|
Треба ли да биде изграден храмот во Еруса |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | |||||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Voljata Cista Bozja se otelotvoruva sekojdnevno... samo treba covek da ja prepoznae vo sebe i da se okoristi od nea. Bez Voljata Bozja nitu listot od drvoto pagja,kako sto ni Isus mozese bez Voljata Bozja da napravi nesto. Nitu denes i se nadevam insAllah deka do sudniot den nema da mu se protivam na SOZDATELOT a nitu pak na BILO KOJ BOZJI PRATENIK A.S taka nema da mu se protivam nitu na Isa a.s. Razlika ne pravam. Za nas se tie kako poveke jabolka.Koga ke mu go ivcedis sokot,postanuva eden sok... nema da znaes koj sok e od koe jabolko. Ne znaeme koj ke go ponese ambarot prazen i koj ja nategnal strelata vo senkata na pticata koja leta. PS: Spij so zdravie. Ubavi sonista ! |
|||||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ne siri zabludi??? |
|||||
----------osana--------
|
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Да, но сигурно не во оние кои во Името БОЖЈЕ пролеваат крв за крв, им ги рушат храмовите на другите или им ги преправаат, фалцифицираат, ...! Незаборави дека чистата Волја БОЖЈА, Мудроста БОЖЈА, Милоста БОЖЈА се отелотвори во ИСУС. Тоа е темелот на Вистинскиот ХРАМ, на Вистинскиот МИР, на Вистинскиот Ислам! Шалом |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ептен си нелогичен,ама ајде.Според тебе треба или не треба да се изгради храмот во Ерусалим? |
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Елхамдулилах! ХАЛЕЛУЈАХ! Шалом побратиме дешад! Небото со сите Ангели Господови се радува кога еден единствен човек ќе се согласи со Вистината на Исусовиот Совршен И****! Да ми ги дадеа сите баклави на овој свет, не ќе моќеа да ми ја облажат душата толку, колку твоето скржаво : .., ама ајде. Затоа Алах ќе те награди и ќе ти ја открие тајната на Неговата Милост (Христос)! Иншалах!
Да побратиме, треба! Но не така како што тоа го посакуваат и планираат оние кои му се противат на Оној, Кој во Исус (наместо земја или човечко семе ) за спасение на сите луѓе се отелотвори. Иншалах во тој вечен Храм да бидеме ти и јас (јас и ти) и сите луѓе, еден до друг вградени! АМИН |
|||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
spiros, izvini ti pravoslaven si? niso licno cista radoznalost
|
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Шалом Sunny! Има само едно совршено православие, совршено јудејство, совршен ислам, ... она во ИСУС! Шалом! |
|||||
|||||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Спирос па зарем православната цркав не го тврди токму тоа дек совршенството е во Исус?
|
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Секој кој го тврди тоа мие брат и сестра који ги ценам повеќе од себеси! Шалом! |
|||||
|||||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Секој кој го тврди тоа мие брат и сестра који ги ценам повеќе од себеси! Шалом! [/QUOTE] znaci si Hristijanin, bidejki Hristijanstvoto go trvdi tokmu toa, ili? |
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ЈАс не се страмам од ЕВАНГЕЛИЕТО во Крвта ХРИСТОВА! Тоа е моето најголемо богатсво!
|
|||||
|||||
Sunny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
и мое исто, но јас сум Христијанка, ме интересира разликата помегу мене и тебе, како то не си Христијанин а најголемо богатство ти е како што велиш самиот “ЕВАНГЕЛИЕТО во Крвта ХРИСТОВА!“ ме разбираш што те прашувам? |
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Нема разлика за сите оние кои се ВИСТИНСКИ во ХРИСТА!
|
|||||
|||||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Па зарем не знаеш дека тој храм е веќе изграден?!!! -Побратиме има јасни патокази кои водат до него:----> ИСЛАМ. Изменето од deshad - 02.Октомври.2008 во 00:42 |
|||||
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |