|
Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга) |
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne samo shto bil Hristijanin, tuku imal svoja crkva duri formirano i lugjeto odele kaj nego kako prorok... Do krajot na zhivotot bil posveten na Hrista i toa na izvornoto uchenje. Sto pati vo istava tema objasniv zoshto ne e tochno deka e toa kniga na Tolstoj, ama nikoj da razbere...
Eve pak ushte ednash, i toa samo kratki i jasni fakti: 1. Tolstoj sam si gi objavuval knigite, odnosno ne podlezhel na cenzura - ako sakal, kje ja objavel. 2. Stilot na pishuvanje voopshto ne sovpagja so toj na Tolstoj - nachinot na koj se sostavuvani rechenicite i nachinot na izrazuvanje iako se obiduva da lichi na Tolstoj, utvrdeno e deka e pishuvan od chovek od Kavkazkiot region (toa e lesno da se utvrdi). 3. Nikade, vo niedni struchni krugovi koi se zanimavaat so literatura, nema informacija deka ova e kniga na Tolstoj (po celiot svet!). Duri i struchnite krugovi vo Turcija velat deka knigata ne e pishana od nego. 4. Nikade vo antikvarnite krugovi ne slushnale za vakva kniga, a toa se lugje koi nemaat mnogu mnogu religiozni skrupuli, niv gi interesira samo profitot. Ako ima vakva kniga, vednash bi pochnale da kruzhat naddavanja za kupuvanje na originalot. Ushte neshto...? |
||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
O ti!
Knigata e objavena, no ponatamu e zabraneta od komunistite, posle negovata smrt!!!
|
||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зидарски, о ти! залудно пишуваш историски и научни факти, Толстој бил муслиман и точка нананана на
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пишувал де точно така,но и увидел каде се крие Вистината. А тебе зошто толку те боли за Толстој а? да не бил пред да прими Ислам протестант случајно? |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tolku go mrazis albanskiot jazik za da proveris?
ili pak ne znaes ruski?
Koj li se plasi od vistinata?
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве, решив да ви го преведам зидарски на кирилица, бидејќи очигледно не го разбирате на латиница
Како ти се допаѓа ова zidarski? Супер си во коментарите и аргументите, но морам да те научам и подобро да ги изнесуваш Изменето од EvAngelos - 14.Март.2008 во 23:50 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1. Толстој сам си ги објавувал книгите, односно не подлежел на цензура - ако сакал, ќе ја објавел.
2. Стилот на пишување воопшто не совпаѓа со тој на Толстој - начинот на кој се составувани речениците и начинот на изразување иако се обидува да личи на Толстој, утврдено е дека е пишуван од човек од Кавказкиот регион (тоа е лесно да се утврди). 3. Никаде, во ниедни стручни кругови кои се занимаваат со литература, нема информација дека ова е книга на Толстој (по целиот свет!). Дури и стручните кругови во Турција велат дека книгата не е напишана од него. 4. Никаде во антикварните кругови не слушнале за ваква книга, а тоа се луѓе кои немаат многу многу религиозни скрупули, нив ги интересира само профитот. Ако имало ваква книга, веднаш би почнале да кружат наддавања за купување на оригиналот. Уште нешто...? (од Зидарски) Типични масонско-комунистички мешавини и бесмислици. Сакам да ми посочите оригинален извор каде тоа во Турција од одредени стручни кругови е кажано дека книгата не ја напишал Толстој? |
||
|
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nesakam Takov odnos. Toa Znachit Demek Si Ne Ponizhil. I Ti Si Choek I Nie Isto. Kako Tebe Sho Te Sozdade Gospod Taka I Na Nam Ostanatite. I mislam Deka Mnogu Provokatorski Text Ti Beshe Ova. Ako Ne Si Go Razbirashe Ti Na "Latinica" Nie Ne Ti Sme Krivi. Jas Dobro Go Razbrav Textot. |
||
Nothing Remains !!
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go razbra, no ne mu poveruva, neli?
|
||
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brat,efendija,Uste ne stanal Zidarski mason--Sega e Uste-SLOBODNO ZIDARCE!!!kako da kazam ko PRVO ODD.. ZA DA DOJDET KOLKU TITO MU TREBAAT GODINI!!! Lelele be Ovoj Titovo,Sreca imat so ne go Vtasav,negovoto vreme,koga toj bese Ziv!! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од zidarski - 15.Март.2008 во 01:15 |
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako si zainteresirana za Knigata za Tolstoj,Idi na 15 april na Saem!! |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |