![]() |
|
Скептицизам ! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789> |
Автор | ||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ако сакаш да си тупиш цел ден, повели можеш, темата е само твоја.
Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек. Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе ![]() Само не ми кажувај дека она што го читаш, го разбираш. P.S. Ако една идеја е реализирана, тогаш таа е остварлива. Тогаш, не гледам дека твојот коментар беше потребен, кога се е веќе јасно што е реализација. Изменето од Anarchy - 20.Јуни.2010 во 14:38 |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Vaka mozhe-do nekade :) Mene ne mi se dopagjaat ekstremnostite... ![]() Chovek ne treba da prestane da sonuva... no pritoa ne treba da izgubi kontakt so tloto pod nozete :) t.e. Dali e toa ostvarlivo, i kako? i, Dali toa navistina mi treba i go sakam? |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Во реалниот живот секогаш ќе ги решаваш проблемите кои те засегаат . Не вреди да се мисли како до повеќе протеини во исхраната на свињите ( една од моите опсесии , минати ) ![]() ![]() Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:31 |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Aha...ama dali toa kje bide dovolno za da ne zadovoli? hmmm ![]() Svinjite go zasluzhuvaat najdobroto! |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ne e tochno. 1. Ne mora da merime, rabotata sigurno kje uspee - optimist 2. Tri pati kje izmerime pred da isecheme - realist 3. Eve i pet pati da merite, kje vidite deka rabotata najverojatno nema da uspee - skeptik 5. Ne si gubite vreme so nikakvi merenje, rabotata ne ja biva - pesimist |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
2. Tri pati kje izmerime pred da isecheme - realist
Реалист со доза на претпазливост(скепса) . |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
Aha obavezno...kade go ima toa?
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Skepticizam ne e pretpazlivost, tuku somnevanje. Realistot e pretpazliv i po toa se razlikuva od optimistot. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Прашање е дали ти ќе можеш да ги задоволиш РЕБОТНИТЕ потреби со твојата досетливост , инвентивност =( ИДЕИ ) . Скептицизмот секогаш ќе те враќа повторно “ да измериш “ . |
||
![]() |
||
|
Не си разбрал вицот . Не се мери за да успее работата туку за да пресечеш точно ![]() Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:38 |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
А ако успее работата, тоа значи дека си пресекол точно.
![]() Мајко моја, кои буквалисти, читачи и обрнувачи само на едно зборче постојат на форумов. ![]() |
||
![]() |
||
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
|
Ти си изненаден дека постојат ![]() ![]() |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
![]() |
||
|
Не сум изненаден, знам дека постојат. Ако сум бил изненаден, тоа би значело дека не сум знаел. А бидејќи сум знаел, тоа значи дека ти... ![]() |
||
![]() |
||
|
- I da presechesh tochno, shansite se deka rabotata nema da uspee - reche skeptikot, hranejki si ja suetata so mislata deka sepak so intelektualiziranje kje im pokazhi na site deka e najmudriot megju niv. Mu beshe mnogu jasno deka ako rabotata ne uspee kje im predochi na site deka bil vo pravo, a ako eventualno uspee kje im kazhe deka toj sepak ne bil pesimist i nikogash ne tvrdel deka nema da uspee. Egoto zadovolno se smeshkashe na postavenata strategija znaejki deka vo bilo koja situacija, sekogash kje bide vo pravo. ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |