IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Косово независно од 17 февруари
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Косово независно од 17 февруари

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 48>
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:34
Originally posted by orlov orlov напиша:

Ма немој неизбежна.
Или може и да е така само за шиптарите и за предавниците, српски и македонски и оние предавници кои се во Босна.
Треба да се срамите од вакви подршки. У осталом нема и зошто да се срамите. А за да се срамите треба да имате чувство а вие тоа го
немате, а и немате доблест да се соочите со реалноста. За вас издаиците само да стане од гроб Александар РАнковиќ и заедно со шиптарите да ве среди.

Не бадијала умни кажале  оти :
Кога „мечката„ игра во комшилукот„..задолжително ќе  „поиигра„ и пред сопставената ти/ни врата..
намигнувањеголема%20насмевка

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:35
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

новаце или мене уше ми се спие или треба поубо да објасниш            голема%20насмевка

Извини нели..сакав некако да бидам ептен пократок во/со коментарот..
Поинаку разбрано..по се изгледа нас сеуште не „водат„ политичари кои немаат дури и П од самиот поим за политичар..или можеби некој има поубаво објаснение за ова!!!?.
За да имаш национална држава ..мора само националисти (во француското толкување на зборот) да ја створат и водат кон иднината..
Ние си имавме „среќа„ што „државотворците„ наши ...ни беа „школувани„ во Белградскиот (наскоро изгледа) пашалак..наместо на други места.!!!

е вака е поарно голема%20насмевка да се помачиш малце големо%20гушкање иначе да така е... тага
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:42
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Ма немој неизбежна.
Или може и да е така само за шиптарите и за предавниците, српски и македонски и оние предавници кои се во Босна.
Треба да се срамите од вакви подршки. У осталом нема и зошто да се срамите. А за да се срамите треба да имате чувство а вие тоа го
немате, а и немате доблест да се соочите со реалноста. За вас издаиците само да стане од гроб Александар РАнковиќ и заедно со шиптарите да ве среди.

Не бадијала умни кажале  оти :
Кога „мечката„ игра во комшилукот„..задолжително ќе  „поиигра„ и пред сопставената ти/ни врата..

Кај нас ќе игра она најголемата, како и во сите досегашни војни.
Во еден пост напишав;
....србите подамна ја пејат за косово спремајкисе ,,спремте се спремте четници,,- и навистина легална паравојска се спрема и спремно ќе одговори можеби уште утре.
.....Ние сме за жалење, ретко кој ја знае ,,НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ,, а сите потајно, срамежливо и нечујно си ја пеат абре макдонче.
Брука македонска.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:51
Да добиеше Николиќ, на изборите па да речеш дека ќе направеше нешто таа војска, инаку вака тешко дека нешто ќе направи таа војска..
А јас искрено речено, мислам дека нашава држава многу ќе профитира од тоа Косово, само ако сме паметни нормално...

Е сега некој ќе излезе со став дека ете ако Косово добие независност дека ќе и се случи истото на Македонија..
Да донекаде се во право, ама да дојде работата до отцепување не верувам, освен тоа дали сте претпоставиле некогаш дека ете србите така ни го испрале мозокот со цел да имаат некакво оправдување за да не добие независност нивниот космет......
А и на крај крајава и да сакаат, нема тоа да се случи зошто во Бродец им се заплени скоро целото оружје на УЧКИТЕ а и Америка до Април ќе ја отвори Американската Амбасада(мене повеќе ми личи на Форт Нокс) и ќе биде стабилен регионов, со тоа ќе станеме сателит на Америка, а и пополека ќе влегува американски капитал во државава, па и странски..
И нема да се исплати да има војна тука...

П.С.

Ја видел некој амбасадата што се гради на Кале?
Викаат дека е огромна, којзнае што ќе се сели таму , но викаат дека е многу отидена и многу под земја исто така
е многу отидена, којзнае таму што ќе има, ЦИА , НСА [:D]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 18:00
Vladimirе88,

...таа војска колку за твоја информација е легално отргана од регуларната армија на Србија и ќе направи многу.

...што ќе направи нашата жална печалбарска војска, или и овој пат ајде на воена вежба, сега нема воена вежба, сега ќе вежбаат тие кои во 1999 и 2001 година дезертираа.

Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 18:24
Dobro, jas kolku sto razbrav na 17.fev. (den porano ili podocna)Kosovarite ke objavat DEKLARACIJA za nezavisnost a ne sustinska nezavisnost.Sto ne e isto.Dali posle 17.-ti oni ke imaat pristap do MMF,dali ke stanat ramnopravna clenka na EU,OBSE,UN itn?? Jok vala.Ke im treba najmalku 5-10 godini.Uste mnogu torti ke treba Amerot da im zgotvi za da stanat nezavisni.
Ovaa misija sega sto e na Kosovo ke bide zameneta so druga,slavinata od koja Kosovarite crpea milijardi dolari ke im se podzatvori malce(povekje),so drugi zborovi ke treba samite da se zapotat da zarabotat dolarcinja..ili evra.A kolku sto znam segasnata stapka na nevrabotenost na Kosovo e enormna (samo 40 % mazi i okolu 10% zeni imaat vospostaven raboten odnos).A kolku strucen i obrazoven kadar imaat Albancite na Kosovo nemam namera ni da razglobuvam.30000 Albanci gnijat po Evropski zatvori(droga,prostitucija itn )
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 18:29
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

А јас искрено речено, мислам дека нашава држава многу ќе профитира од тоа Косово, само ако сме паметни нормално...

Kahm...KAKO ??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 18:37
Dobro,eve priznavam crpkava slabo mi vlece zadnive mesec cena,ne dzabe Duduk sum se pisal,gledam vesti,prelistuvam dnevni vesnici,pravam se sto pravi eden prosecen makedonec(znaci ne mnogu )i seuste ne mi e jasno:

ZOSTO MU E NA NEKOJ OD SUSTINSKI INTERES KOSOVO DA BIDE NEZAVISNO ??

Nekoj vika,"pa vo Kosovo ziveat preku 2 mil. Albanci nasproti 100 000-150 000 Srbi i ostanati malcinstva,a Albancite vo niedno scenario ne mozat da zamislat da ziveat pod ist krov so Srbite."
Nekoj drug vika,"pa dobro na Amerot mu e mnogu bitno da bide Kosovo nezavisno,bidejki so toj gest na dobra "volja" mu pokazuvaat na muslimanskiot svet deka oni nemaat nisto licno protiv niv(ete im podarija edna drzava-Bosna,a na pat e uste edna),tuku samo protiv teroristite."
Me interesira sto mislite vie ?

Изменето од Duduk - 16.Февруари.2008 во 18:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 20:01
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Dobro,eve priznavam crpkava slabo mi vlece zadnive mesec cena,ne dzabe Duduk sum se pisal,gledam vesti,prelistuvam dnevni vesnici,pravam se sto pravi eden prosecen makedonec(znaci ne mnogu )i seuste ne mi e jasno:

ZOSTO MU E NA NEKOJ OD SUSTINSKI INTERES KOSOVO DA BIDE NEZAVISNO ??

Nekoj vika,"pa vo Kosovo ziveat preku 2 mil. Albanci nasproti 100 000-150 000 Srbi i ostanati malcinstva,a Albancite vo niedno scenario ne mozat da zamislat da ziveat pod ist krov so Srbite."
Nekoj drug vika,"pa dobro na Amerot mu e mnogu bitno da bide Kosovo nezavisno,bidejki so toj gest na dobra "volja" mu pokazuvaat na muslimanskiot svet deka oni nemaat nisto licno protiv niv(ete im podarija edna drzava-Bosna,a na pat e uste edna),tuku samo protiv teroristite."
Me interesira sto mislite vie ?

НАТО има интерес да се шири ЏИХАТОТ, па си прави терен, за потоа да има каде да војува и да ги пласира своите производи.
А, нашите политичари алчни за пари и  д.......... ќе дадат, а не сакаат да мислат народот што им мисли.

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 10:49
Dali posle 17.-ti oni ke imaat pristap do MMF,dali ke stanat ramnopravna clenka na EU,OBSE,UN itn?? Jok vala.Ke im treba najmalku 5-10 godini.Uste mnogu torti ke treba Amerot da im zgotvi za da stanat nezavisni.

nie denes ke imame nesto za sto sonuvaat albancite , odnosno ke bideme svedoci na nesto sto veruvam mnogumina go doziveale, koga sonot e tolku vistinski, pa veruvas deka e stvarnost..... a koga ke gi protries ocite malku podobro.... ke sfatis deka se bilo samo son...

ete takva ke bide i nezavisnosta na Kosovo, zatoa sto sigurno nema da stane clenka na ON ... nitu ke vleze vo MMF nitu vo EU ...

Изменето од butel2 - 17.Февруари.2008 во 10:50
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 12:06

Супер што е готово, сега кога Србија ќе ви мавне ембарго сите граници ќе ви бидат затворени и Македонија има да оствари убав профит од вашиот пазар..

А и струја можеме да ви продаваме

Изменето од moira - 17.Февруари.2008 во 15:47
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 12:08

gotovo e koga ce e gotovo голема%20насмевка a na balkanot nikogas nisto ne e gotovo голема%20насмевка

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 12:15
a zasega e samo edna rabota gotova голема%20насмевка licemerieto na albancite koi po potreba se i fasisti i komunisti голема%20насмевка големо%20гушкање голема%20насмевка
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 12:21
Среќно во независноста на Косово среќа

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.