|
ДИМО ХАЏИДИМОВ"НАЗАД КОН ABTOHOMИJATA" стр. 26. |
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Автор | |
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, а да погодам, ова го пишува Сониксен така???
Или? Или пак ќе испадне нешто друго приказната за Делчев??? Изменето од Vladimir88 - 08.Октомври.2008 во 13:35 |
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Или пак Јоханес ќе испадне на крај дека Бугарската Егзархија и Русија го претставувала македонското население во Европа како бугарско, додуша пусто Македонче се обидувало да каже дека тоа се клевети ама не му успевало, имале влијание Русиве и Бугарите..
|
|
johanes
Сениор Регистриран: 17.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не, не е Сониксен,Джулиан Алан Брукс е,нема значение.Тоа за Левски видиш дека прво од Хаджидимов испадна, та затоа го реков.
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве уште..
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Под тоа Хаџи Димов не мисли на тоа дека на Делчев му бил идол Левски, туку дека Гоце Делчев е во Македонија исто што бил и Левски во Бугарија. Македонскиот апостол на слободата. |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Него еве ви гратис гушкање
http://www.a1.com.mk/video-home.asp?VideoID=244 |
|
johanes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е неслучаjно е сравнението, можеше и со некоj србин да биде, нели?
А однсно странските вестници...много пари е требало за подкупи,зашто не само софиските, ами почти сите странски кореспонденти пишувале за бугарите во Македониjа-и тие ли са плакани од Бугариjа? Па дури и крвникот Бисмарк признава границите на Санстефанска Бугариjа, сакаш ли да постирам? |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не мора да значи, медиумите пишувале и за Македонци во Македонија.... А зошто да не може да биде.. Како може денес на сите генерали од цел свет идол да им е Александар Македонецот, зарем тие сега се Македонци!? Која е логиката тука? И, што ако ги признавал, кога се знае која друга земја била зад грбот на Бугарија..и се знае и зошто ги признал тие граници.. Одговорот е повеќе од јасен. Изменето од Vladimir88 - 08.Октомври.2008 во 13:56 |
|
johanes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Владко, многу често за грциве пишуват дека са македонци,за македонската борба се има предвид Greek Macedonian Struglle; Каравангелис и Мелас ги знаеш што пишуват...
Па Бисмарк е идеологот на Берлинскиот конгрес, ама Русиjа ги брка, та затоа разпарчетосаа Балканот, да нема Русиjа излаз на Егеjот; инаку признава дури Солун во бугарските граници, имам го тоа... |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е точно ова... кој ти го кажа ова.. Ако ти најдам една статија каде се пишува дека Грци колат Македонци, што правиме сега... И не е само таа има уште многу... Од каде сега овие факти?? Ај сега востаниците на Карпош што биле се пишани како Македонци од Леополд, па сигурно на нив се мислело дека се Грци така? |
|
johanes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам го читано и имам статии во архивот, мене никоj не ми го кажува;Еве само една ми е сега под рака:
Занчи видиш под македонци овде се разбира грциве од Македониjа, што се придужуват на други, за да колат востаниците од Илинден. |
|
johanes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аjде бегам...до после Владе, срекен ден.
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И овдека случајно да не станува збор за Македонци-Грци? Па немој да мислиш дека само ти имаш докази, и јас имам докази.. Еве ти 1 статија и сега што правиме..? |
|
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Като стана дума за Ченто еве еден интересен материал:
14 Јули 1946 Протокол од личниот претрес на Методи Андонов Ченто 1. 2630 динари 2. Џепна електрична лампа 3. Две лични карти, една стара бугарска и една за народен посланик 4. Еден нож џепни 5. Пенкало „национал фаворит“ 6. Џепни сат „Докса" |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |