|
РЕЗОНАНЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 6970717273 717> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stereo kapucino
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdarvo marco kako i sekogas pravilno rezoniras... VISTINSKA REZONACIJA... p.s. ti blagodaram za dobrata ocenka... |
|
f_frosina
Сениор Регистриран: 21.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 227 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo momci i devojki
VE pozdravuvam i vi posakuvam ubav den |
|
f_frosina
|
|
Josefina_m
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 608 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobra den na site.
dosta aktivnost koga mene me nema.
ako ste mislele da pravite rezonanca bez
mene ste pogresile TUKA SUM I JAS.
|
|
f_frosina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj ste prijateli?
|
|
f_frosina
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tuka sum i jas momci i devojki ... zdravo anakin ... znaci imame i stereo kapuchino ... pozdrav blashka ... vecher te cekame na istovo mesto ... pozdrav do frosina i do josefina ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo blashka ... od Isak Adizes ima poveke knigi ... i glavna tema mu e kako da se upravuva so covekovite resursi vo firmite ... a na toj nacin ... firmata da bide uspesna ... a toa e opsto dobro za site vraboteni ... Ima eden interesen metod ... bidejki pisuvam denovive za toa kako da sema na rabota i kakva rezonanca ima tamo ... toj na primer dava eden primer kako treba da se organizira eden tim ... od poveketo ludje ... koi imaat razliciti karakteri: - rabotliv - administrativec - integrator - sledbenik bira koj e integrator ... i nego go stava da go vodi timot ... koga ke pocnuva sostanokot ... koj posleden ke dojdi ... stava 5 dinari vo kasata ... na toj nacin sekoj gleda da stigni na vreme ... i da ne e posleden ... a i ako e ... 5 dinari ne se mnogu ... se otvora sostanokot ... i onoj koj sto e prv od desna strana na integratorot ... pocnuva so diskusija po temata ... moze da kazuva kolku saka ... bez prekinuvanje ... koj ke go prekine ... 5 denari vo kasata ... tri prekini ... toj nemoze da diskutira na toj sostanok ... ili pak stava vo kasata 50 denari da dobie zbor ... koga ke zavrsi diskutantot ... za diskusija ima pravo ... prviot od desna strana sto se javil ... i na kraj tie pari sto ke se soberat ... toa e po edno kafe vo nekoj kafich ... Na ovoj nacin Adizes ... stvara tim ... integratorot se grizi okolu rabotata na timot ... onoj koj sto e rabotliv ke sraboti nekoi raboti .... toj sto e administrativec ... ke go dokumentira toa ... i sledbenikot ... ucevstvuva vo rabotata ... vo ovoj tim nemoze da vlezat ... 1. osamenite javachi 2. birokratite 3. palikukite 4. poltronite Eve edna rezonanca na rabota ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
f_frosina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uh,
1. osamenite javachi 2. birokratite 3. palikukite 4. poltronite Ova sigurno ne sme Ah, - rabotliv - administrativec - integrator - sledbenik Ubav tim , vistinski, bas kako nas |
|
f_frosina
|
|
ARI(c)
Сениор Регистриран: 22.Март.2007 Локација: Greece Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesen metod. Treba da se proba. A koi sposobnosti treba da gi ima sledbenikot? |
|
Agencija za Razmena na Informacii (ARI)
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo AI(c) ... ima lideri i sledbenici ... vo sekoja rabota ima ludje sto se lideri ... dali se toa politicari ili na rabota rakovoden kadar ... za da ne vrtam mnogu naokolu ... sledbenicite ne ucevstvuvaat mnogu vo rabotata ... no se istomislenici so liderite ... sepak ke se potrudat da pomognat ... dodeka porano pisuvav nesto za poltronite ... tie nisto ne rabotaat .... ama kako ke kaze direktorot ... !!! i tolku ... nakratko .... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi opfativme rezonanciite doma so toa sto imame edna (dis)harmonija na site vo familijata i sekoj vibrira na sledniot nacin: 1. bitno - nehitno 2. bitno - hitno 3. nebitno - nehitno i 4. nebitno - hitno dodeka na rabota pokraj sto imame razliciti kategorii na kolegi i koleski ... 1. rabotlivi 2. administratori 3. integratori i 5. sledbenici i na : 1. osameni javaci 2. birokrati 3. palikuki i 4. poltroni Od doma ... na rabota ... pa doma ... i ajde da vlezeme vo rezonanca so drustvata koi gi imame ... i kakva rezonanca moze da bide ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde da ja smenime malku temava... pred nekoj den bev na svadba... ubavo,veselo... vo eden moment se slusa pesnata "tako mi nedostajes" zetot i nevestata,sednati na glavnata masa, i jas gi poglednuvam,ocekuvajki...drzenje za raka, nezni pogledi...a tie... zetot gleda na levo i si pee "tako mi nedostajes" nevestata na desno i si pee "tako mi nedostajes" gi gledam i si velam: kaj se ovie dvajca vo prikaznava na kogo,ili za kogo si pejat... marco, objasni mi ja rezonacijata ovde... |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo blashka ... jas kako struchnjak za rezonanca ... hahahaaa vo slucajov mislam deka pesnata - tako mi nedostajes ... ili - koj te ima taj te nema ... i slicni ... ne se bas za na svadba ... pravat disharmonija ... kaj site ... toa muzicharite greski pravat ... vo kocani bev na edna svadba ... muzicarite samo ora da svirat ... se dupnavme od igranje ... nemase vreme da jademe ... a ne da mislime koj ni nedostiga ... Jas ke ti kazam edna varijacaija na tema svadba ... Imam edna prijatelka ... na koja sum i rekol ... "nemoj da cekas slucki - pravi gi ti" ... i taka na svadbata ... znaes ona veke videno ... isto te isto ... i resila da si pravi svoi sluchki ... se fatila za oro ... i na sekoe pominuvanje go poglednuvala armonikasot ... ama diskretno ... ne apla ... ovoj koga udril na toa armonikata ... koga pocnale drugite da mavaat po toa instrumentite ... muzikata vlegla vo rezonanca ... dilirium rezonanca ... koga ripnale svatovi ... koga ripnale svaki ... koj na masa ... koj pod masa ... eeeeeeeee ... toa e rezonanca .... a pak zetot si misli: - do koga ovie ke igraat ... nemozam da izdrzam ... a nevestata: - ama me stegaat sandalkite ... mi potekoa nozete ... kutrata ... neznae sto ja ceka ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
f_frosina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Welcome to the club, ili podobro dobredojde kaj nas |
|
f_frosina
|
|
Внеси реплика | страница <1 6970717273 717> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |