![]() |
|
НА МАКЕДОНИЈА ВО 2001, СЕПАК И СЕ СЛУЧИ ВОЈНА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 13> |
Автор | |||
dras ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
....сепак изгледа беше фингирана и накрај не убедија дека е нерешено!....
|
|||
![]() |
|||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
||
Но ние дирекните учесници- припадници на повисокиот систем на РиК-от располагаме со ФАКТИ и податоци со кои кажуваме дека беше ВОЈНА и кои полека на нашите теми ги распоредуваме како извадоци од веќе поднесениот ,,ПРЕДОГ ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА БОРЦИ НА Р.М.,,. Ние им пркосиме на оние кои задоволни доваѓат на одбележувањата на годишнини на нашите погинати соборци. Ние сме горди што сме тие, а оние другине кога доваѓаат на годишнините немаат срам но и чувство за вина. Затоа и доваѓат- мислат дека ете се почестени со тоа што се повикани- поканети. А кутрите не знаат ека тоа е само поради фактот да види јавноста дека огрешените немаат чувство и ја прифатиле поканат. Но добро е што и Бруката на Македонија присуствува на тие одбележувања. Инаку медиумите не би имале сем за нас како дел од историја за што друго да пишуват и што друго да снимаат. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
![]() |
|||
Red`Black ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
||
добро тој во бродец беше цивил за такви ви даваме рака први сте :) Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 03:46 |
|||
![]() |
|||
Makedonec84 ![]() Група ![]() Регистриран: 01.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 55 |
||
I u podrum bil nisto ne videl?!! AHAHAHHAHAHAH |
|||
![]() |
|||
bodeti ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
||
Kakov civil be
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
и јохан викал дека пакистанците биле муџахедини во 2001 ама сега тој е во затвор
што ги облечите и што ги монтирате тоа само хаг ги открива :) Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 03:35 |
|||
![]() |
|||
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
||
kako be majku mu stara site se civili za vas.. nieden nema sto e so puska vo raka a? site se nevini, nedolzni, si igrale decata i sl... Alo breee.... imavte debela srekja i vrski vo 2001.... Mislis deka sega toa ke vi upali pak... Ne ste go osetile praviot ogin na vojnata, i na oruzjeto da vidite sto e mokj.... Iskreno ke ti kazam deka imam 200 spremni prijatelcinja tuka do mene, koi se spremni ama bas na se, i deka sekade i sekogas se prvi.... I prikaznite i krienkite so zenski suknji i samii i mobilki mesto bombi nema da vi pominat vekje.... Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 03:41 |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
добро сега ако сакаш дебата повели на приват оти вака не ми дозволувате да пишувам ... ако не зборувате како сакате тој што бега од дебата се знаее дека е губитник 2-3 коментари ми се избришени поздрав.. Изменето од Анастеа - 10.Февруари.2010 во 03:42 |
|||
![]() |
|||
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
||
Koja debata ja baras ziti kariera... Pa jas bev gore i znam sto se desavase... Od kade kaj civili u ruka bombi? Koj pukase na mojot vod? Koj drzese oruzje i civili kako zaloznici.. Koj se kriese pozadi zeni, koj oblakase mantili i stavase samii, za da ne mu se vidi uniformata na UCK?
Ili i toa e montaza a? Od kade da znaes.. pa nie sme si pukale edni na drugi izgleda a? c c c c c Kogo sakas da napravis budala? Sto se desavase 2001? Od kade nikna tolku mnogu oruzje a? Protiv kogo se vojuvase i na kakov nacin? |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Добро во 2001 од арачиново беа извлечени цивили тоа се знае припадници на ОНА немаше тоа е факт оти тие и после извлкувањ војувале. Ако одиме според вашите монтажи напишав и погоре и пакистанците кои си дојдоа на печалба беа терористи :) сto se desavase 2001? војна . Od kade nikna tolku mnogu oruzje a? од албанска диаспора (лоби) што мислиш америка беше против вас ??? значи америка притив русија,кина и МАКЕДОНИЈа :) Protiv kogo se vojuvase i na kakov nacin? Против влада што беше анти албанска интеграција во држава |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Добро за муџахедини немам да одоговарам има одличен одговор од судот македонија и платии со милиони суми на семејства во пакистан и плати америка на семејство на бин ладен кој беше вистински терорист ? не е вистина дека со излекување на цивили некој пукаше во “бранителите“ ако мислиш за оние автобуси извлекувани од арачиново. |
|||
![]() |
|||
||
Ova vazi za RED BLACK....
Pripadnik sum na bezb. sili na R.M, potocno na MVR na RM uste od 1999... Sekoja mozna bitka vo koja bese angazirana nasata edinica mi pomina pred oci.... A angazirani bevme vo 99 % od site mozni operacii vo toa vreme.. Znaci Mudzahedini i UCK imase vo 2001 vo Makedonija.... toa e fakt... Mudzahedini edvaj 150 gi imase u cela makedonija.. site se krieja na kosovo i navecer operiraa so prefrlanje.. ke dojdat ke ispukaat i ke si odat... kako gluvci izginaa vo Radusa, vo Ljuboten i vo Aracinovo... vo Tetovo im zaginaa pola platenici na UCK... Vo Bojane go likvidiravme cel odred na Ali Agbu.. eden od najpoznatite mudzahedini od Bosna, Kosovo i Makedonija....35 Mudzahedini bea prateni vo crni vrekji.. 120 ucki preku nokj bea izvleceni od Aracinovo... Sto raneti sto zivi.. drugite preku orlanci pokraj nas pominaa.... na konji i magarinja kaceni... 25 instruktori od u.s, bea izvleceni kako prvi od Aracinovo.. seto toa pred oci... preku 250 zaginati gi mknea 3 dena od Aracinovo.... Se mi pomina pred moi oci..ama bukvalno se.... I nemoj da mi drzis predavanja deka Brodec ne bese vistina t.e deka bese montaza... Civ odred likvidiravme tamu? Koj se oblakase vo zenska obleka, za da izvlece ziva glava od brodec? I pak ke kazam... kako e mozno, pakistanci da se najdat sred bojno pole, da odat na pecalba vo sred vojna...? kako moze da imaat rasporedeno barutni cesticki po celo telo? Toa ne e mozno da se namontira... No ednostavno od Makedonija se baraa zrtveni jagninja koi morase da se dadat, za da ne obelodenat pogolemi i postrasni vistini...Koi i toa kako ke se pokaze kako losi za cela albanska populacija vo MK... No seto toa ednostavno bese stvar na dogovor... |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
I nemoj mene da mi kazuvas naivni prikazni za pred spienje, deka seto toa bilo civili, deka seto bilo lazirano, deka site se cudele sto se desava, deka nikoj nisto ne cul i ne videl.... T.e deka decata si igraat so petardi, deka pukale na svadbi, deka drzele mobilki vo raka, mesto bombi, deka pistolite ustvari bile plaslivci......
|
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |