IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Медиуми
  Активни теми Активни теми RSS - Влијанието на медиумите врз младите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Влијанието на медиумите врз младите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 23:05
More da ja proshirevte temava pa da gi vmetnete tuka i "starite". Ko ke vidam nekoi...tetkicki vraboteni vo drzavni institucii so bluzicki otkopcani do papuk, minici okolu nafaltiranite butki, mi se sloshuva...
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2008 во 23:25
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

More da ja proshirevte temava pa da gi vmetnete tuka i "starite". Ko ke vidam nekoi...tetkicki vraboteni vo drzavni institucii so bluzicki otkopcani do papuk, minici okolu nafaltiranite butki, mi se sloshuva...

Нека си ги нив...По долго чекање пред врата, добро доаѓа освежително - горко.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 00:24
Normalno deka mediumite vlijaat..posebno ovie kablovskive Pink i sledeci:Pajner,Planeta i dr.Toa mozeme da go zabelezime kaj pomladive generacii koi se zatrueni so kic i sunt,koi ne znaat za druga muzika osven turbofolk,i koi ne znaat deka postojat i dr."ubavi" devojki osven onie bugarkine smesni so plavi periki na glava..mislam strasno e toa sto tolku golemo vlijanie ima televizijava ejjj..ke ni se pokvari mladinava skroz
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 00:45
Ај да се вклучам и јас во темава...
Ако телевизијата на пример, паметно се искористи како медиум во едукативна смисла, тогаш може да биде од огромна корист, документарци, квизови, детски емисии, концерти и слично. Кај нас не е контролирано времето на емитување на разни филмови и емисии со контроверзна содржина, ретко кога е дадено и ограничување на возраста, и токму ваквите пропусти ја прават телевизијата опасен медиум. Најмногу разочаруваат , цртаните филмови, и тоа оние што ги даваат во епизоди, во Драгонбол имаше манијак, во Дигимон едни чуда што само се тепаат, па и во Покемон иако суштествата се слатки тие само едно знаат - тепачки. Што се случи со Були Були, со Чевличиња ли како се викаа и со многу такви цртани кои ние ги обожававме?

А за Интернетот единствен коментар ми е дека никогаш нема да оставам мало дете само пред компјутер
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 00:59
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by IQ IQ напиша:

treba da im se objasni shto e dobro a shto ne za da znaat, a so zabrana ne veruvam deka mnogu ke se postigne, oti znam mnogu mladi(devojki) na koi ne im davaat od odma da izleguvaat vo suknji zimno vreme, pa tie idat kaj drugarka pa se presoblechat tamu i pak izlezat vo suknja, se presoblekuvaat i vo TAXI i vo garazata do kukjata! ete do kade odi seto toa. ke mu zabranish na 12 godishno, ama na 16 godishno ne mozesh, ke si najde nachin toa...

Така, со едукација,преку разговор...Забраната е контрапродуктивна. Ако Бог и рекол на Ева „Касни од јаболкото!“, таа најверојтно немала да касне.
Но не и да им се забранува да гледаат пинк само заради тоа што пеачките се премногу еротизирани.
ПС. А што е со пеачите на ПИНК, делуваат ли и тие негативно на младата популација?

za peachite na pink ne znam, peat idiotski pesni toa e fakt, a za drugo ne znam oti bash i nema mnogu, pa ne sum ni zabelezhala za niv kako vlijaat vrz mahite koi gi slushaat...
mozam da kazham za onie crnchishtata na em ti vi, sho peat deka bile bogati i zatoa bile nogu arni a drugite koi nemale mnogu pari deka bile za nikade i taka prenesuvaat poraka deka ako imash pari togash vredish a ako nemash si za nikade. drugo: gi prikazhuvaat zenite kako kuchki, predmeti so koi mozesh da pravuish shto sakash, bez nikakva pochit kon niv, i deka e normalno da ja gledash zenata kako neshto shto ne vredi i deka e ovde samo za tvoe zadovolstvo. velichat oruzhje, prostitucija, droga i alkohol, a ponizhuvaat se drugo.
mnogu imaat negativno vlijanie. tipovi kako 50 cent i slichno ne podnesuvam.

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
jas ili nie Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Јануари.2008
Поени: 90
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jas ili nie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 02:20
KOGA POMISLAM DEKA VO TV KUKI RABOTAT POSNAODLIVITE ILI GLAVNITE NOVINARI MI SE POTKREVA KOSATA .
KOGA POMISLAM KOJ SE OTKUPUVA FILMOVI VO BIZNISOT SO FILMOVI, MI OBELUVA KOSATA.
KOGA IMA PO STO REKLAMI VO EDEN FILM KOSATA SAMA MI OTPAGA.
NO KOGA DETE MI IMA ZA DOMASNA DA RASKAZE OMILENA EMISIJA OD TV ...ILI PAK NAJNOVA DOMASNA DA NAPISE SOSTAV ZA SLUCENO UBISTVO ZA KOE RAZBRALO OD MEDIUM E TOGAS SE ZAPRASUVAM ZOSTO DECATA MI SE ODNESUVAAT MIRNO I PISUVAAT DOMASNA NAMESTO DA SE SAMOUBIJAT ILI DA SE OTKAZAT OD UCILISTETO .

OTI DA NE REAGIRAS SO BES NA VAKVO MALTRETIRANJE MORA DA NE E COVEK NORMALEN.

PA SE PRASUVAM OD DEN NA DEN DALI MOZEBI OVIE LOSI TRIPOVI GO PRIPREMAAT SEKOJ OD NAS ZA NESTO SLEDNO USTE POLOSO.

KAKO NA PR. NEKOGAS VO MIRNA I OTKLUCENA YU GO CITAV FANTOM I SE CUDEV KOGA KE NAIDEV NA TEKST VO OBLACINJATA DEKA SVEDOCITE NA NEKOJ KRIMINAL NIKOGAS NE SVEDOCEA I SEKOGAS SE PRAVEA NA 3 1/2 DEKA NE SLUSNALE NISTO.

EEE ARNO STO MOITE RODITELI TOGAS NE CITAA TAKVA LITERATURA I NE MI JA ZABRANIJA PA SEGA NE KE ZNAEV OD KADE DA SE VARDAM POBRZO. OD DOBRITE ILI OD LOSITE.

E OD TOGASNA POLITIKA SE ZAPOZNAV SO MOMO KAPOR , I SO MNOGU DRUGI NESTA , AMA TOGAS TIE NESTA I DOMA I NA ULICA VREDEA, A SEGA NISTO NEMA VREDNOST NI DOMA NI NA ULICA . SEGA SME MESO NA KILO, NI GLEDAME NI SLUSAME NI CITAME A OPSTANOKOT NI VRISTI OD PODSVESTA.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 13:08
mozam da kazham za onie crnchishtata na em ti vi, sho peat deka bile bogati i zatoa bile nogu arni a drugite koi nemale mnogu pari deka bile za nikade i taka prenesuvaat poraka deka ako imash pari togash vredish a ako nemash si za nikade. drugo: gi prikazhuvaat zenite kako kuchki, predmeti so koi mozesh da pravuish shto sakash, bez nikakva pochit kon niv, i deka e normalno da ja gledash zenata kako neshto shto ne vredi i deka e ovde samo za tvoe zadovolstvo. velichat oruzhje, prostitucija, droga i alkohol, a ponizhuvaat se drugo.

ZATOA NEKOJ UMEN GO IZMISLIL I FORUMOT, PA DA MOZE SEKOJ DA SI KAZE MISLENJETO I DANEGIRA NECIJA TEZA, DOKOLKU SMETA DEKA E GRESNA I DEKA MOZE STETNO DA VLIJAE VRZ MASITE.
Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 14:33
Vlijaat normalno deka vlijaat.
Mediumite se i za toa izmisleni.
Nesakam koga ke vidam maldi devojki
obleceni i nasninkani isto kako nekoja vazna
od medium,nesakam sto mladite se ponasaat
kako da se licnosti od spanski sapunici,
nesakam,koga voopsto nekoj nesto imitira
i glumi,zatoa mislam deka negativno deluvaat 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 16:17
Во суштина, се се сведува на копирање и комбинирање. Па и самата уметност е копирање, односно мимезис, на средината околу уметникот.
Да, немам ништо против копирањето,но и кога копираш нешто дај му душа, дај му дел од себе, за да се раљзликува од веќе виденото. Или направи комбинација од повеќе копии која ке одговара не тебе, на твоето расположение, на твојот карактер. Дај и личен белег.
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:47
Бизарниот самоубиствен тренд на Интернет и понатаму продолжува да се шири. Бројот на починати во "градот на смртта", како Британците што сега го нарекуваат Bridgend, пораснал на 16, по пронаоѓањето на двајца обесени малолетници кои биле во роднинска врска.

Починале само неколку часа еден по друг. Иако локалната полиција вели дека случајот нема врска со "страницата за дружење" - Bebo, поради која минатата година во Bridgend започнал самоубиствениот тренд, случајот на овие двајца малолетници е многу сличен со претходните.

15 годишниот Натанел Причард, оваа недела се обидел да се самоубие на кровот во својата куќа, но родителите успеале да го пронајдат жив. Меѓутоа, поради повредата на вратот морал да биде приклучен на апарати кои го одржувале во живот, но неговите родители одлучиле да не се мачи нивното дете и наредиле да се исклучат сите уреди.

Потоа следува бесењето на неговата 20 годишна роднина Кели Стефесон која за неговото самоубисто слушнала додека била на одмор во Фолкстоун. Таа се обесила во бања во собата каде што престојувала.

Кели, која била познаничка на двајца млади момци кои минатата година се самоубиле на исти начин, синоќа била пронајдена мртва.

Градот бил опседнат од стручни полициски лица и социјални служби кои трагаат по било какви докази за серијата самоубиста кои започнале да се случуваат кон почетокот на минатата година.

Оваа недела било откриено дека во последните два месеци се обесиле уште девет нови луѓе.

Кели и Натанел живееле на иста улица во Бриџенд, а нивните роднини изјавила дека и двајцата биле членови на Интернет заедницата Bebo, која како Facebook, Мyspace и Hi5 за брзо време стекнала голема популарност кај младите корисници.

Сеуште нема никакви сериозни докази за поврзувањето на оваа веб страница со самоубиствата во Бриџенд. Истрагата за случајот е во тек.

ц ц ц ц ц , овоа не ми е прв пат да ви пастирам ваква статија,ама ова многу лошо лутина

Изменето од Mona Liza - 16.Февруари.2008 во 17:49
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2008 во 18:50
Огромно е и застрашувачки негативно.
Би го споменала овде самоубиството на едно девојче од Индија кое си го одземало животот поради преплашеност од Биг-Бенг експериментот. Медиумите знаат да бидат просто одвратни во обидот за привлекување внимание....
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2008 во 21:24
ima nesto koe vo " ednoumieto " se narekuvase CENZURA ...... za zal , sega vo " demokratskiot " svet , toa povece ne postoi pa taka negativcite i kriminalcite od sekoja vrsta i rang stanuvaat heroi na denesnata mladina ... i red drugi raboti koi vo " ednoumieto " bea cenzurirani i strogo zabraneti ... dodeka " novinarite " od site vrsti i vidovi na " mediumi " stanuvaat priuceni senzacionalisti i partiski piskarala ... EBATI MEDIUMITE газење%20од%20смеење
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 19:18
Медиумите имаат огромно влијание врз маладите, врз градењето на нивната личност.Страшно е што се и сешто се пушта без оглад на времето и за кого е наменето. децата повеќе сакаат да седат пред телевизор и да гледаат "Трансформери"(или како и да се викаа) наместо да излезат надвор на воздух и тоа време да го искористат во трчање и играње некоја игра со своите другарчиња.
Кон врв
stasi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Септември.2008
Поени: 166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stasi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2008 во 19:24
Ni crtanite filmovi ne se toa sto bea
Crtani so kosturi,vampiri,grobista strasno
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.