|
САД или Русија? |
Внеси реплика | страница <1 56789 27> |
Автор | ||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како и да се одвиваат работите, сигурно дека нема да остане на тоа што е сега. Америка е сила и ќе биде сила, но Кина и Русија навистина напредуваат. Има пазарна економија, има странски капитал, има руски капитал во странство. А во бизнисот нема многу емоции, нема ваши и наши, се`се врти околу парите (за жал). Ни Кина не е онаа заостаната земја од 60-тите. Многу работи и таму се изменија. Таму се` уште се комунистите на власт, задржани се некои основни начела на комунистичката идеологија, но во исто време имаш цели индустриски зони и цели области, во кои нема речиси никакви ограничувања за развојот на пазарот на капитал. И неслучајно Кина економски толку бргу напредува. Русија веќе од поодамна не е со комунистички режим, целосно е ориентирана на пазарот на капитал, полека си освојува свој простор на делување и сосема е природно да се развива. И таму има врвни економски експерти, има стратегии за развој... Во секој случај, тоа веќе не е истата онаа бедна Русија од крајот на 80-тите и средината на 90-тите. Америка нема ни случајно да биде маргинализирана, таа и натаму ќе остане силен меѓународен фактор, но сигурно нема да биде единствена. Да не ја заборавиме и ЕУ. Колку и да изгледа дека ЕУ и САД се први сојузници (и во НАТО), сепак на прво место е економијата. А европската има и тоа каков интерес да и парира на американската. Така што, работите се далеку од едноставни.
|
||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од moira - 13.Април.2008 во 16:50 |
||
VOLIM PARTIZAN ..... CRNO BELE BOJE ....GROBARI SU NAJJACI ......
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Другарче... Овој ми зборуваше за комунизмот, јас му објаснував за комунизмот..ми тврдеше дека имале леб во комунизмот... А и сега што се сјајни што да ти кажам, само ајде подобри се од порано ж А на тебе ДУДУК би ти препорачал да читаш подобро. И прашај кој ти душа сака..... Некој што РАБОТЕЛ и ЖИВЕЕЛ таму да прашаш..ок???? Јас тоа го кажав... А имам доста луѓе од моја фамилија кои работеа во Русија, пратени од фирмите од Југославија и ми кажувале што било и како било.. Него кај беа тие снимките со "работливите" руси? Изменето од Vladimir88 - 13.Април.2008 во 09:45 |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А еве ги..
де погледни ги снимките Види го каратистов Или пак сакаш да ја видиш рускава дама??? Не дека и АМЕРИКАНЦИТЕ не се дебили.. И они незнаат некои од нив каде се наоѓа Македонија на карта, и исто така повеќето незнаат кој бил Хитлер, али барем не се продаваат за една флаша водка, и за 5 марки(како што прават и ден денес русите на пример)... Изменето од Vladimir88 - 13.Април.2008 во 09:45 |
||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cisto za potsetuvanje koj e koj... Rusija e gore desno... vo drzavickata New York. T.e. celiot BDP na rusija e ko eden grad u Amerika... hahaha....
Изменето од kire_nedelkov - 13.Април.2008 во 09:51 |
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе Владимир ,уште памет не ти доаѓа... Па нормално дека во САД не се продаваат за водка и 5 марки... Таму се продаваат за виски и 5 долара...
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој кубанките, и мексиканките??? А нели кубанките потекнуваат од земја каде владее и ден денес социјализмот????? Него не ми одговори.. Праша ли за ова што ти кажав да прашаш?? Дека немале флаши за пиво, дека пиво точеле во ќеси?? Дека леб немале за јадење?? Дека русинот за една флаша водка, и жената сопствена ја давал????? Ова во Америка малку потешко, не сум го сретнал тоа уште... И праша ли некој од твоите? |
||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele ... ovoj zamina i na kuba da go resi prasanjeto so covekovi prava ..... ce ne ispokara i so tie koi i ne slusnale za nas ..... strasno nesto ...
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па Америка каква земја е??? Од каков народ се состои Америка?? Мислиш дека правите американци работат во Америка?? Правите Американци се газди, работат оние што се од Мексико, Куба, и.т.н. од посиромашните земји. И не ги вади работите од контекст, му објаснував само на мојов православен брат Делија како е во Америка, он ја спомна сепак, не ја. Изменето од Vladimir88 - 13.Април.2008 во 15:55 |
||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i medju drugoto , ne zaboravi da spomenes i od makedonija .... na gurbet ... pecalba .... i jas ne gi vadam rabotite od kontekst , tuku samo spomenav deka ne treba i so kuba da gi zaladime odnosite samo da mu se dodvorime na usa uste povece ... patem , samo za tvoja informacija , nitu so venecuela bas najdobro ne im odi na amerite u zadnje vreme ....
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Видовме што се случи со фамозната кинеска економија пред 1 година кога им удрија блокада на нивните продукти....момциве од Европа |
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немале па немале, добро што сакаш со тоа да кажеш не ми е јасно??? Немале, ама сега имаат еден вентил кој кога ќе го завртат малку, европа ја фаќа одма паника А? Така е???
|
||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da .... pocna kina da tone .... a kako trgnale rabotive , mislam deka nekade vo ovoj mig se skoro i potonati .....
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А да видиш што работат тие во Америка што одат од Македонија на гурбет???? Или тоа тешко.....ајде.... А шефе гледам некако и на русите им оди потешко со НАТО проширувањето, уште 1, 2 земји и на порти ќе им се стават...... По се изгледа на "Големата" Мечка ќе и стават капија на нејзината пештера...и ќе нема така лесно да се движи надвор
Ама и Русите ќе немаат пари ако не е Европскиот пазар Изменето од Vladimir88 - 13.Април.2008 во 16:03 |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |