IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Нибиру - X planet
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нибиру - X planet

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
Автор
Порака
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 15:24
Јас само пишувам тоа што го читам, и искрено убеден сум до некаде... така да.... останува да си чекаме... заедно..трепкање
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 15:30
more bi ti ja iskinala diplomata da znaes голема%20насмевка
a za cekanjeto... so zadovolstvo bi docekala milion smrakovi so tebe  трепкање
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 15:35
zasto da mi ja iskines diplomata.. zarem treba da mi ja kines diplomata i vo toa sto veruvam deka postojat vonzemjani? ili sto veruvam deka postoi zivot na mars, ili na mesecinata? c c cc c ahhhh ke mi padnes ti mene u race, pa ke diskutirame za 2012 od moja gledna tocka... намигнување
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 15:42
 хи,%20хи... ... tugoooo ...  se samo da izvrtel muabet... ne mi mesaj Mars i Mesecini so Nibiru
... mnogu ubavo ti rekov deka ako si go slusal profesorot ubavo, denes ke znaese deka Nibiru ke trebese da se gleda od Zemjata, zatoa sto dve godini e mnogu kratok vremenski period za nekoe nebesno telo (ko Nibiru na pr.) da se priblizi do Zemjava, a predhodno da ne go zabelezime so golo oko среќа
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 11:36
Дали сте чуле за планетата Нибиру, или така наречената Х планета, и за тоа што не очекува кога таа планета ќе навлезе во нашиот сончев систем?

Ќе ви постирам еден линк каде што можете да видите и да прочитате за оваа ужасна работа што би требало да и се случи на нашата планета и на човештвото.

Shpekulacija ili vistina?
Ovaa planeta e hipotetichka ,nema dokazi za nejzinoto postoenje.
Kako mozhe da ne se zabelezhi planeta koja e trista pati pogolema od zemjata,pa taa odednash da se pojavi na 21-vi Dekemvri  ,da gi smeni polovite i da predizvika takov silen udar na Zemjata so shto za 5 minuti svetot kje go snema?збунетост
Ova malku mi nalikuva na nauchna fantastika,zatoa shto  datumot za apokalipsata e pomesten,ako dobro  me drzhi pomnenjeto.

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 11:40
Забелешка на место:
Originally posted by renatax renatax напиша:

Kako mozhe da ne se zabelezhi planeta koja e trista pati pogolema od zemjata,pa taa odednash da se pojavi na 21-vi Dekemvri  ,da gi smeni polovite i da predizvika takov silen udar na Zemjata so shto za 5 minuti svetot kje go snema?збунетост

Ova malku mi nalikuva na nauchna fantastika,zatoa shto  datumot za apokalipsata e pomesten,ako dobro  me drzhi pomnenjeto.

и не само што наликува туку и тоа е голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 11:48
Bidejkji se raboti za shpekulacija,kje navedam ushte eden primer.
Spored teorijata na edno  13-godishno momche,planetata Nibiru,kje pomine po  druga pateka ,drugi koordinati i so toa kje se odbegne katastrofataголема%20насмевка
Nekade prochitav deka ova tvrdenje na momcheto ,bilo prifateno i od nekoi nauchniciнамигнување
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 12:05
Убаво си забележа, наводно планетата е 300 пати поголема од нашата, таа до сега не само што ќе можеше да се гледа со разни телескопи, туку и со голо око ке беше видлива, па ако е заташкана работата од НАСА (како што се шушка, демек да не се крева паника), немаше да биде НЕзабележана од илијадниците астрономи ширум светот и не само астрономи туку и големиот број набљудувачи на ѕвезденото небо.

Друго, привлечната гравитациона сила на Јупитер, а да не зборувам за истата на Сонцето, е мноооогу пати поголема од Земјината, па веројатноста е мнооогу поголема дека ке „има судар“ помеѓу нив.

Трето, со самото тоа што е планета и ротира околу нашето Сонце, значи спаѓа во нашиот Сончев систем, со самото тоа, некако логички се залкучува дека ротира околу Сонцето, тоа би значело дека оваа Х планета од нашиот Сончев систем веќе, ако не повеќе пати, барем еднаш поминала околу Сонцето (една Нибирова сончева година). Ако е така, нели би требало еднаш да се судриме збунетост. А ако се уште не е помината таа Сончева година, тогаш тоа би значело дека 4-5 милијарди години таа нема нити еднаш завртено околу Сонцето... па се прашувам од каде знаеме за неа, ако нити еднаш не е забележана збунетостне%20знам

Изменето од Sunny - 19.Јануари.2010 во 12:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 12:09

Kako trgnala prikaznava ,na krajot kje izleze deka ima dve sonca,mozebi planetata X se vrti okolu ona drugoto ,seushte nezabelezanoголема%20насмевкаголема%20насмевка

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 12:11
Прво не постои таква планета.

Второ нема теорија да има таква орбита кој минува низ орбитата на Земјата.

Трето нема.среќа

Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 12:14

Kako trgnala prikaznava ,na krajot kje izleze deka ima dve sonca,mozebi planetata X se vrti okolu ona drugoto ,seushte nezabelezanoголема%20насмевкаголема%20насмевка

Па ништо чудно хи,%20хи...
Не знам дали се сеќаваш ама крај на светот беше демек и на 01.01.2000 год. на „влазот“ од новиот милениум збунетостголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 12:26
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Па ништо чудно хи,%20хи...
Не знам дали се сеќаваш ама крај на светот беше демек и на 01.01.2000 год. на „влазот“ од новиот милениум збунетостголема%20насмевка

Mnogu dobro se sekjavam,nekade  pogore niz postovite mislam deka go navedov toa,a eve ne sega za deset godini povozrasni od togashголема%20насмевка
Samo da znaesh Sunny,kolku mnogu se plashev togash....uhhцрвенеење

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2010 во 13:05
shto se zamarate so.......
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2010 во 16:40
Originally posted by brza brza напиша:

shto se zamarate so.......

па мора со време да се напишат проштални писма
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.