IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Филозофирај
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Филозофирај

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 82>
Автор
Порака
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Статус: Офлајн
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2011 во 15:02
месс стар пријателе голема%20насмевкаголемо%20гушкање
ме радуваш со коментариве - ај тука ќе те прашам - темата е слободна: зш е тапа во вероисповед?
или философската доктрина за религиозна принадлежност ја попречува моралната етика на субјективниот пристап кон определената форма формулирана систематски, за некој да си прави кејф...

голема%20насмевка

абе,., пак одлепивголема%20насмевка
голема%20насмевка
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2011 во 15:14
 dobro izanalizirani tezi i teoremi., so osvrt na sushtinsko bitnite raboti., nekovecionalnosta ja pravat prioritetna za taa da bide organski del od nekoja rubrika ., a vo nedostig na duhovno etichki moralno verski vdahnovenija rubrikata  za golema pozhal e ., nesto vo kontekst na slabosta na chovekovata priroda...................aaaaaaaaaaaa. a tek jas kaj zabegav.,
 mes ., smamo si gi ladime mozociveголема%20насмевканамигнување

P.S... bez panika ima OHO lepak ke te zakrpime nekako i ke bidesh ko ful hd ., de  de ko novaголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Изменето од pajser - 13.Јули.2011 во 15:19
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2011 во 20:53
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

зш е тапа во вероисповед?

Ako mislish deka e taka togash dojdi i odtapi ja rabotata.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 01:49
тешка работа...голема%20насмевка за нарцис како мене - тешко се наоѓа конк*ренцијатрепкање
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 03:06
Sega cvikash...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 08:09
zaradi nekoi promeni od mok vo sila zborovite stanaa sinonimi-  duri i od lichnosti koi bi trebalo da znaat i podobroнамигнување
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 09:49
Јас само стојам вчудоневидена, но зошто? Дозволив да ме преплават стравови.

Од што се штитиме со стравовите? Толку парализирачко дејствие има што ми ги изгоре сите желби и надежи. Толку деструктивни пораки носи тој страв: Немој, ќе се зезнеш; немој, ќе се изгориш ; не е безбедно за тебе, ќе се повредиш.

Се прашувам кој ни ги вметнува сите овие работи низ развојот? Се прашувам зошто таа потреба од се да се штитам? Зошто да се лишувам од се?

Толку се наивни стравовите од типот: ќе ме избркаат, ќе ме напушти татко ми... не велам дека не е страшно и дека не е реално тоа што ми се случува, но стравот е нешто навистина подлабоко... стравот лежи во реченицата: ЈАС НЕМА ДА СЕ СПРАВАМ СО ТОА! Тоа што ми се случува е навистина тажно, но го гледам коренот на стравот и го фрлам во огништето да изгори. Доста е онесбособување.

Секој може со се да се справи доколку не се парализира со стравови.трепкање
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 09:52
pajsi...saka da kaze..silata i mokta se edno isto намигнување
vivi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 11:05
 moram li da se plasham od se ona od shto se plashat drugite .....koja besmislica...

ne toa se dve razlichni sostojbi........ silata e grda ..i znae da bide losha.,., mokta e dobra i., znae da napravi dobri dela .,<> mokta e znaenje<>намигнувањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

P.S.,....da nema nedorazbiranja  ovoa sum go chul od bog da go prosti dedo mi

Изменето од pajser - 14.Јули.2011 во 11:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 11:11
 e neлутина....i silata t.e mokta mozat da  bidat grdi ili ubavi, nesto ako ljubovta i omrazata neli 
drugo e sto nie sme pozitivci i znaeme kakoнамигнување
vivi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 11:36
изненадување ., silata., napoleon ., hitler., menson., stalin

mokta na mecenite., leonardo., bah ., betoven.,

mokta e vo umot ., silata vo muskuliteнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 11:53
neeeизненадување
a mokta na oruzjeto..i silata na ljubovta....намигнување..da ne se vrtime vo krug
vivi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 13:10
steta za mazite togas хи,%20хи...
vivi
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2011 во 13:15
Originally posted by seka seka напиша:

Dolgo se mislve dali da ja otvoram temava ili ne! No na kraj se odluciv deka sakam da ja otvoram!

Site tie sto se za filozofiranje, mozat tuka da si pisat nivnite "filozofski" misli! Ve molam nemojte temata da e "zloupotrebuvate" za nekakvi drugi "nepotrebni" muabeti! Sekoj e dobro dojden, no ako primetam deka temava odi vo pravec koj ne mi odgovara MENE licno, ke ja brisam temata!

Licno ja sakam filozofijata i mislam cesto "filozofski" i sigurna sum deka dovolno ozbilni clenovi ima na ovaj forum koi ke ja "ukrasat" temava so nivnite filozofski misli

..ееее стварно,ја упропастивте темава.
нема простување...земај хеблата.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7576777879 82>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.