,за да видиш колку сум маж-САКАШ ЛИ ДА РАЗМЕНИМЕ ТЕЛ. БРОЕВИ И ДА ЗАКАЖЕМЕ СРЕДБА?

А КОНТЕ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:47

Да Падишах, се согласувам со последниов пост... но тоа не ги негира претходните коментари...

Значи Зидарски ти си човек кој е љубител на вистината.Те прашувам повторно за битката на Армагедон:КОИ СЕ ЛОШИТЕ СИЛИ ПРОТИВ ВАШИТЕ ТОЛКУВАЊА СО КОИ ЌЕ СЕ БОРЕТЕ ВО ТАА БИТКА?

Ајде биди искрен,од вистината не се бега.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:49

Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

Niz koi toa vekovi,Drakula ?
Kade ?
Francija ?
Spanija ?
Palestina ?
Bosna ?
Kosovo ?
Irak ?
Somalija ?
Kade ?

~,,~ Drakula e Turski proizvod sozdaden od neuspeshnen obid na eksperimentot poturchuvanje ~,,~Na prashanjata kade~~~Tokmu vo tie zemji shto si gi navel i niz site koi postojat a si gi ispushtil~,,~

Neznam navistina koja bolest treba covek da poseduva za olkava zaslepenost.

I slusat cete doista mnoge uvrede od onih kojima je data Knjiga prije vas (Hristijani i Evrei); A i od mnogobozaca..."

Ova se zborovi na vistinata.
Kasno,no ni postana jasno,se uverivme,posle gorclivo iskustvo i mnogu zrtvi.

Ima bezbroj primeri koi ni ukazuvaat na situacija kade sto Islamot gi zastituval Hristijanite. Denes go zaboravija toa.
Tie denes vrsat osveta nad Bosanskite Muslimani. Ne go pokazuvaat ni malku krstot na "ljubovta". Zosto pogledot od vistinata go vrtite ! Providen si,Drakula !
Temi i temi bi mozel da ti otvaram za izvrsuvanje na nasilstvo,teror,svirepost i nepravda od strana na Hristijanite koj Muslimanite.
A ti mozes da si laskas bez argumet samo.
Koga Islamot ja donese Civilizacijata,Kulturata,,, NACINOT NA PRAV ZIVOT,,, namesto da bidete blagodarni sto Luge ve napravija,se dignaa Inkvizicii (znaes li za toa ?),Kolonizacii (a za toa ?) Krstacki Ratovi (za toa ?) !!

Ti vrska nemas do koja mera e iskriveno Isusovoto ucenje. Nema nisto od negovata nauka za Ljubov,somilost,pomaganje,tolerancija.... !
Site tie vrlini odavna isceznaa,ne gi prepoznavame vo postapkite Isusovite sledbenici !
Kazi so sto i kako da opravdame tolku krv ?!

So sto i kako da prekjutime tolku ubieni starci,zeni deca,nevini i nedolzni,koi morale da begaat od pred namurteniot krst ?!
HRISTIJANSKIOT SVET,TREBA DA SE ZASTRAMI OD NIVNITE POSTAPKI !

Samo,kade e sega Mehmed el-Fatih,da vidi sto pravat onie,cii dedovci i pradedovci kleknaa pred negovite velicestveni noze za milost i zastita,pa IM JA DADE!

Kade e sega da vidi kako vozvrakjaat na negovata Milost.

A mozese so eden zbor da vi ja zakjuti poganata usta,no togas nebi go ni krasele osobinite na Velicestveniot Islam.
Mozese se' vo robija da odnese,imase mok,no im se smiluva. Pokaza deka e plemenit sledbenik na Muhammed s.a.w.s.
Iako ni e tesko,vo krvava stvarnost,povtorno mu velime,ubavo sto postapil taka !
Samo da moze da vidi kako paganski sledbenici vozvrakjaat na negovata milost !

Кон врв
Padisah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Turkey
Поени: 393
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:50
za francija da ti kazm toa sto pravea po afrikanskite zemji sega im se vraka
 bidejki poveketo afikanci baraat azil ili pak francusko drzavjanstvo na koja osnova znaes sto sakam da kazam
taka da toa sto tamu se pravile sega im se vraka
sekako jas toa ne go odobruvam vo sekoj slucaj ne e ubavo nesto
sekogas treba da pomislime kako ke mu e na toj sto e od drugata strana

Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle
Daimi Muzaffer
Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:50
~,,~Ne se znae tochno koga ce se odvivaat bitkite no jas ako sum zhiv i zdrav kolku i da me ubeduvaat vo sprotivnoto nikogash nema da zastanam na ista strana so islamskiot pochituvan ratnik-mudzahedin.koj edinstveno razbira poinakva vojna od formacijata koja ja razbira normalniot chovek od bilo koja religija~,,~Vo deneshno vreme ne e teshko da se razlikuvaat boite dokolku lichnosta ne e daltonist pa taka chovekot so videnie znae shto e crno a sho kontra na nego~,,~
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:54
Омер, повторно те прашувам - изнеси аргументи и кажи ми со факти, кои од наведените факти од мене не се точни?
Никогаш не сум искривил никаква слика и никогаш не сум бил во поинакво светло. Јас се залагам за меѓусебно разбирање, за соживот, но со луѓе кои го мислат истото, што ги почитуваат моите ставови, како такви, кои не се добри со мене само ако ја следам нивната линија.
Во врска со Армагедон - ти дадов објаснување - тоа е битка меѓу силите Божји и силите на Злото (на Ѓаволот). Тоа е битка на душите, битка на Вечното Добро и на Вечното Зло. Не се однесува на нација, на вера, на ништо друго! Прочитај ги Откровенијата, ќе видиш...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:55
Уште еднаш се обраќам до Зидарски:

Гледам дека сакате на христијаните да им дадете слика дека ние муслиманите работиме на нивно уништување,гледам дека вашата вистина ја сокривате и не сакате до крај да ги отворите картите,затоа:

Во Битката кај АРМАГЕДОН против кого ќе се борите,кои се тие мрачни и зли сили?

Ајде кажи нека слушнат твоите браќа.Ако и понатака продолжеш со молчењето ќе те сметам за крајно лицемерен?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:59
Свемирски - велиш можеш да отвориш теми за Христијанската свирепост и слично...
Знаеш во што е разликата меѓу мене и тебе... Во тоа што И ЈАС можам да отворам теми за злосторства извршени од самопрогласените христијани, и да зборувам отворено за тоа, а ти не можеш да го направиш тоа кон своите... Тоа барем е евидентно на форумов.

Падишах, повторно се согласувам, но, како што сам кажа, има причина, но не е оправдување...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.