IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Сродна душа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сродна душа

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 71727374>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2011 во 13:01
....замисленост Никогаш не ми било јасно што значи тоа сродна душа....

Кога љубиш, значи си ја нашол сродната душа, или...?
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2011 во 13:05
Originally posted by Schatzii Schatzii напиша:

Сродни души

Што и да подразбира овој термин, утеха за оние со лошо искуство
во љубовта, сите ние имаме повеќе сродни души.

Сте се запрашале ли кога и како луѓето се сретнуваат со својата сродна душа и дали постои еден совршен човек, таму некаде за секој од нас?

Епа, еве утеха за оние со лошо искуство во љубовта - сите ние имаме повеќе сродни души!

Сродните души се членови на нашето духовно семејство, и не мора секогаш да значи дека се само партнерите. Во животот, секој човек може да има повеќе од една романтична врска со сродна душа и од секоја ќе научите нешто.

Затоа, немојте да се разочарувате ако сте ја изгубиле љубовта за која мислевте дека е онаа, вистинската.

"Семејството" на сродни души е големо. Само имајте позитивен пристап кон работите и сè ќе си дојде на свое место.

И оставете го срцето отворено, не се знае кој може да налета веќе во следната минута!

ахах
можеби пред едно десетина години
така изгледаа и за мене работиве.
зборуваjки исклучиво од лично искуство
никоj нема толку широко срце.
просто човекот е социално суштество.
човекот е и емоционално суштество.
може да се отвори
за милиони други срца
но тоа не значи дека гостопримно ке
им одели место на сите.
има сродна душа и во лjубов и во партнерство
и во секс, и во приjателство.
но по мене секогаш е по една .
ете гледаш и така имаме множина.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2011 во 13:35
koga bi bile...
koga bi sakale...
koga bi mozele da gledame...
ili koga bi imale malku poveke od vidot...

svetot bi bil eden golem grupen seks...голема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2011 во 19:17
Originally posted by Kali Kali напиша:

....замисленост Никогаш не ми било јасно што значи тоа сродна душа....

Кога љубиш, значи си ја нашол сродната душа, или...?
ne mora toa da znaci ,,srodna dusha Kaliсреќа...srodna dusha e licnosta ili licnostite shto sekogash se razbiraat...i so ochi znaat sto ti treba bilo toa da e dete,majka,drugarka ili partnerсреќа...spored mene...
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2011 во 11:03
Originally posted by ANITA11 ANITA11 напиша:

ne mora toa da znaci ,,srodna dusha Kaliсреќа...srodna dusha e licnosta ili licnostite shto sekogash se razbiraat...i so ochi znaat sto ti treba bilo toa da e dete,majka,drugarka ili partnerсреќа...spored mene...

да 

Што значи во многу многу луѓе можеме да се препознаеме себеси...среќа
Само не знам дали секогаш тој/таа кои ги сакаме, ни се сродни по душа и се разбираме плазење...ама нешто сепак мора да има намигнување
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2011 во 11:06

Originally posted by ANITA11 ANITA11 напиша:

да 

Што значи во многу многу луѓе можеме да се препознаеме себеси...среќа
Само не знам дали секогаш тој/таа кои ги сакаме, ни се сродни по душа и се разбираме плазење...ама нешто сепак мора да има намигнување
намигнувањеголемо%20гушкање
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2011 во 21:38

да  Што значи во многу многу луѓе можеме да се препознаеме себеси...

h-km... c.

Ne sum sklon kon onaduenje so sam sebe. Nikako.
Incredible Blue
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2011 во 00:26

Луѓето со кои делиш слични размислувања, ставови, емоции и животни искуства и оние кои допираат длабоко во твојата душа и будат нешто невообичаено но сепак составен дел од тебе, се твоите сродни души.

Тие луѓе се препознаваат меѓусебно и се бараат за да се соединат. Интензитетот со партнерот кој е „сродна душа„ е најчесто многу посилен од оној кои го имаме со пријателите и други личности.
Понекогаш луѓето се многу различни но ги води исто чувство.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2011 во 20:08
Srodnata dusha ne treba da se bara tuku da se iskreira.
Кон врв
valentina-pp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Октомври.2009
Поени: 198
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај valentina-pp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2011 во 13:11
Srodnata dusa ne e povrzana po krv srodsto,na pr moze so tatko ili mama ne sme bliski iako go delime celiot zivot,se razbirame so ubavi zborovi,so isareti,arno ama ne mozeme da se doverime ili vo tisinita nikogas ne e onaka mirno ,spokojno.Istotaka so partnerot..mislis se sakas.delis se i pernica i dete i pak ona ama ne e se kako podmackano,se najduvas vo momenti koga razmisluvas:moze so toj i toj ke bese poubavo,poinaku,poveke ke imase smea,pobavo ke me miluvase itn Znaci blaze toj sto nasol srodna dusa,tie se mnogu malku i neka se blagosloveni!
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2011 во 13:32
Originally posted by vanesa vanesa напиша:

Srodnata dusha ne treba da se bara tuku da se iskreira.
Znaesh deka ti e pametno ova, posle odredeno vreme treba da se srodish so nekoj, a ne odnapred da barash takva dusha!голема%20насмевка
always look on the bright side of the life!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2011 во 13:34
...samo  shto sekoj bash i ne saka da se ...''skroi'' po nechija merka!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2011 во 14:00
e ne treba po nechija samo, tuku zaaednichka merka da se najde, bidi fer sega, a ne samo po moe!намигнување
always look on the bright side of the life!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2011 во 14:12
...srodna dusha e ...glupost!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 71727374>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.