|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 7374757677 105> |
Автор | |
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Idealnata kombinacija e verojatno nekade pomedju. Ovaka mi lici kako kombinacija na crno bela i kolor fotografija.
Jas mislam deka objasnuvanjeto na Bobi za refleksijata od neboto bese na mesto. |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
choonga
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
originalot od Dimce Korunoski
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=38461 eve kako e izbrisan kamenot vo preden plan (levo), a desnata fotografija mislam deka kompoziciski e pokorektna so vakov krop: |
|
Димче_Коруноски
Нов член Регистриран: 29.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odlicno mi se dopagja kako e izbrisan kamenot , dali e toa storeno so pecat ili na drug nacin? Ne sakav da se obiduvam
megjutoa ke treba malku da se potrudam i da steknam rutina vo rabotata so PS.Inaku mene licno kompoziciski poveke mi se dopagja fotografijata bez kropot.Blagodaram za sovetite. |
|
vrzalec
Сениор Регистриран: 17.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubavo ja imas sredeno choonga
|
|
choonga
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да одговорам на Димче:
Значи каменот е избришан во еден потег, со Spot Healding Brush Tool, во PS CS3. Многу добра работа за вакви интервенции, бидејќи таа алатка црпи информации од околината на четката. Секако дека треба рутина, нормално. Исто можи да се среди и со Clone Stamp Tool, ама за тоа треба ептен педантно да се напрај. Мислам дека по треба да побараш по форумот некои совети за PS, а исто можиш да си најдиш и миљарда туторијали на интернет, дури и на youtube и такви сајтови. |
|
Димче_Коруноски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам Choonga. Искрено кога се логирав на сајтов (и тоа откако се логираа моите синови, ако Мире го чита ова да му одговорам дека не има тројца но мислам дека јас сум најактивен и најголем љубител на фотографијата, а секој од нас се презентира исклучиво со свои фотографии)објавував само сирови фотографии но откако во форумов ги прочитав советите што ги даваше Мире за некои основни обработки во PS почнав по малку да чепкам по фотографиите и тоа даде некој резултат.Дигиталецот HP R607 не ми дава некои посебни можности да извлечам она што сакам при фотографирањето,а проблем при обработката ми претставува мониторот кој е прилично темен и покрај максималните подесувања па при обработката се трудам да замислам како би изгледала фотографијата на нормален монитор но за тоа од тоа потоа. Во меѓувреме пронајдов уште нешто литература па како ќе ми дозволува времето ќе се образувам. Секој совет и секоја критика за мене се добредојдени и затоа уште еднаш ви благодарам.
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Primeno na znaenje . Koga go postaviv prasanjeto, se navrativ edno dva pati i bidejci nemase odgovor, prestanav da komentiram. Ne mi zemaj za zlo. Prilicno dolgo sum na sajtot i na forumov i se iznagledav se i sesto, pa sega i na jogurt duvam. Milo mi e ako nesto od toa sto sum go napisal ti pomognalo. Ima tuka mnogu ludje koi se spremni da go spodelat znaenjeto i ljubovta kon fotografijata. Duri mislam deka Zoran karapancev e i mnogu poaktiven vo toa od mene Pozdrav, i se citame Изменето од Mire - 25.Јануари.2008 во 19:34 |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Димче_Коруноски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мире,се извинувам што одма не одговорив бидејќи размислував каде да го направам тоа не сакајќи да го зафаќам просторот за коментари.Се согласувам и за Зоран а ги читам и неговите текстови почнувајќи од "Димензионалниот длабински ефект на фотографијата" за портретирањето и се надевам дека ќе ги применам советите.Има толку малку време а толку многу да се чита но никаде не брзам па полека се ќе дојде на свое место. Уште еднаш ГОЛЕМО БЛАГОДАРАМ до сите.
Поздрав. |
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
|
vrzalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas razmisluvav za istovo, odlicno go imas sredeno!
|
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vrzalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интервенција на место!
|
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eden vtor pogled na brzinka
original edit |
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
Внеси реплика | страница <1 7374757677 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |