![]() |
|
Омилени ресторани/гостилници/кафани |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789> |
Автор | ||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Скопски Мерак... !!!
![]() |
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
Dion e najnovoto nesto na Kejot. Prijatno mestence ..
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
sunshine_baby ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
|
Густо ми е актуелен постојано,а сега и Дион на кеј,некако пријатен и релаксиран.Има и едно местенце не знам како точно се вика,кај југо дрво во куќичките...е таму сум како дома.Кинескиот...немам зборови,чест посетител сум со посилната ми половина...
Морам да се умешам во муабетот околу арапскиот...не е лош,малце празен амбиент,иако се труделе,а храната,па не е лоша,ама за тие пари искрено...малку е,за мцнување и замезување,а не квалитетно да се најадеш ![]() Изменето од sunshine_baby - 29.Мај.2009 во 14:20 |
||
![]() |
||
Biolica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
|
Antiko Ohrid , preubav ambient, superiorna usluga i mnogu vkusno jadenje. Nivnata riblja corba od pastramka , koga ja vkusiv gospod go vidov...
|
||
![]() |
||
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
|
Јас го сакам Густо во Скопје, не пропуштам прилика да одам таму секогаш кога можам... а исто така и Македонска Куќа
![]() |
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
![]() |
||
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
|
Наџак
![]() |
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
astrato
![]() |
||
![]() |
||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
|
Во Скопје Македонска Куќа но низ цело Дебар Маало имам еден куп омилени кафанчиња, бисерчиња кај што прават убаво домашно јадење и месо.
А има и една утепана биртија во Стар Аеродром ама каква скара прават, па какви пивтии, па туршии па леле мори мајко.....
![]() Овде кај што сум едно Индиско Тандури ресторанче ми е на топ листа и еден традиционален паб кај што се собираат пензионери ама има многу убаво јадење и персиски мачки на газдарицата кои со задоволство ги гњавам
![]() |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
![]() |
||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
|
Еве можеби овој ќе му стане омилен на некого
![]() Ново место за уживање во нашиот град. Вечерва (06.11.) се отвара првиот алтернативен, шпански бар во Скопје. Името му е Lа Kаñа, а се наоѓа на ул. 50 дивизија бр.33. Најавуваат најразлични музички сесии: indie, electro, шпанска музика, shoegaze, rock, post punk, 80's... шпански диџеи од Мадрид, Барселона, Валенсија и Памплона... + тематски забави секој викенд!
За отварањето е ангажиран DJ Reyes Martin, а ден подоцна (во сабота) ќе настапат Јане и Martchin од Off Pop со препознатлив 80’s wave / synth pop / electro сет.
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
ммм...ова мора да се проба ![]() |
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
ќебапчилница ДЕСТАН ... Скопје , стара чаршија
![]() |
||
![]() |
||
Evenstar ![]() Сениор ![]() ![]() Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
|
Сите го фалат... не велам дека е лошо, ама сигурно е еден од најдобрите во Македонија ![]() ![]() |
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
![]() |
||
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
|
Ресторанот „Три Бисери“, Мексиканскиот ресторан „Амигос“ и ресторанот „Гурмет“ се најдобрите три за оваа година, а во категоријата гостилници, првите три плакети им припаднаа на гостилниците „Лира“, „ИВ“ и „Идадија“.
Плакетите во категориите гостилници и ресторани во рамките на традиционалната манифестација, во понеделник во Музејот на Град Скопје на наградените им ги додели скопскиот градоначалник Коце Трајановски. „Многу ми е драго што градот покажа ваква иницијатива за оценување на работата на угостителските објекти, а ми се допаѓаат и критериумите под кои беше оценувана таа работа. Постоиме веќе 14 години, а ова е втора година по ред како што се доделува оваа награда, и се надевам дека оваа традиција ќе продолжи.“ изјави Влатко Милев сопственик на гостилницата „Лира“. Истражувањето, поддржано од Град Скопје, од страна на тајни клиенти било спроведено од 15 октомври до 15 ноември оваа година, а биле опфатени 50 ресторани и 50 гостилници во Скопје. Спроведени биле вкупно 300 посети, по 3 во секој угостителски објект. Комплетната понуда на угостителски објекти од цела Македонија може да ја погледнете на специјализираниот веб сајт за оваа дејност RESTORANI.COM.MK Извор: Макфакс
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |