IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто Мухамед убивал
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто Мухамед убивал

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака
El Emin Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 60
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 21:53
PST.zar uste pisuvas. Muhammed s.a.v.s. ne go izvrsil uvbistvoto a ne ni naredil da se izvrsi istoto samo vozvratil na prasanjeto.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2008 во 22:01
pa sega ... ti moze da molcis i i se prikrivaat rabotite, ama mene nikoj ne moze da me sopre
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 00:28
Butel,Fakat ne znaes.
Sama znaes ustvari kolku znaes,sama si ja znaes sovesta. Nitu pokusa nekoj da te spreci nitu pak namera ima nekoj. Koga ke se skaraat Bolniot i Doktorot,na kogo e stetata ?

Jas ke ti dadam uste kolku sakas antiislamski linkovi,ke najdes se' i sesto ! Od iskriveni poiskriveni raboti. No vo toj slucaj se boris sama protiv sebe. Jas go citam Izvorniot Islam i izvornite raboti za Islamot.Ako nikade ne pisuva vo izvornite knigi deka treba da se ubiva,sto mi e gajle sto nekoj ke napise nesto ?!

BARAJA VISTINATA ! I ne samo za Islamot,tuku za SE'.

Toa vazi i za kaj nas. Ako te interesira Hristijanstvoto sto nudi izvorno,najdi pameten hristijanski vernik neka ti kaze posle sama odluci.

Ama ako baras Templarius da te uci za Islam,togas propagjas !

Neznam sto ima loso tuka.

Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 00:33
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Slučaj Uqba bin Abu Mu’ayta

Od svih ljudi koje je Muhamed pobio, Uqba je vjerojatno najviše zaslužio kaznu. Ismijavao je i kinjio Muhameda još dok je ovaj bio u Meki. Uqba je toliko prezirao Muhameda da mu je jednom pljunuo u lice,[5] a kasnije se kod Badra i borio protiv muslimana. Ovdje je naveden samo zbog posebno okrutnog odgovora koji mu je Muhamed dao pri njegovoj egzekuciji:

Kada je apostol naredio da ga ubiju, Uqba je rekao, “Ali Muhamede, tko će se brinuti o mojoj djeci?” “Pakao,” odgovorio je Muhamed.[6]

http://islamu.wordpress.com/2006/06/02/ubio-ih-je-muhamed/

ostanatite slucai moze da se procitaat na linkot....

Tipicna anti islamska propaganda koja moze nasekade da se najde na internet,a se so cel da se ocrni liceto na ovoj mubarek pratenik.

Tipicna dezinformacija so koja saka da se zapre nagloto prifacanje na islamot.

No,zalam sto ce ve razocarama,kolku povece go napadjate nasiot pratenik i izmisluvate lazni obvinenija protiv nego - TOLKU POVECE CE RASTE NEGOVIOT UGLED KAJ LUDJETO.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 00:44
Originally posted by deshad deshad напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Slučaj Uqba bin Abu Mu’ayta

Od svih ljudi koje je Muhamed pobio, Uqba je vjerojatno najviše zaslužio kaznu. Ismijavao je i kinjio Muhameda još dok je ovaj bio u Meki. Uqba je toliko prezirao Muhameda da mu je jednom pljunuo u lice,[5] a kasnije se kod Badra i borio protiv muslimana. Ovdje je naveden samo zbog posebno okrutnog odgovora koji mu je Muhamed dao pri njegovoj egzekuciji:

Kada je apostol naredio da ga ubiju, Uqba je rekao, “Ali Muhamede, tko će se brinuti o mojoj djeci?” “Pakao,” odgovorio je Muhamed.[6]

http://islamu.wordpress.com/2006/06/02/ubio-ih-je-muhamed/

ostanatite slucai moze da se procitaat na linkot....

Tipicna anti islamska propaganda koja moze nasekade da se najde na internet,a se so cel da se ocrni liceto na ovoj mubarek pratenik.

Tipicna dezinformacija so koja saka da se zapre nagloto prifacanje na islamot.

No,zalam sto ce ve razocarama,kolku povece go napadjate nasiot pratenik i izmisluvate lazni obvinenija protiv nego - TOLKU POVECE CE RASTE NEGOVIOT UGLED KAJ LUDJETO.

Ova ednas im go kazav    I fakt deka e taka.
Kolku god nepravdi i gadosti tolku poveke povod na pametnite im se dava da go svatat Islamot.
Posle napadite na WTC imase ne meren broj na konveriti. Ne spijat lugeto,ne se site tapi pa da veruvaat deka toa go napravija Muslimanite. A onie koi svatija deka ne se Muslimani,pametno i mudro se zaprasaa zosto vinata nim im aj nafrlija.

Jusuf a.s imase poveke brakja.Toj bese Allahov pratenik... od covestvoto,Allah mu dal polovina od ubavinata na Jusuf a.s. Nemalo posimpaticen pratenik a.s od nego. A za dusata,da ne zboruvame,ako znaeme deka bil od Allah praten.
No za negovite brakja bil volk.
Takov go gledale,zatoa sto bile takvi.Od ljubomora,go frlile vo bunar. "Zlo" mu annele. No toa zlo,bilo ustvari Rahmet !
Da ne go frlea vo Bunar nemase ni kral da postane !

Si se borite sami protiv sebesi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 00:59
Pa toa e onaa Univerzalnost i nedostiznost na Islamot koja ja zagarantiral Allah dz.sh. vo k*r,anot.

Ludjevo od petni sili nastojuvaat da go ocrnat Islamot ,muslimanite i Nasiot Pratenik Muhammed s.a.v.s.,i na toj nacin samo im davaat pottik na onie realnite da istrazuvaat za nego i na krajot da go prifatat za svoj pejgamber. Sekako sem onie platenicite (protestantite, svedocite... ) na koi debelo im se placa da regutiraat novi regruti vo nivnata ne -vera. No, i pokraj toa ne mozat da i odoleat na Vistinata koga ce dojdat vo sudir so nea. Svezi primeri ima mnogu,a jas bi go izdvoil eden protestantski svestenik po ime Jusuf Estes koj sega e musliman, Elhamdulillah, i koj neumorno raboti na toa,ludjeto da gi zapoznae so nivnata zabluda i da gi upati kon vistinata.

Islamot e magnet koj ne go ostava ramnodusen na covekot,pogotovo na onoj koj sto iskreno traga.

Pa tragajte hristijani,ateisti i ostali.... cepkajte niz zivotot na Allahoviot Pratenik,imate dosta stranici na internet ( a znam deka ce naletate i na nekoja originalna - islamska) ,Inshallah ce ja najdete poslednata stanica od vaseto traganje ,kako sto mnogumina pred vas barajci dokazi protiv nego,nasle samo fakti i vistinitosti koi svedocele deka Muhammed a.s. e POSLEDNIOT BOZJI PRATENIK, i na toj nacin od negovi najgolemi neprijateli postanale negovi najgolemi prijateli. NEGOV UMMET -SLEDBENICI!

Pobrzajte....

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 02:04
Alo diplomati ce mi odgvori li nekoj na prasanjeto vi navedov hadisi kako i Butel sto navede vo koi nesomneno se potvrduva deka muhamed ubival - ili odgvorete konkretno za hadisite ili ce baram od moderatorite da ja zatvorat temata zasto vie ne znaete sto da kazete ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 12:03
Miralem, tolku dolgo si na forumot, a uste ne si naucil da diskutiras po temite, tuku se si vrtis na rafalen napad kako nikoj nisto ne znae. vo idnina , ako navistina nemas sto da napises po diskusijata, postedi me od tvoite napadi.

jas ne vodam nikakva antiislamaska propaganda, tuku za vas stom ke se pokaze kon nesto koe voopsto ne e ni moralno ni vo red, za vas e navreda.

izvinete, ama Muhamed rekol da se ubijat site koi ke se otkazat od muslimanstvoto.... za vas i toa e vo red
kade e togas slobodnata volja na covekot. nema .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 16:33
NE GRESI DUSA. MUHAMMED A.S. NIKADE NE REKOL DA SE UBIJAT.

SEKOJ VERATA SI JA BIRA SPORED SLOBODNATA VOLJA. VO VERATA NEMA PRISILBA.

OCIGLEDNO E DEKA SI ISPOMESALA MNOGU RABOTI, PA SEGA NE ZNAES STO KAKO E !

Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 17:17
na drug tie prikaski da mu gi kazuvas deshad, mozebi nekoe detence ke ti poveruva, ama kolku za tvoja informacija, na forumov site se vozrasni
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 17:21
Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

na drug tie prikaski da mu gi kazuvas deshad, mozebi nekoe detence ke ti poveruva, ama kolku za tvoja informacija, na forumov site se vozrasni

ZNAM DEKA SE VOZRASNI SITE...............OSVEN TEBE!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 01:10
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Alo diplomati ce mi odgvori li nekoj na prasanjeto vi navedov hadisi kako i Butel sto navede vo koi nesomneno se potvrduva deka muhamed ubival - ili odgvorete konkretno za hadisite ili ce baram od moderatorite da ja zatvorat temata zasto vie ne znaete sto da kazete ....

Moderatori ve mlam zatvorete ja temata ocigledno deka nieden od muslimanskite clenovi nema odgovor na ovaa prasanje, koe e potkrepeno so hadisi i istoriski fakti koi po baranje na moderatorite gi navedov (nekoi se na angliski ama brojot i knigata se razbiraat daka da vistinski muslimani znaat za sto stanuva zbor) jas ja otvoriv temata i baram da bide zatvorena..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 01:12
IONAKA TEMATA TI BESE 100 % PROMASENA.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 01:16
Ne temata e na mesto i e dokazana, sami ne odgvoarajci dokazavte onaa sto podolgo vreme se znae, od sto si ja poznavate verata ne probavte nitu da dadete nekoj konstruktiven odgvor so koj bi gi objasnile hadisite vo koi jasno se kazuva deka muhamed ubival ..... no poznati ste vie kako borci za vasta vera vcera hristijani denes muslmani utre koj znae sto......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.