|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница <1 56789 58> |
Автор | ||
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti podariv srce polno sni
-ti neznaese da sonuvas. Ti podariv ljubov vozvisena od dnoto na nedopirlivite prostorii vo mene -se plasese. Ti gi podariv site moi zelbi -ne znaese da kopnees. Sega-koga izgubiv se' -me baras, a jas odamna zaboraviv da mectaam. |
||
Just love
|
||
Debora
Сениор Регистриран: 22.Март.2007 Локација: Gabon Статус: Офлајн Поени: 162 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од Debora - 19.Декември.2016 во 07:43 |
||
sandrica
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
неверство Ги пружам рацете,
а кого да прегрнам?
Повеке никој немам
-ти беше мој свет.
Мојата возвишена радост
ја проголтаа проѕирни лаги...
се удавив во сопствените лаги.
Мислев дека сум се'моќна,
а еден бакнеж без чувства ги сруши
сите мои замоци
-од тебе подарени.
|
||
Just love
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ocite tvoi lazhat tolku ubavo kako sto jas sakam neka tie zboruvat se sto sakat neka tie vikat "HEJ" i neboto e nisko makar i ocite tvoi da lazat kako sto jas sakam |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
meckarka
Нов член Регистриран: 25.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee--
bas ista suituacjija--
a
ali toa e zivot-
ne placiii
ne zali- milo libe- eee
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
leleeee od kade go najde postot
mora zrckite kje mu izvadam on mene kje me nervira
|
||
meckarka_gv
Нов член Регистриран: 12.Март.2007 Локација: uzbekictan Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pogre{no Vreme za Qubov Be{e prekrasen kako i sekoga{ Cela ve~er skri{no te posakuvav. Site migovi gi prodadov Tvoite vozdi{ki gi kradev da dobijam vozvrat na eden moj pogled. Ti gi ka`av site ~uvstva. Se za mene ti otkriv. Ne ti be{e va`no kolku qubov za tebe imav. Ne mi vozvrati ni bakne`. Svetot se svrte. Sega si tuka. Mi zboruva{ za qubov a ti be{e toj koj ja ubi. Solzi te~at po tvojot obraz. Gi bri{am no povtorno se lijat. Znam ti{inata te izbezumuva. Solzite i mene me pe~at. Moite usni ne se otvoraat a tvojata du{a moli. O~ite zboruvaat. Vo niv ne si pove}e ti. Kopne` po Tebe Ignorirav se {to ~uvstvuvav za tebe. Mislev minliva opsesija e. Koga blisku razgovaravme, umirav od `elba da te pregrnam, da te baknam. Razni izgovori i dogovori samo za da gi gledam tvoite o~i koi bea polni so qubov i `ivot. No sega koga si nekade daleku bezna~aen vo toj golem grad. Nemo`am da si objasnam kako taa nostalgija ne pominuva. Sakam da si tuka, no te nema. Sakam da ti ka`am ostani ve~no so mene, no te nema. Daleku si mi od o~ite, no ne i od srceto. Nostalgi~na Iluzija Grev li e ako ka`am deka Znam, srceto ne se la`e samo mozokot posakuva Ne si pove}e moj. No nikako i posle tolku vreme Preubavi raboti. Presre}ni momenti za da se zaboravat. Naviraat spomeni se pove}e me pe~at. O~ite go ispolnuvaat ona {to srceto saka da go vidi iako e iluzija. Mozokot go o`ivuva ona {to srceto saka da go po~uvstvuva. Ako e grev {to go ka`av ova Ovie stihovi }e gi povtoruvam sekoj den. Polesno mi e na srceto a mo`ebi nekade daleku Te Baram Nikoga{ nekoj ne mi zna~el, kako {to mi zna~i{ TI. Sne`ni kapki pa|aat, }e vrne. Ima li sre}a na ova nevreme, nekade sam da te najdam tebe. Da kisneme na do`dot zaedno }e me fati nastinka no }e pomine. Va`no, nekoja minutka da sum so tebe. Nema da pominat nikoga{ Nema da pomine qubovta, zatoa {to sum zaqubena vo tebe. Ne gi zatvoraj o~ite. Ne go zatvoraj srceto. Samo pogledni me. Ni ovoj do`d nema ni{to da izmie. ^uvstvata za tebe ostanuvaat vo srceto. Dve dale~ni Srca Ne vidov koga vleze vo mojot `ivot no po~uvstvuvav koga dopre do moeto srce. U`ivav vo prijatelstvoto, vo razgovorite, tajnite i slabostite. Preku ramo amaterski kradev pogledi. ^uvstvuvav deka znam se za tebe, znae{e se za mene. Beskrajno dvete srca bea otvoreni. Sega koga nemam so kogo za {to sakam da razgovaram. Sega koga nema koj da me ute{i deka se }e pomine ako veruvam. Sega sva}am deka ne mu veruvav na moeto srce. Mi zna~e{e pove}e od prijatel, pomil, poblizok, samo moj. Srceto mi vele{e da ti ka`am {to ~uvstvuvam. Sakav da te sakam. Da tvoeto srce bide otvoreno samo za mene. No stravot ~esto me obleva{e. Kako mala srna pred zajdisonce pla{ej}i se da ostane sama. Se pla{ev deka }e te izgubam i kako prijatel. Sega koga te nema i koga na{ite soni{ta bea isti, {to obo`ava{e ti, sakav jas. Moite mislewa gi dele{e i ti. Sega na{ite pati{ta ne se isti se raskrsnaa odamna, no taka blisku. Sega koga mo`ebi si na kraj na svetov vo milionski gradovi si male~ka du{a Sega sva}am deka te sakav, te sakav so celoto srce. Srce so srce. Nema tajni. Na{ite nikoga{ ne ~ukaa kako edno. Qubov toa si TI Ednostavno me fascinira{. Tvojot pogled srce mi gree. Gledam qubov, pomo{, svet za tebe i mene. Mo`am da zboruvam so ~asovi no da najdam nieden zbor da ti ka`am {to navistina ~uvstvuvam. Pogledni vo moite o~i, }e pogledne{ dlaboko vo moeto srce. Tamu vre`ano e edno ime. Qubov. Prvata bukva za qubovta beskone~no moja. Toa si TI. Vtorata za site ubavi i najsre}ni migovi pominati so qubovta moja. Toa si TI. Tretata za bolkata koja ne postoi pove}e vo moeto srce. Postoi{ TI. ^etvrtata za obedinuvaweto na srca dve. Moeto i tvoeto. Poslednata za vremeto da zastane za da mo`am da ti ka`am. TE SAKAM iljada pati vo sekunda. Qubov toa si TI. Te sakam Najmil Moj Sakam da mo`am da go zamrznam vremeto deka te sakam iljada pati vo edna sekunda. Sakam da mo`am da gi rasteram site oblaci i da bidam sonceto. Sonceto koe nautro }e te budi, celo vreme ne`no }e te gali i gleda. A koga }e zajde. ]e dojdam na yvezdena pateka pregrnam i }e ti {epnam. Te sakam Najmil Moj. Bliska Dale~ina Dale~inata ni{to ne menuva, [etaat dvajca pregrnati, poznati Jas i Ti. Ne si mi samo vo mislite tuku i vo srceto. Vo celoto srce. I se dodeka ~uka }e ~uka za tebe. Guma nema da mo`e da ja izbri{e Zaboravot e nemo}en bidej}i presilni se, za da se zaboravat. Mo`at i milioni godini da pominat. Pak }e se rodam za tebe. Pak }e di{am za tebe. Pak }e te ~ekam samo tebe. Mo`at iljadnici kilometri No ti }e bide{ tuka vo srceto najblisku. A koga srceto e polno, polni se i mislite i `ivotot. I se dodeka znam deka si nekade na sigurno, deka si dobro, sre}en, zadovolen }e bidam sre}na. Zatoa {to mojata sre}a si ti, koga ti si sre}en, sre}na sum i jas. Dale~inata i zaboravot se nemo}ni koga srceto iskreno zboruva. |
||
meckarka_gv
Нов член Регистриран: 12.Март.2007 Локација: uzbekictan Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ovaa pesna e posvetena na nekoj koj mnogu mi zna~el
Srcko
Tolku dolgo i sigurno go ~uvav srceto zatvoreno. No ti uspea so tvojata nasmevka, ambicija Koga sekoj den, sekoja nasmevka preubava, sekoj mig so tebe predragocen za da se propu{ti. Srceto ne bira, tuku ~uvstvuva. Nasmevkata ako e la`na a tvojata sekoga{ deluva. Bakne`ot ako ne e iskren Nema usnite da gorat od `elba Zatvori gi o~ite. Zamisli go moeto srce. Tamu }e se najde{ sebesi. ]e poznae{ deka rakata koja ja otvoram kon tebe, na taa raka ti go podaruvam srceto moe. |
||
ivin*
Нов член Регистриран: 24.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ME RAZNEZNIA STIHOVIVE.....
ODAMNA NEMAM PROCITANO TOLKU UBAVO NAPISANI ZBOROVI
FALA TI STO GI NAPISA .....
LJUBOVTA E SILA KOJA UMEE DA GO IZVADI NAJUBAVOTO OD COVEKOT...VERUVAM VO TOA....
LJUBOVTA E TAA KOJA MU DAVA POVEKE SILA NA COVEKOT DA IZDRZI VO SE I SO SEKOGO....
LJUBOVTA RETKO SE SLUCUVA NO KOGA KE SE SLUCI TREBA DA SE NEGUVA...SEKOJA NEGRIZA PRAVI DA UMIRA DEL PO DEL OD TAA LJUBOV....
OGROMNA E POSEBNOSTA NA LUGETO KOJ MOZAT DA SAKAAT POVEKE I POVEKE...
FALA TI STO SO TVOITE STIHOVI ME POTSETI NA NESTO TOLKU UBAVO I PREKRASNO
|
||
meckarka_gv
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DA I Mene me potsetija ne nekogo kogo go sakav i seushte go sakam, osobeno posledniot SRCKO,, ti se eruva li toj mu go dade toa ima na toj stih,
da sakas i sakas se poveke i poveke iako toj sto go sakas ne e so tebe poveke, toa li e goleminata na ljubovta???
toa ali e taa negriza- -- ne znam so koi zborovi ova d aobajsnam- kako i da e koga covek saka nekogo i ako taa ljubov od drugata licnost ne e primena se vraka taa energija so koja ljubime i pravi d aljubime poveke i poveke sekoj den!
no ona sto go pece srceto ona vistinskoto retko koj go gleda, vo ova vleme na lagi i seshto sekoj gleda neshto drgugo vo sekogo- na ja gleda taa ljubov i pozrtvuvanost,, retki se onie koi ja gledaat duhshata na drugiot , ona sto e vnatre vo gradite skrieno,,
eve primer nekoj e tolku dobar na zborovi iskren na razgovor- imate tolku milionski zaednicki neshta, so nikogo podobar muabet ne ste praveli, nikoj podobro ne ve razbral,,nokoga ke se dogovorite da izlezete da se vidite -- i sto svakate deka toj ili taa ne e toa sto ocekuvate, izgledot -- laze--
ona sto malkumina go imaat na ovoj svet e ona vnatre vo gradite!!!!
a tebe cim vakvi stihovi te doprea, go imas toa vo gradite.
samoprodolzi da veruvas, jas iako toj sto go sakam - ne e so mene- seushte veruvam deka nekogas nekade mozebi ke se sretneme pak!
verbata, poniznosta, ne pravi covecni,, prodolzi da sonuvas , , prodolzi da veruvas ima vistina vo se,
imam mnogu poveke stihovi,,, ovie bea del od poetsk akniga so koja konk*rirav na eden konk*rs, i seushte cekam rezultati
edno znam samo deka se sto e iskrenoo- e ubavo-- vistinata e ubava, kolku i da e bolna----
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ivin dobre dojde nazad mnogu e podobro da go gledam imeto ivin nego Gostin |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga okolu mene naglo padne nokj
stanuvam svesen za nejzinata mokj nesto me vlece kako plisano mece nekade daleku vo nepoznat svet Vo srceto moe sviri polnokjen voz i ne vlecat negpvite svetla tie me terat slicno kako vcera da vo temnina baram svetlina Vo srceto moe sviri polnokjen voz i ne vlecat negpvite svetla tie me terat slicno kako vcera da vo temnina baram tvrdina Koga okolu mene zvezdite kje se rodat stanuva jasno kade tie me vodat nesto me vlece kako nekoj da rece padnes li stani svetlina najdi Vo srceto moe sviri polnokjen voz i ne vlecat negpvite svetla tie me terat slicno kako vcera da vo temnina baram svetlina Vo srceto moe sviri polnokjen voz i ne vlecat negpvite svetla tie me terat slicno kako vcera da vo temnina baram tvrdina Изменето од anakin - 19.Април.2007 во 23:06 |
||
|
||
ivin*
Нов член Регистриран: 24.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LJUBOVTA POBEDUVA SE ::::NO DOKOLKU NIE I DOZVOLIME
KOLKU I DA E NEUBAVA SEPAK VISTINATA POVEKE VREDI OD LAGATA
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zelba moja sekogas ke bides,
edinstvena i stalna, a nikogas nema za toa da znaes, zosto baniran sum ja. |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |