IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - ХЕДОНИЗАМ......ЗА ИЛИ ПРОТИВ....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ХЕДОНИЗАМ......ЗА ИЛИ ПРОТИВ....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Статус: Офлајн
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 12:47
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ajde vaka...

1. Da ne se svati deka za da se uzhiva vo zhivotot chovek mora da e nemoralen.

2. I da ne se podrazbere deka stavanjeto pod prashanje na moralnite vrednosti i normi e samo hedonistichka karakteristika.

3. Pa, kako posedica od seto prethodno komentirano da ne se zakluchi deka site onie koi si imat problem so moralot se hedonisti.

4. Na karajot, site onie koi uzhivaat vo zhivotot ne mora da se deklariraat kako hedonisti.

1 .Најмалку нормален , МОРА .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 12:50
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

Da,tokmu zatoa sakam da go kazuvam mojot stav i so moi zborovi bez da upotrebuvam bibliski citati. Megjutoa, moite stavovi se cvrsto temeleni na moeto verba i verski ubeduvanja.Ako mislis deka mojot stav ne e ispraven ili nemam argumenti zatoa sto se vo soglasnost so Svetoto Pismo,  tvoe pravo да

Не е работата “ моето право “ , туку за аргументацијата .
Кажав , ставот ти е познат , аргументирање нема .

ЗАтоа сметам дека верниците се “ слабичи “ , секогаш се кријат позади Бога , наводната мистичност и сл.

Ние атеистите сме дрски и безобразни кога е во прашање религијата , нели ?
Slusaj, pred da stanam jas vernik bev pobezobrazen od tebe, a vernicite ne gi smetav za " slabici " tuku za ludaci . Taka da, potpolno te razbiramнамигнување

Да , сега јас сум тема ?

О.К.
Taman rabota prijatele, ovde e temata "Hedonizam...za ili protiv. "Malku zabegavme od temata, vo pravo si, ama ova e podforumot Filozofija i Psihologija taka da mozeme da si dozvolime malku sloboda i da filozofirame . Pozdrav do tebe i respektда

Малку само , малку да ти ѕирнам под гласурата , да видам што тоа криеш од мене , дозволи ми .

ДАЈ МИ АРГУМЕНТ !!!
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 12:53
KOLKU DEGUTANTNO IZGLEDA OVA SO REPLIKA NA REPLIKA....

ZAREM NE MOZETE DA NAPRAVITE SUBLIMAT I DA SI NAPISETE  TOA STO IMATE?

....nikojpat ne gi citam...pffffffffff gluposti zivi
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 14:49

Da,tokmu zatoa sakam da go kazuvam mojot stav i so moi zborovi bez da upotrebuvam bibliski citati. Megjutoa, moite stavovi se cvrsto temeleni na moeto verba i verski ubeduvanja.Ako mislis deka mojot stav ne e ispraven ili nemam argumenti zatoa sto se vo soglasnost so Svetoto Pismo,  tvoe pravo да

Не е работата “ моето право “ , туку за аргументацијата .
Кажав , ставот ти е познат , аргументирање нема .

ЗАтоа сметам дека верниците се “ слабичи “ , секогаш се кријат позади Бога , наводната мистичност и сл.

Ние атеистите сме дрски и безобразни кога е во прашање религијата , нели ?
Slusaj, pred da stanam jas vernik bev pobezobrazen od tebe, a vernicite ne gi smetav za " slabici " tuku za ludaci . Taka da, potpolno te razbiramнамигнување

Да , сега јас сум тема ?

О.К.
Taman rabota prijatele, ovde e temata "Hedonizam...za ili protiv. "Malku zabegavme od temata, vo pravo si, ama ova e podforumot Filozofija i Psihologija taka da mozeme da si dozvolime malku sloboda i da filozofirame . Pozdrav do tebe i respektда

Малку само , малку да ти ѕирнам под гласурата , да видам што тоа криеш од мене , дозволи ми .

ДАЈ МИ АРГУМЕНТ !!!

Hahaha, kakvi argumenti sakas prijatele? Vo vrska so sto ? голема%20насмевка
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 14:51
ili jas sum hedonist a ti mojot potencijalen alat moze i taka samo shto koga kazav deka si mi interesen toa ne znacheshe deka si potencijalen kandidat...ti ne se izjasnuvash kako shto treba i se nalozuvash...
i nz za wikipedijata zatoa shto toa e tvoja oblast ti od tamu crpish materijali a ne jas
If you are reading this, get a life!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 15:00

Ajde vaka...

2. I da ne se podrazbere deka stavanjeto pod prashanje na moralnite vrednosti i normi e samo hedonistichka karakteristika.

3. Pa, kako posedica od seto prethodno komentirano da ne se zakluchi deka site onie koi si imat problem so moralot se hedonisti.

4. Na karajot, site onie koi uzhivaat vo zhivotot ne mora da se deklariraat kako hedonisti.

Dobro, zarem MORA da si nemoralen da uzhivash vo ubavo jadenje i ubav pijalok?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 16:53
Originally posted by Hedonistka Hedonistka напиша:

ili jas sum hedonist a ti mojot potencijalen alat moze i taka samo shto koga kazav deka si mi interesen toa ne znacheshe deka si potencijalen kandidat...ti ne se izjasnuvash kako shto treba i se nalozuvash...
i nz za wikipedijata zatoa shto toa e tvoja oblast ti od tamu crpish materijali a ne jas

Така нека биде , само ти немој да се нервираш
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 16:54

Ajde vaka...

Па мислам дека одговорот е да .

Некој живее за добро да јаде , некој јаде за да живее , или така нешто беше .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 16:56
Какви аргументи сакам ?

Епа , во врска со темата , за почеток .
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 17:21
Живеам за да јадам-тоа е чиста хедонистичка реченица(потрага  по личното задоволство).
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 17:29
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Хедонизам, претерување во телесните уживања. Колку само обожавам да се прејадувамголема%20насмевка

http://www.ymniki.ru/assets/images/gurman.jpg                   http://www.taratur.com/files/04.03pijani1.jpg

јас мислам дека хедонизам не е прејадување...или ете едноставно јадење на нешто што го обожаваш......тоа е обично задоволство во граница на секое нормално друго задоволство........
јас мислам дека хедонистот кој како гурман се прејадува...тој не размислува колку му треба храна да организмот нормално му функционира т.е. здраво.....тој едноставно неговото претерано задоволство велиме хедонистички се однесува кон храната го ,,украсува,, со јадење .....со рака , џвакање со отворена уста цедејќи му се по лицето , со грокање и уздригнување со силна желба за музика дури и играње додека се јаде....расфрлување на храната насекаде тој е прав хедонист во јадењето!! сега што ќе каже околината за такво негово однесување?? дали тој има морален однос ?? јок.....плазење

Изменето од bijonse1 - 22.Јуни.2010 во 17:37
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 17:31
Originally posted by renatax renatax напиша:

Живеам за да јадам-тоа е чиста хедонистичка реченица(потрага  по личното задоволство).

Има и една друга .
Се враќаат одмор и демек - “ Глупиот за тоа што јадел , паметниот за тоа што видел “ , а видел дрво , добро наредени цигли или камења , различен тоалет и сл.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 17:49

Bidejki mene ne mi e poznat nekoj koj ne uzhiva vo ubavo jadenje i ubav pijalok, spored ova shto go mislish ti, izlaga deka site se nemoralni. I shto ima moralot so uzhivenjato vo dobroto jadenje i dobriot pijalok?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 17:51

Bidejki mene ne mi e poznat nekoj koj ne uzhiva vo ubavo jadenje i ubav pijalok, spored ova shto go mislish ti, izlaga deka site se nemoralni. I shto ima moralot so uzhivenjato vo dobroto jadenje i dobriot pijalok?

Па редно е да научиш што е “ морал “ .
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,578 секунди.