IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 105>
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2008 во 15:29
Idealnata kombinacija e verojatno nekade pomedju. Ovaka mi lici kako kombinacija na crno bela i kolor fotografija.

Jas mislam deka objasnuvanjeto na Bobi za refleksijata od neboto bese na mesto.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
choonga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај choonga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 12:07
originalot od Dimce Korunoski
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38461

eve kako e izbrisan kamenot vo preden plan (levo), a desnata fotografija mislam deka kompoziciski e pokorektna so vakov krop:

Кон врв
Димче_Коруноски Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Димче_Коруноски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 17:15
Odlicno mi se dopagja kako e izbrisan kamenot , dali e toa storeno so pecat ili na drug nacin? Ne sakav da se obiduvam
megjutoa ke treba malku da se potrudam i da steknam rutina vo rabotata so PS.Inaku mene licno kompoziciski poveke mi se dopagja fotografijata bez kropot.Blagodaram za sovetite.
Кон врв
vrzalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2007
Локација: Macedonia
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vrzalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 21:43
Ubavo ja imas sredeno choonga
Кон врв
choonga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај choonga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2008 во 21:52
да одговорам на Димче:

Значи каменот е избришан во еден потег, со Spot Healding Brush Tool, во PS CS3. Многу добра работа за вакви интервенции, бидејќи таа алатка црпи информации од околината на четката. Секако дека треба рутина, нормално. Исто можи да се среди и со Clone Stamp Tool, ама за тоа треба ептен педантно да се напрај.
Мислам дека по треба да побараш по форумот некои совети за PS, а исто можиш да си најдиш и миљарда туторијали на интернет, дури и на youtube и такви сајтови.

големо%20гушкање
големо%20гушкање
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Димче_Коруноски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 00:16
Благодарам Choonga. Искрено кога се логирав на сајтов (и тоа откако се логираа моите синови, ако Мире го чита ова да му одговорам дека не има тројца но мислам дека јас сум најактивен и најголем љубител на фотографијата, а секој од нас се презентира исклучиво со свои фотографии)објавував само сирови фотографии но откако во форумов ги прочитав советите што ги даваше Мире за некои основни обработки во PS почнав по малку да чепкам по фотографиите и тоа даде некој резултат.Дигиталецот HP R607 не ми дава некои посебни можности да извлечам она што сакам при фотографирањето,а проблем при обработката ми претставува мониторот кој е прилично темен и покрај максималните подесувања па при обработката се трудам да замислам како би изгледала фотографијата на нормален монитор но за тоа од тоа потоа. Во меѓувреме пронајдов уште нешто литература па како ќе ми дозволува времето ќе се образувам. Секој совет и секоја критика за мене се добредојдени и затоа уште еднаш ви благодарам.
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 19:33
Originally posted by Димче_Коруноски Димче_Коруноски напиша:

Благодарам Choonga. Искрено кога се логирав на сајтов (и тоа откако се логираа моите синови, ако Мире го чита ова да му одговорам дека не има тројца но мислам дека јас сум најактивен и најголем љубител на фотографијата, а секој од нас се презентира исклучиво со свои фотографии)објавував само сирови фотографии но откако во форумов ги прочитав советите што ги даваше Мире за некои основни обработки во PS почнав по малку да чепкам по фотографиите и тоа даде некој резултат.Дигиталецот HP R607 не ми дава некои посебни можности да извлечам она што сакам при фотографирањето,а проблем при обработката ми претставува мониторот кој е прилично темен и покрај максималните подесувања па при обработката се трудам да замислам како би изгледала фотографијата на нормален монитор но за тоа од тоа потоа. Во меѓувреме пронајдов уште нешто литература па како ќе ми дозволува времето ќе се образувам. Секој совет и секоја критика за мене се добредојдени и затоа уште еднаш ви благодарам.

Primeno na znaenje среќа.
Koga go postaviv prasanjeto, se navrativ edno dva pati i bidejci nemase odgovor, prestanav da komentiram.
Ne mi zemaj za zlo. Prilicno dolgo sum na sajtot i na forumov i se iznagledav se i sesto, pa sega i na jogurt duvam. тага

Milo mi e ako nesto od toa sto sum go napisal ti pomognalo. Ima tuka mnogu ludje koi se spremni da go spodelat znaenjeto i ljubovta kon fotografijata. Duri mislam deka Zoran karapancev e i mnogu poaktiven vo toa od mene не%20вреден

Pozdrav, i se citame

Изменето од Mire - 25.Јануари.2008 во 19:34
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Димче_Коруноски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 23:52
Мире,се извинувам што одма не одговорив бидејќи размислував каде да го направам тоа не сакајќи да го зафаќам просторот за коментари.Се согласувам и за Зоран а ги читам и неговите текстови почнувајќи од "Димензионалниот длабински ефект на фотографијата" за портретирањето и се надевам дека ќе ги применам советите.Има толку малку време а толку многу да се чита но никаде не брзам па полека се ќе дојде на свое место. Уште еднаш ГОЛЕМО БЛАГОДАРАМ до сите.

Поздрав.
Кон врв
coolio Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2007
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 23:34
Orginal :
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38617

i moj pogled :

Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vrzalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 01:44
I jas razmisluvav za istovo, odlicno go imas sredeno!
Кон врв
coolio Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2007
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 18:50
original:
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38735

i moj pregled:

Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 00:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vrzalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 06:48
Интервенција на место!
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2008 во 19:57
eden vtor pogled na brzinka
original

edit

eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7374757677 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.