|
Малтретирање на учениците |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | ||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
posleden pat koga sum vezbala na fizi4ko,bese 8 oddelenie! |
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека на таквиот наставник треба да му се укаже...информациите за неправилното работење на наставниците стигнуваат и на вистинските места...ама „менаџерите“ ако се работи за „нивен“, најчесто не преземаат ништо. |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... pa tokmu takvite se opametija...sekogash odat vo paket so "menadzerite" ... shto baraat idealistite i vljubenicite vo digniteto na obrazovanieto... tamu... tie si ja rabotat rabotata... vazno im e decata/roditelite da se zadovolni... |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па не се многу сто неправилни глаголи,.... тие секако треба да се знаат,.... а и плус ги има на секоја последна страна од учебникот,.... сега зависи,.... ако децава се 5то одд, не е во ред,..... ама ако се 7мо,8мо,.... е тогаш жалам ама мора да ги знаат тие глаголи,....
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...e sega biserce...ako makedonski se naluti pa dade... 50 nesvrsheni/svrsheni minati/idni...glagoli... glagolski prilozi (karikiram)... matematika 20/30 brojni izrazi... polinomi/monomi... biologija... 60 hormoni/ nehormoni... fizika/hemija... atomi/joni... istorija... 100 bitki/vojni/heroi... geografija ovci/kozi/zito... aj kutri deca otide jabana Veligden...krshenjeto jajca... |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
иако секогаш сум бил мирен и примерен на часови скоро секогаш да си носев некоја казна од професорите и тоа само поради мојата "голема уста" и смисла за хумор што не можев а да не треснам некоја зелена при крајот на часот кога предавањето веќе завршило.....а зошто ме казнуваа......хе хе...затоа што шегите беа надоврзувани на она што ти ќе го кажуваа цел час........така кога бев 2-година средно професорот по математика ме казни со решавање на 100 пати на 10 задачи......и како изгледаше тоа.........па скоро цела тетратка напишана....и кога му ја однесов другиот час ги броеше сите дали биле на број........сите 1.000 .... ама пак не ми дојде памет.....
П.С. тоа ми била најголемата казна од страна на наставник/чка ,професор/ка |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mamamd,... не е добро што ги дала пред празници,... и јас имам за учење
за после празници,.... една моја професорка искоментира,.... од толку
денови од цела година,.... вас баш после празници ви даваат
писмени,..... и во право е....
зборот ми беше што во англискиот,... има околу 500 неправилни глаголи,.... некои од нив мора да се знаат за да може правилно да се зборува,.... а за добро да се изразиш,.... потребни се барем 50тина да ги знаеш,....а и не се толку многу тешки,..... еднаш се учат и се памтат,..... не ја бранам професорката што ги мачи децата да бараат толку,.... ама стварно некои работи мора да се знаат,..... еве ви пример за да увидите дека не се многу тешки за учење,..... do - did - done catch - caught - caught cut - cut - cut fly - flew - flown see - saw - seen п.с во основно се учи само втора колона,.... ама за полесно да се научи се учи и трета,.... има рима |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Biserna, не станува збор за дадено домашно пред или после празник...Како подобро се учи- одеднаш или чекор по чекор?
Се работи за странски јазик...ти сеуште си дете...на еден час одеднаш ученикот не е во состојба да апсорбира поголемо количество нови информации.Ти не знаеш, ама професорката би требало да знае да го дозира домашното според возраста. |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas do VIII ucev ruski... vo Vasil Glavinov.... mislam deka nastavnikot go vikavme pataljok... Aco shokot....a vo sredno Jovce Teslickov... angliski... Jagoda... znam deka preku tie nejzini otkaceni "besilki" naucivme angliski... tie shto sakavme... od Cankov... go zamraziv makedonski.. a od Markov... pak go zasakav....matematika od Mirko Micev ja sakam do den denes... znaci ne so kazni... so nacini na ucenje... |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
стојам на моето тврдење дека овие глаголи мора да се научат,...... повеќето од нив се веќе познати и се сретнуваат во секојдневниот разговор,... значи не се нешто непознато,....
а лпартик не ми кажа на која возраст се децата ?? ако се 7мо или 8мо,.... СРАМОТА е да не знаат сто неправилни глаголи...... |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се извинувам што пропуштив да ти одговорам, но искрено не знам...го знам само тоа што го напишав. Но, сеедно кое се , се треба да е одмерено според возраста и можностите на децата. Обемното домашно предизвикува спротивен ефект. Мислиш ли дека одеднаш 100 глагола е во ред? Па тоа е исто како некој да ти рече- испиј го сирупот на двапати, побрзо да оздравиш. |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...mamamd..gledam mnogu raboti znaes, pa bi sakal da te prasam.....sto mu sleduva na profesorot, ako udri ucenik so dnevnik po glava i pritoa mu nanese povreda....krvarenje....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
AKO DA SE UMESAM JAS U OVOJ MUABET? Na toj profesor ne mu sleduva nisto dodeka udreniot ucenik ne prezeme nesto. A trebalo: posle udarot da otide vo ambulanta kade ke se konstatitaat povredi i krvarenje i da izvadi lekarsko uverenie. Posle toa da prijavi vo policija i na kraj da pokrene privatna tuzba protiv profesorot. Ke go dobie slucajot oti imalo cel klas ucenici koi go videle toa. NE SEDI SO SKRSTENI RACE!!!!NIKAKO |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...i da e ironija...kje odgovoram... zaradi dokazuvanje na vistina zadolzitelni lekarski pregled...kako shto kaza i polzavce...zadolzitelna prijava do prosveten inspektorat i do direktorot i nastavnickiot sovet, ama pismena...pominaa vreminjata na usmenaite komunikacii. bidejki ocigledno e deka psihijatrite bi imale mnogu rabota koga kje pocnat da tretiraat takvi nastavnici. Zalosno e shto ne se vrshat testiranja za psihicka izdrzlivost pred upis na fakultet. Kolku ova da zvuci demagoshki, za da se raboti so deca treba da se nauci samo edna vistina-decata pocituvaat avtoriteti samo ako im pokazesh deka si avtoritet so postapki i znaenje, ne so tepanje, ne so navreduvanje i pokazuvanje mokj. Изменето од mamamd - 17.Октомври.2008 во 21:58 |
||
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |