IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Многу рокери и металци
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Многу рокери и металци

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака
Mortisha Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Април.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mortisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 23:48
Dobrodojde i od mene!

Od edna strana milo mi e sto ima poveke rokeri i metalci u posledno vreme, ama od druga strana koa ke vidis deka pola od tie so se deklariraat kako takvi se pozeri... Ne mozes da stanes metalec/roker preku nok ama ima luge koi ke naucat 2 pesni od GNR, Bon Jovi ili sl. i se furaat deka se nekoi golemi rokeri. Ama jebiga... Se nadevam deka toa im e samo moda i deka ke pomine u brzo vreme.
Pozdrav
Кон врв
angelmk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2006
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2008 во 19:28
у право си за тоа дека  на ногу им е тоа само фаза, ама на некои тоа им останува трајно.да се надеваме.
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
Кон врв
macaparket Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Април.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macaparket Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Мај.2008 во 13:12
Originally posted by Mortisha Mortisha напиша:

Dobrodojde i od mene!

Od edna strana milo mi e sto ima poveke rokeri i metalci u posledno vreme, ama od druga strana koa ke vidis deka pola od tie so se deklariraat kako takvi se pozeri... Ne mozes da stanes metalec/roker preku nok ama ima luge koi ke naucat 2 pesni od GNR, Bon Jovi ili sl. i se furaat deka se nekoi golemi rokeri. Ama jebiga... Se nadevam deka toa im e samo moda i deka ke pomine u brzo vreme.
Pozdrav

Se soglasuvam.Jas veke objasniv toa sto e za mene.
Ama mislam deka i za da stanes roker ne treba samo da ja slusas muzikata ili taka da izgledas tuku taka treba vnatre da se cuvstvuvas.Rock'n'rollot ne e samo muzika tuku e i nacin na zivot.
Pozdrav i od mene.
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT
UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE
MNOGU GOMNA SERAT

Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Мај.2008 во 18:23
Сепак сме луѓе... пред се останато: рокери, металци, емо, трансери, турбо фолкери итн.
Jaс си го живеам животот на мој начин а не според некои правила на музика кои наметнуваат како да го живеам животот за да бидам јас рокерка, металка и не знам што.
Јас едноставо не сакам да се рангирам ниту како рокерка, ниту како металка иако навистина многу повеќе ја сакам музиката со гитарите. Си живеам мој живот по правила кои ми се запишани од палетата на искуства.
Може сум една од оние позери или како сакате речете... но сепак слушам тоа што ми се допаѓа и не се рангирам ниту сакам да ме рангираат.
Се надевам дека некој не ме разбра погрешно, само сакав да го надоврзам мојот став на тоа дека музиката е начин на живот со кое јас лично не се сложувам... барем кај мене не е така.
Може поради некои емоции јас да слушам одредена музика каде ги пронаоѓам емоциите или имам потреба да ги исфилтрирам... секоја музика буди нешто кај нас на различен начин живеејќи го својот живот според наши правила изградени од нас самите, не од правецот на музиката...
Без разлика дали има многу рокери или металци или таканаречени позери, сепак луѓето слушаат тоа што им се допаѓа.

Изменето од ekszi88 - 18.Мај.2008 во 18:25
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Normal Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2008
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Normal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2008 во 09:05
Јас слушам рок цело време и скоро секој правец па јас себеси не се нарекувам рокер. Туку рок обожавател или едноставно слушател на квалитетна музика.Тоа со рокери и металци е излитена ствар веќе бидејќи сите правци се толку измешани што повеќе не е толку битно луѓе не се замарајте, уживајте си и слушајте си ја музиката што си ја сакате.Поздрав
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2008 во 15:27
Originally posted by Normal Normal напиша:

Јас слушам рок цело време и скоро секој правец па јас себеси не се нарекувам рокер. Туку рок обожавател или едноставно слушател на квалитетна музика.Тоа со рокери и металци е излитена ствар веќе бидејќи сите правци се толку измешани што повеќе не е толку битно луѓе не се замарајте, уживајте си и слушајте си ја музиката што си ја сакате.Поздрав

taka e

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2008 во 16:52
Originally posted by IQ IQ напиша:

Originally posted by Normal Normal напиша:

taka e

Postuem vakvi razmisluvanja..
Кон врв
Normal Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2008
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Normal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2008 во 18:25
благодарам за луѓето што ме поддржуваат во мојата мисла ... И секој ''рокер'' има барем еден омилен метал бенд и секој ''металец'' има свој омилен рок бенд

Изменето од Normal - 19.Мај.2008 во 18:26
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2008 во 17:24

KORN - zakon

Кон врв
Рокси Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Септември.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Рокси Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2008 во 20:19
Шо имате толку многу против лажните рокери и металци? Нели кога ќе одат на свирка придонесуваат и тие за развој на македонската рок и метал сцена со тоа што плакаат влезница? Мислам, гледајте на позитивната страна... на сите не нервираат такви типчиња и типки кои во животот ги слушнале само ГНР и Металика, но извлечете корист барем од нив...

И да разграничиме некои работи: јас лично, обожавам рок и слушам по нешто метал.. но ретко се носам во црно... тоа не значи дека сум позерка... значи за да бидеш Вистински (рокер, металец) треба да ја разбираш музиката, а стилот не е пресуден...

Изменето од Рокси - 07.Септември.2008 во 20:19
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2008 во 00:42
Originally posted by Рокси Рокси напиша:

Шо имате толку многу против лажните рокери и металци? Нели кога ќе одат на свирка придонесуваат и тие за развој на македонската рок и метал сцена со тоа што плакаат влезница? Мислам, гледајте на позитивната страна... на сите не нервираат такви типчиња и типки кои во животот ги слушнале само ГНР и Металика, но извлечете корист барем од нив...

И да разграничиме некои работи: јас лично, обожавам рок и слушам по нешто метал.. но ретко се носам во црно... тоа не значи дека сум позерка... значи за да бидеш Вистински (рокер, металец) треба да ја разбираш музиката, а стилот не е пресуден...
те разбирам

Изменето од zabegan - 08.Септември.2008 во 00:44
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2008 во 09:08
Bljak
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
rus mkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Max Arena Admin

Регистриран: 13.Март.2007
Локација: Russian Federation
Поени: 232
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rus mkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 07:52

апсолутно се согласувам!!!  јас на пример слушам рок/метал музика скоро цел живот, а никогаш не сум бил затворен или ограничен кога станува збор и за поп и панк и електронска музика без разлика во каква форма е ....

А мислам дека нема апсолутно никаква врска тоа кој како е облечен и дали облеката му соодветсвува со музиката што ја преферира. Умре времето на скинати фармерки испишани со фломастери и пенкала, мрсни долги коси и маици нирвана, металика и ајрон мејдн.
Јас никогаш во животот не сум се облекол така и затоа не делувам на човек кој слуша таква музика.

што фајде од денешните "металки" со црни шминки на очи и даркерска облека, кога дома слуша Бон Џови или Вајтснејк..

не е битно кој како е облечен. битно е да ја чувствуваш музиката, да биде блиска до тебе, да се соживееш со неа, да доживееш таканаречена музичка екстаза.. е тоа е правиот доживљај!!!
Heaven wouldn't be so high i know, if the times gone by hadn't been so low, the best laid plans come apart at the seams, shatter all my dreams...
Кон врв
macaparket Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Април.2008
Поени: 293
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macaparket Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2008 во 09:05
Originally posted by rus mkd rus mkd напиша:

апсолутно се согласувам!!! јас на пример слушам рок/метал музика скоро
цел живот, а никогаш не сум бил затворен или ограничен кога станува
збор и за поп и панк и електронска музика без разлика во каква форма е
....

А мислам дека нема апсолутно никаква врска тоа кој како е облечен и
дали облеката му соодветсвува со музиката што ја преферира. Умре
времето на скинати фармерки испишани со фломастери и пенкала, мрсни
долги коси и маици нирвана, металика и ајрон мејдн.
Јас никогаш во животот не сум се облекол така и затоа не делувам на човек кој слуша таква музика.

што фајде од денешните "металки" со црни шминки на очи и даркерска облека, кога дома слуша Бон Џови или Вајтснејк..

не е битно кој како е облечен. битно е да ја чувствуваш музиката, да
биде блиска до тебе, да се соживееш со неа, да доживееш таканаречена
музичка екстаза.. е тоа е правиот доживљај!!!

Потполно се согласувам и со двајцата!!!!!
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT
UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE
MNOGU GOMNA SERAT

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.