IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Изградба на црква на плоштад Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изградба на црква на плоштад Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7778798081 114>
Прашање: Дали сте за нова црква со работен наслов “Св. Никола“ на плоштадот?
Одговор Гласови Статистика
49 [25,79%]
140 [73,68%]
1 [0,53%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Isidora Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 112
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2009 во 20:55
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

смеење големо%20гушкање бакнежА во однос на „мобилните“, очигледно не ја сфати алузијата. Ако Тој има, ако Ти имаш, тогаш зошто и Јас да не посакам да имам „мобилен“? Се надевам дека твојата возраст овојпат е доволна за да ја разбере мојата детска игра на зборови !намигнувањеголемо%20гушкање

Me prasa "Zosto go kupi"?
-Ti kazav.A ako tebe odgovorot tolku ti bese znacaen,poveli,istolkuvaj go vo polza na ona na koe aludiras.
Ako sakas nesto da mi objasnuvas,poveli.Ako davas nesto,razraboti go.Sigurno nema jas da pocnam da gi tolkuvam tvoite dlaboki misli!
Sega sakas da mi kazes deka spored odgovorot presudi deka ne sum te razbrala?Ili pak ne ti se sovpadna moeto,so ona na koe se nadevase?
Problemot e??????

Изменето од Isidora - 26.Мај.2009 во 20:57
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2009 во 21:09
Abnormalen,znaes li KOLKU mi e zal sto ne mozam da repliciram na tvojot posleden post?Ne deka ne mozam,mozam,ama ne sakam na onoj nacin na koj mi e dopusteno.
Nacinot na koj jas umeam,premnogu e otvoren.Zatoa,ke ja smiram mojata buntovnost i ke te ostavam NASTRANA.
Podobro ke ti odgovara IGNORE,otkolku ATTENTION.
Cao prijatno!
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:50
Па добро ма Исидорче!големо%20гушкање Веќе изгуби од ефект споредбата која сакав да ја дадам пред неколку поста, но еве ќе ти објаснам.
Како што ти сакаш мобилен (црква), така и другите ќе посакаат (џамии, катедрали, синагоги ...), нели? Ќе им дозволиш или ќе им забраниш?намигнување
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 21:56
a sto ako nekoj namerno go inicira toa ? ...... izgradba na crkva ? .... za da ima opravdvanje ona sto sleduva kako domino efekt ... i normalno , kako sto vekje kazav , dokolku se obide nekoj da zabrani , rizikuva ne medjunacionalna NETRPELIVOST  tuku nesto mnogu postrasno .... medju verska netrpelivost ... ili , kako sto napisa Polaris , ne se samo i edinstveno albancite vo RM muslimani ..... znaete , ovoj GG samo generira krizi na sekoe pole .... sekoja negova ideja e ista kako i zakonite koi gi nosi dodeka raboti 24 / 7 ....... NEODRZLIVI I NIKAKVI ....... BLJAK болен

Изменето од miroslav_g8 - 28.Мај.2009 во 21:57
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 22:03
...koa sme vekje kaj Crkvite i Dzamiite, mene nesto mi e interesno...So e ova so chichko Stefan, i ovoj poglavarot na IVZ SULJO, koi koga se povikuvaat od strana na mediumite da davat IZJAVI vo vrska so nivnite KRIMINALNO SOMNITELNI BIZNISI, ni traga ni glass od niv, ednostavno ISCHEZNUVAAT OD LICETO NA ZEMJATA....
,,,a koa e neshto "REKREATIVNO" vo prashanje, kade treba da se SAMO-REKLAMIRAAT gi ima nasekade,..ko pechurki?!!!
...mene tuka nesho mi smrdee, za vas, poima neam ...
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 22:06
аплаузse slozuvam.
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 22:08
смеење аплауз
Браво албанско девојче! Не да смрди - корне!доста%20е
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2009 во 22:21
задоволствозадоволствозадоволствозадоволство
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isidora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2009 во 18:54
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Па добро ма Исидорче!големо%20гушкање Веќе изгуби од ефект споредбата која сакав да ја дадам пред неколку поста, но еве ќе ти објаснам. Како што ти сакаш мобилен (црква), така и другите ќе посакаат (џамии, катедрали, синагоги ...), нели? Ќе им дозволиш или ќе им забраниш?намигнување

A ti naivniot mislis deka drugarite bas poradi tebe ke gradat hramovi???

Pa tie i bez crkvata,ke si gradat,bre,tie si znaat kako treba.Ne mi teknuva onoj odzata kako se vikase...Ramadan...ne e bitno,izjavi deka i nikogas da ne se pojavese inicijativa od nasa strana za nas hram,tie ke si barale dzamija na plostad,i toa oni si go planirale uste od poodamna.Taka da...
I vidi sega vaka,koga nekoj na tie drugari im dozvolil so zakon da gradat,togas ti ne mozes da im zabranis.Onoj koj zemjava ja napravi kasa popara treba da se zamisli.Samo,muabetot e nie da ne dounistime uste tolku.
I pak ke kazam,i taa crkva i site nasi crkvi da ne se izgradat,HRAMOVI NA DRUGARITE ke se gradat!
I znaes kolku ke gi ima???
Ima da gi sanjas sekoja vecer!Togas da te vidam kolku ke ti bide ubavo!
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2009 во 21:17
pak ti edno te istoлутина
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2009 во 21:35
a, se chudam pa ,..shto voopshto i se mota tuka,..koga kaj bogovozljubenite  voopshto ja nema!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2009 во 18:15
Додека траат дебатите, а се подзаборави на тепаните, тие правда ке бараат надвор од нашите партизирани судови, така баре пишува во Време
Тепаните на плоштадот по правда во Стразбур
Кон врв
mohikanec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Ноември.2008
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mohikanec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2009 во 01:01
go gledav momceto koe gi tepase deckite od arhitektonski kaj onoj Janko jadi G---a i se prasuvam dali e toa momce spremno da zavrsi medicina i da leci nekogo. toa momce treba da specijalizira psihijatrija i samoto na sebe da si bide prv pacient. toj kazuva deka tie se avangardata na Makedonija. sramota!!! ako se avangardata na Makedonija kje zastanat zad sekoj sto pravilno ramisluva a ne samo Vmrovski. momce mlado mnogu se nerviram koga ne ve gledam vas studentite da gi podrzite mlekoproizvoditelite,kade ste da se borite za podobri uslovi za studiranje,zosto ne ste protiv disperziranite studii vo skoro sekoj grad?zosto kako avangarda ne izlezete na ulica i ne barate podobar zivot i podobra idnina? da ti kazam momce mlado ti si politicki oboen kako i site onie pred tebe i si gi stitis sopstvenite interesi a ne interesite na studentite. zemi zavrsi si go fakultetot,zemi si diploma i odi vo nekoja zemja nedojdija da lecis svoi i partiski kompleksi samo ne vo moja MAKEDONIJA!!!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2009 во 18:28
За изградба на црквата (само надворешноста) од единствениот понудувач Гранит побарани 16 милиони евра.

Кога веќе решиле да ја градат црквата, кој ќе ги плати парите: Владата или Црквата, како што најави?
Пред Уставен суд е уште една иницијатива, токму околу делот за финансирањето.
Ќе ја почекаат ли одлуката или и овојпат ќе тераат со глава во ѕид?!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7778798081 114>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.