|
Што кријат пирамидите во Египет? |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | ||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
..........врата кон другиот свет |
||||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
na sekoj treti red pri gradejneto na keopsovata piramida bilo zabelezuvano vremeto na vladeejne od vladetelot,pa naucnicite otkrile deka - kamenite blokovi bile izgravirani i tezele 3tona ,patuvale na relacija od 900 km. do piramidata, za tri minuti a za istoto vreme bile i montirani na piramidata.bas nalikuva ova kako elekltronski impuls vo el. kolo od vicevite za elektronicari . ,,..,,,ili pak piramidite gi gradele vonzemjani.
|
||||
jahra
Нов член Регистриран: 01.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
The ancient aliens...bese naslovot na filmot..dokumentarec,objasnuva za piramidi i takvi raboti,narodi,znaci..
|
||||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
mumiiiii
|
||||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...опасни гасови, злато и скапоцени камења и по некоја клетва. |
||||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||||
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Можеби најимпресивни и најконтроверзни реликвии кои што се издигнале во древните времиња се египетските пирамиди.Остатоци од најмалку 70 до 80 од овие градби се расфрлани по регионот на горниот тек на р. Нил како тивки потсетници на една моќна цивилизација. Најголема и најпозната египетска пирамида е Кеопсовата пирамида. Денес стои заедно со другите во Гиза (Египет). Димензиите на оваа пирамида се импресивни. Висока околу 150м, покива 52 000 квадратни метри, изградена од камени блокови со тежина од 2,5 тона, а целата пирамида тежи 5,273,834 тона. Исклучителна карактеристика која оваа пирамида ја прави една од седумте светски чуда на стариот свет е прецизноста на градбата. Блоковите се перфектно исечени така што на некои места не може ни лист хартија да се вовлече. Оваа прецизност и масивност ја објаснуваат нејзината долговечност и издржливост.Пирамидата е создадена за да трае. Најголемата мистерија која ја обвива Кеопсовата пирамида е нејзината цел. Повеќето сметаат дека била гробница. Меѓутоа историјата ни говори дека таа имала и други цели, исто така. На пр, некои нејзини внатрешни простории биле користени за мистични и религиозни ритуали. ..... |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
beret
Нов член Регистриран: 31.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа е така затоа што Кеопсовата пирамида воопшто и не била некаква античка гробница на египетските кралеви...Таа е остаток од некоја високо-развиена цивилизација од времињата пред големиот потоп за која денешнава историја како наука нема појма,прашајте некој историчар што се случувало на Земјата пред 50-60 иљади години,ќе нема појма и ќе ви каже дека тоа било ледено доба-претпоставка а тоа не е наука туку лото Второ,Кеопсовата пирамида е оригиналната пирамида за која не се знае кој ја изградил,останатите и помалите пирамиди се опит и проба за ИМИТИРАЊЕ на нејзиниот перфектен дизајн и стил на градење,докажано е дека Кеопсовата пирамида е далеку постара од помалите пирамиди,а не обратно како што учи официјалната историја...Племињата од Африка ја откриле и пробале да го имитираат нејзиниот дизајн,ама неуспешно,всушност малите пирамиди се гробници,а не Кеопсовата,за оваа теорија има бројни докази и подржувачи Изменето од beret - 28.Април.2016 во 06:49 |
||||
Who braves win!
|
||||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тајни кријат.
Недостижни за нас... Као сега да прашам, што крие сликата на МОНАЛИЗА и што има позади сликата, која верувам никад не е отворена. пошто е внатре во тоа платно. |
||||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
||||
vojne123
Нов член Регистриран: 27.Декември.2016 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
imam vlrzeno kako vojnik na sinaj vo obesinetite ncii, nema nisto ocven hodnici i skali koi vodat do grobnocata na faraonot
|
||||
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |