|
Охрид уште ли е aтракција за македонците? |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | |
Pehcevec
Група Регистриран: 02.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е како мор ша мислиме? Ша мош да мислиме коа едно излегување таму и веднаш ќе те најдит некоја надуана будала и ќе ти речит давај парине оти ќе те бацам в енѕероно, ама првин ќе те нашминкам да не можи ни мајка ти да те познај одкога ќе те изваат надвор!!!Ако пред тоа не те изеат рибине... И ша сакаш, појќе... скопјанчиштана му се наплашиле многу, па ќе бегат во Грција... Баш летово имаше многу такви случки со рекетари... |
|
Имала мајка две деца, едното го сакала многу, а другото го испратила да учи на електро...
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e ne be...Dubrovnik e atrakcija ..pa normalno deka e Ohrid...sto drugo
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dubrovnik e preubav grad... i Ohrid e ubav,ama Makedon4e ne ceni toa sto ima...
|
|
Pehcevec
Група Регистриран: 02.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е.. секогаш некој од страна треба да ни ги отвори очите, за да видиме што имаме... |
|
Имала мајка две деца, едното го сакала многу, а другото го испратила да учи на електро...
|
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ohrid si go sakam vo srceto mi e,ako ne poveke bar nekolku vikendi vo tekot na godinata gi pominuvam tamu a preku leto bar edna nedela .taka beshe i ovaa godina.Bilo kade da odam vo mojata zemja nekako dushickata mi se polni so nekoja ubavina.Koga vozam si uzivkam gledajki gi polinjata,planinite ,nasiot narodec,neznam i nemozam da vi go opisham se ona sto go custvuvam.Mozebi nesporedlivi se patuvanjata i proshetkite po Paris,Dvorcite na Loara...no nasite manastiri, Radika ...Mavrovo...zatoa shto se moi ,zatoa i mi se mili.
|
|
Siuxi
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo taj finansiska kriza e uste po aktuelna destinacija za vas
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i chudo da vidish,....sekade cenite pagjaat,..a , tie tamu,..gi dignale,.....i chekaat da im dojdat ovcite,...i ke gi dochekaat,..koga nema kade da "pasat" na druga ,..livada,..,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Азбуки
Нов член Регистриран: 27.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... Гробот и светите мошти на Св. Климен на Плаошник, Гробот на Св.Наум (во Св. Наум), Св. Софија една од трите цркви во светот со такво име, Црквата Богородица Перивлепта (кај горна порта) со својот фрескоживопис со светско значење, галеријата до самата Црква која е трета по значајност во ЦЕЛ свет и уште многу многу други примери се причина за лугето од целиот свет традиционално да го посетуват Охрид и да го нарекуват "Балкански Ерусалим" .
Значењето на Охрид за државава е неизмерно , само нека се замислат лпкалните (и нелокалните) олигарси, урбани касапи, локални самоуправи, приватни газди и сите останати силувачи на градот кој без трошка смисла и чувство за естетика, угостителство, архитектура од Охрид прават еден кич панаѓур во кој е тешко да се спие од гласна музика, тешко е да се дише од се побројните згради на кој првиот земјотрес им се заканува поради нивната "квалитетна" изградба и во кој град (се тешам) дека сеуште пред се домакинот ,а потоа и гостинот може да ја почуствува верата на нашите татковци со која Охрид блеска преку секое едно камче, благодарение на Бога и на поколенијата - кои спротивно на гореспоменатите ловци на пари - не заборавиле на тоа што бесплатно го добиле од своите татковци бесплатно да го подарат на своите деца ! Изменето од Азбуки - 24.Јуни.2009 во 23:25 |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја веќе не идам одкога дознав дека на пастрмката и цртале со фломастер дамки колку за атракција
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Goran71
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za moi 37 god. vo Ohrid sum bil samo 3 pati na po eden den. Nekako ne mi ide vo glava kako turisticka destinacija za letuvanje ili nesto sl. Ne znam zasto e taka ama taka e.
|
|
cupeto
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sto drugo bi bilo atrakcija??
zalosno no taka e , nemame nikakov drug izbor |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Планирам летово да поседам подолго во Охрид.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Siuxi
Сениор Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa tako nasladata od tova da si na more e uste po dobra.Patuete celata kompanija,zezate se po pat.I VEKE KOGA GO VIDITE MORETO izpadate vo nekakov ekstaz.Tako e pri mene.Ja zivim vo Sofija i moreto mi e na 502 km,a Solun uste po blizo 398km
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,...i toa shto vikash,..ke ti sk*rchi patuvanjeto,..pa edvaj chekash da go vidish,.moreto.
....sepak,..dva dena da izgubish( od desetina) na pat,..i ne e seedno..a,..dolnovo more e samo na 30-tina minuti ....od granica,.i toa po,.."djam" pat,..............da ti e*am.... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |