IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Сам со себе
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сам со себе

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 11:16
Имам едно прашање до сите што ми одговарате... Не сакам да ме сфатите погрешно, но сето тоа за кое ми зборувате или зборувате општо го имате постигнато? Кога го стигнавте тој степен на совршенство? Ве доживувам како сите да сте во совршен баланс по оноа што го пишувате а јас ко да сум само едно дисбалансирано створење кое труе по форумов (ок, не ми замерајте на моето чувство на нижа вредност). Јас не верувам дека е така едноставно како што се презентира на форум. Мое лично мислење, не мора да се прифати ниту пак го наметнувам. Бидувањето сам со себе не ми изгледа така едноставно...
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 11:25
Поентата е што човек треба да е свесен дека перфектно е несовршен И како таков да се прифати, измири сам со себе и да продолжи понатаму
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 11:45
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 12:01
Апсолутно е сеамо дека сме несовршени. Тоа треба да се прифати и како такво да се земе како apriori. И така да се продолжи понатаму
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 12:03
this is how I feel... ama...
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 13:48

Koj e toj chovek, shto postignuva sovrshenost??? Takov NE postoi. Nie lugjeto sme vo eden dualistichki svet - kade funkcionira zakonot na dualnost(bez koja ne mozhe da ima iskustvo) i tuka nema sovrshenost!I tochka. Kako - kje ja dozhiveesh bolkata ako predhodno ne si bil "zdrav" ili toploto bez ladnoto, svetlost bez temnina,i da ne nabrojuvam... DUALNOST i povtorno stavam tochka. :)))

Sovrshenoto e vo nashata sushtina(srzh) na nashata egzistencija. TOA e postojano, vechno i ushte - tuuuu... edna tochka
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 20:35
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Имам едно прашање до сите што ми одговарате... Не сакам да ме сфатите погрешно, но сето тоа за кое ми зборувате или зборувате општо го имате постигнато? Кога го стигнавте тој степен на совршенство? Ве доживувам како сите да сте во совршен баланс по оноа што го пишувате а јас ко да сум само едно дисбалансирано створење кое труе по форумов (ок, не ми замерајте на моето чувство на нижа вредност).

Vidi sega... nie ti izgledame, onaka kako shto ti izgledame, zatoa shto ti  sogleduvash vo nas nekoi neshta kon koi samata se stremish vo ovoj period na svojot zhivot.

No toa ne e nikakva sovrshenost... mozhebi samo tvoja potreba i zhelba vo ovoj moment, mozhebi nekakov tvoj ideal koj vo migov pretstavuva izvesna sovrshenost.

I kje stignesh tamu, dokolku navistina go sakash tokmu toa... да

I toa kje bide samo pochetokot... oti sovrshenosta e sovrshena bidejkji ne se dostiga... no zatoa sekoe doblizhuvanje do nea e edno prekrasno chuvstvo. A toa e zatoa shto na toj nachin ja otkrivash sushtinata na svoeto bozhenstveno bitie.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 20:43
Муабетот ми беше како го претставувате сето тоа... како таму се да е глатко и затоа ми изгледа нереално. Можеби не го согледувам сето тоа од оваа точка на гледање кај што сум сега, ама чудно ми е. Неверно ми е. Не сакам некој да ме сфати погрешно, можеби само маана ми е што играм навистина многу претпазливо. Јбг, непознат терен ми е тоа таму и затоа толку многу сомнежи и прашања. Се надевам дека нема да ми се налути некој
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 20:55
S'e e "state of mind".

Sonceto i dozhdot doagjaat sekojdnevno podednakvo za site lugje, no Svetot i zhivotot za sekoj od niv e tokmu onoa shto sekoj od niv go ima vo svojot um.

Smeni si go umot i kje go smenish svetot.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 20:56
Da go daam za prodavanje Pa da si nabavam nov
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 20:58
Eh, da beshe taka lesno... no ako beshe taka lesno togash nemashe da vredi.

Toa treba da go "zarabotish" i da go zasluzhish.

Samo teshkata vezhba e dobra vezhba.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 21:01
Od vezbanje ne znam kako ne mi ispuka cherepot do sega
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 21:14
Eh... pomiri se deka taka  kje bide siot zhivot... so toa shto glavata s'e poretko kje ti "puka".
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 21:18
Siot zivot? Sepak, ubavo e da se znae barem od prilika sto me ceka
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,688 секунди.