|
ВОИНСТВЕНИ СВЕШТЕНИЦИ-КРСТОНОСЦИ=МАСОНИ |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | |
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од khaleefah - 20.Февруари.2008 во 20:48 |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I tuka si greshka - nemam seushte sretnato mason tuka na forumov... Boogie - toa se skenovi od kniga koja izleze pred okolu dve godini vo Makedonija. Ja dobiv pred nekoe vreme i iskreno ne e osobeno kvalitetno napishana... Ima dobri informacii, no malku e haotichna. Na celata ideja shto ja imate za "tajnost" - taa kniga, kako i mnogu drugi, sosema javno se prodavaat. |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa sto svetot e tolku opsednat so niv e fakt deka se mokni.
No toa sto tolku lesno se stignuva do nivnite "tajni" e samo uste edna zabluda koja najverojatno oni ni ja pravat. |
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stavigo i Bush vo listata, barem toa e javno, ili nese gordeesh shto Bush e mason, i on pridonese mnogu za covestvovo!!!!
Zidarski od 33*mason sum slushal govori, i poveke od jasno mi e shto i kako e masonstvoto, objanuvajmu na drug. Vo red, ushte ednash ti se izvinuvam za povreduvanjeto na tvojata sueta, nemi beshe toa celta, no nejse, ovde ke prekinat nash*te komentari, da ne premine vo monotona tema, kade samo ja i ti komentirame. |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ni eden od Bush familijata ne e mason.
Posledniot pretsedatel na USA koj bil mason e Gerald Ford. Toa znachi deka vo Belata Kukja povekje od 30 godini nema masoni... zatoa se na ova deredzhe...:) Vo vrska so tajnite - ako e navistina tolku tajno, od kade togash gi znaete site tie teorii za niv?! Mnogu ednostavna logika - ako nekoj saka neshto da krie i e mokjen kako shto vie velite, togash nikoj nema nishto da znae. Mnogu me interesira shto toa si slushnal od toj mason od 33ta stepen, najiskreno. Neka da ja komentirame jas i ti, mozhebi ostanatite kje nauchat neshto korisno... i ne si mi ja povredil suetata...:) |
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://de.youtube.com/watch?v=J1voGyccmaA
Zidarski, aj te molam neme vleci za jazik, pa da si iznakazeme nedolicni raboti.... Pa kogo se obiduvash da lazesh be brat??? gledajgo videoto i za toa zborat kompetentni luge, ne jas i ti. Bush senior e covekot koj za prv pat javno ja dade ideata za nov svetski poredok, Bush junior kako shto ke vidish vo videoto e clen na skull and bones, koj e pak isto taka granka od masonite i illuminatite, zashto celiot svet zboruva deka se edno a ti mi vikash deka nemaat vrska? Togash od kade se znacite koi gi koristat masonite??? se se toa producirani vo 1776 godina vo bavarja germanija od adam vajshaupt, dolarot okoto koe gled se i tn. gi znaes podobro od mene. Pa ushte ednash kete zamolam ova neka bide nash posleden komentar, da dozvolime i drugite da kazat shto mislat. Pozdrav! |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Skull and Bones e organizacija, bratstvo, koe e formirano na Yale univerzitetot, no nema nikakva vrska so Masonite. Bush (i stariot i mladiot) se chlenovi na taa organizacija! Imaat tajni rituali, ceremonii i osnovno se zanimavaat so politika i so shirenje na politichko i finansisko vlijanie na svoite chlenovi. Toa shto e tajna organizacija i gluposta na mnogumina koi tvrdat deka se dobri poznavachi gi ima poistoveteno so masonite, iako nemaat ama bash nikakva vrska.
Samo za pojasnuvanje. Bush stariot zboruvashe za Nov Svetski Poredok. Eden od masonskite slogani (a i toa na dolarot) veli - Novus Ordo Saeculorum = Nov red za vechni vreminja (Seculorum - Svetski/neduhoven, Saeculorum - zasekogash, vechno). Dve sosema razlichni raboti. Okoto koe gleda se e star Hristijanski simbol i mozhe da bide najdeno vo hristijanski crkvi ushte od ranoto srednovekovie. Simbolikata vo masonstvoto e deka shto i da pravime na ovoj svet, Sozdatelot ne gleda sekogash i zatoa treba da bideme chesni i iskreni. Nieden od simbolite na masonstvoto ne e sozdaden od Iluminatite. Simbolite se mnogu postari od niv i ostanuvaat i otkako nivnata grupa prestanuva da postoi. Dominantna e staro-zavetnata simbolika, zaradi osnovnata legenda vo masonstvoto, no istotaka se prisutni i hristijanski, kako i islamski simboli i metafori. Bukhari - koga nekoj kje kazhe neshto nedolichno i nevistinito za islamot ti trgnuvash da go branish i iznesuvash podatoci i detalji so koi ja dokazhuvash tvojata teza. Istoto go pravam i jas vo momentov, zatoa shto toa shto go pishuvash ne e tochno. Изменето од zidarski - 03.Јануари.2008 во 02:25 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу интересна работа најдов може сте ја сретнале а може и не ама еве приочитајте
Најпознатиот симбол на САД е нормално орелот,ова што следува е извадок од к*ранот Zapisano je da ce sin Arabije probuditi strahovitog Orla. Ljutnju Orla osjetit ce svi u zemljama Alaha, i makar ce neki drhtati u ocaju, drugi ce u nadi govoriti: ljutnja Orla je ocistila zemlje Alaha i tamo je zavladao mir. Тоа е стихот 9.11 во самиот к*ран(замислете коинциденција а) Е сега станува и језива една работа која случајно ја открив Пробајте вака,отворете MicrosoftWord и направете го следново. - Напишете Q33 NY - ова е службениот назив на летот кој заврши во кулите близначки. - Зголемето ги буквите со фонт 48 - И сега ставете го фонтот WINDING Језиво другарчиња какви амблеми се гледаат аМасоните не се заебанција секаде ги има |
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тука негледам Темплари туку крстоносци. |
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na slikata ne se ni templari ni krstonosci... Templarite imaat razlichen krst i razlichno raso. Slikava poteknuva od kraj na 19 vek, vo knigite na Elias Levi, koj pishuva razno razni konspirativni raskazi i romani. Toj go izmisluva mitot shto ponatamu postoi vo javnosta za Baphomet i e sosema razlichen od toa shto postoelo vo vremeto na krstonoscite.
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моја грешка за крстоносците ама овие никако не се темплари.
|
|
Padisah
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=zidarski]Ni eden od Bush familijata ne e mason.
Posledniot pretsedatel na USA koj bil mason e Gerald Ford. Toa znachi deka vo Belata Kukja povekje od 30 godini nema masoni... zatoa se na ova deredzhe...:) za zal e ,kako sto e bil i washington
Изменето од Padisah - 07.Јануари.2008 во 11:55 |
|
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas Boogie za stihot k*r,anski sto go napisa ce ti recam deka NEMA TAKOV AJET(pasus) VO k*r,ANOT Ocigledno si pomesal nesto,pogledni povtorno. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dA BE STVARNO, I JAS SI VIKAM, KADE LI E KAJ SE KRIJE?
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |