|
РЕЗОНАНЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 711712713714715 717> |
Автор | |
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога луѓето ни покажуваат дека не нè почитуваат, тоа многу нè навредува.
Сепак, длабоко во своето срце, ниеден човек не се почитува доволно себеси. Замислете ситуација кога нешто лошо ви се случило. Можеби некој ве навредил или направил нешто со што вие не сте се согласувале. Колку често си го враќате филмот во главата откако сè ќе заврши? Со повторувањето на лошите мисли во главата, си покажуваме на самите себе дека не се почитуваме, што пак, прави да се чувствуваме и однесуваме лошо, кон себеси и кон другите.
|
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Додека не влезеш во себе и не ја видиш својата душа,
никогаш нема да знаеш какви убавини таа крие. Не е секогаш се црно во неа. Постои една светлина, која знае многу посилно да свети и да ги осветлува другите.
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Почивај во мир,Марко!
Изменето од Valerija - 09.Мај.2019 во 14:11 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постои едно правило 80/20,
кое вели дека околу 80% од последиците доаѓаат на 20% од причинителите. Ова правило може да се примени буквално на сѐ. |
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има една сина птица во мето срце
која сака да излезе но јас сум паметен човек, ја пуштам надвор само понекогаш навечер кога сите живи спијат. И’ велам, знам дека си овде, и затоа немој да бидеш тажна. Потоа ја враќам назад, но таа потпевнува по малку внатре, не ја пуштив за да умре и потоа така спиеме заедно со нашиот таен пакт. И сето тоа е доволно убаво што човек би можел да заплаче, но јас неплачам, а вие?
|
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата земја Мојата земја денес личи на Јаден е тој пејзаж. Речиси банкрот. Лошо спиела. За што известува На оградата лузна Девојче на долго стебленце Мојата земја оди низ земјата |
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби на почетокот имало други мотиви,
но денес царува стравот.
Од страв се луѓето зли, сурови и подли, Oд страв се дарежливи и добри.
|
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„ |
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најчесто не знаеме да ги цениме нештата кои ни изгледаат мали, а всушност тие се оние кои се највредни. Живееме лутејќи се и мразејќи се едни со други, не размислувајќи колку луѓе има во светот што не почувствувале топла рака врз себе. Мечтаеме за богатство и луксуз, не мислејќи дека тие се само привремени, а душата е она што треба да ни претставува најголемо богатство за кое треба да се грижиме. |
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
paralelogram
Сениор Регистриран: 29.Мај.2017 Статус: Офлајн Поени: 787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најдепресивниот човек им ја лекува депресијата на сите.
|
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gde ste se sakrili gde li ste nestali Da li ste se ovde stvarno rodili Srce moje je u plamenu nosim jastreba na ramenu Konje teram drumove da preorem Preso sam granicu nasao obalu Tamo je sve samo nebo i pucina Glavu vise ja ne okrecem gledam osluskujem Ime moje neko ce da dozove Zasto je prestalo tako brzo sve je propalo Sve to sto smo tako mnogo voleli Slike u vremenu vodje u plemenu Ne kuju se konji po mesecu Zveri u ranama igraju sa nama Oj narode moj |
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Запролети, излегов од градот и дојдов на неколку дена на еден рид со расцутени дрвја и пчели што зујат околу нив, со птици што си прават гнезда или си ги потсредуваат старите, со бумбари што ноќе им се мерачат на светилките и главечки се удираат од ѕидовите, рид со мириси изострени по зајдисонцето и звуци ослободени од какафонијата на градот. Дојдов тука за да си го изострам фокусот и да си го испразнам умот. Умот празен, срцето полно. |
|
paralelogram
Сениор Регистриран: 29.Мај.2017 Статус: Офлајн Поени: 787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spasi se, utišaj um i preobrazi se On će dalje htjet inatit se, kontrolirat Prisvajat, divljat, lagat, diktirat Samo vrati se, tamo gdje Mir gradi sve Gdje smo svi kapljice jednog Oceana Božjeg plana, do El Dorada |
|
Внеси реплика | страница <1 711712713714715 717> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |