|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 6768697071 103> |
Автор | ||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Целосно се согласувам со се што кажа dvovalentna. Токму така е, ако го гледаме светот со разум и со свест и со стекнато образование. Но, ако подлабоко навлезеш во темата Секс, и во нејзината паралела со религијата, тогаш ќе увидиш дека Библијата, Упанишадите, Ведите, Гета и т.н. се многу длабоки книги. Да, пишани се од човек, но пораките во нив се универзални и до ден денес е многу комплицирано да човек се соочи сам со себе. Не би сакал погрешно да ме разбереш, но имам едно прашање - дали до сега си свршила? Говорам за вистинско свршување. Зошто, ако вистински си доживеала оргазам (оргазам како резултат на духовна љубов кон својот сопруг), теорија нема ти како женски организам, да сакаш да го делиш својот сопруг со друга. Знаеш, Јунг, Виготски, Ана Фројд и Пијаже (како развоен психолог) докажаа дека женската психа се врзува за објектот на нивниот оргазам. Но, говорам за оргазам, каде ти си љубена на возвишено ниво, кога твојот сопруг ужива во тебе целосно и обратно. Говорам за телесно соединување кога субјектот со кој ја делиш љубовта, е на врвот на твоето битие. Кога духовно се соединуваш со својот партнер (кога го сакаш неговот дишење, неговата пот, неговото пцуење, кога го сакаш и кога е најлош, најодвратен, кога го сакаш и кога ќе ти поврати на јадењето), едноставно не ти треба друг/а за да доживееш ултимативно телесно задоволство.
Изменето од pHp - 07.Февруари.2012 во 14:20 |
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
dvovalentna
Група Регистриран: 03.Октомври.2011 Статус: Офлајн Поени: 40 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пХп...сум пробала и двојка и тројка. Тројка е друга димензија, неспоредливо со ништо до сега. А за моите оргазми ич да не се секираш :)
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е, чим си свесна за димензијата на тројка и четворка, како и на димензијата на оргијање и бисексуалност, врати се на димнзијата еден на еден и кажи му на маж ти да си заврши работа, а да не мисли само на себе.
|
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
dvovalentna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Си врши маж ми работа, за двајца :)
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде биолошки, ако си гладна цела недела и ти дадам само корка леб, ќе посакаш повеќе зашто си гладна. Сега, зошто па на маж ти му треба уште?
|
||
|
||
dvovalentna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ти ја разбирам поентава со коркава леб....не гледам прво, зошто би била гладна цела недела, и второ, зошто би јадела корка леб (ако сум веќе гладна, ќе се најадам убаво, разновидно). А зошто на маж ми му треба уште? Па најверојатно еволуцијата има вмешано прсти и тука. Човекот (Хомо Сапиенс Сапиенс)биолошки е полигамична врста, религија не направила моногами. Сонот на секој маж е харем...да не се лажеме околу тоа :) А со оглед на тоа дека и на нас цурките ни одговара.... |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина???? А што е женскиот сон...
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе сега, бракот не е биолошка состојба на човекот, тоа е повеќе од факт кој јас го застапувам. Поентата со корка леб, велиш маж ти врши работа за двајца? Аналогија, од сит лав не се плашам. Ако веќе, тврдиш дека не мисли само на себе.
|
||
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.....црнец
пак пхп пред мене мислев на ова од Нинџа
Изменето од Santijago - 07.Февруари.2012 во 15:05 |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
dvovalentna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Целосно се согласувам со се што кажа dvovalentna. Токму така е, ако го гледаме светот со разум и со свест и со стекнато образование. Но, ако подлабоко навлезеш во темата Секс, и во нејзината паралела со религијата, тогаш ќе увидиш дека Библијата, Упанишадите, Ведите, Гета и т.н. се многу длабоки книги. Да, пишани се од човек, но пораките во нив се универзални и до ден денес е многу комплицирано да човек се соочи сам со себе."
Те молам објасни ми што длабоко најде во Библијата....наведи некој "длабок" дел...убивањето на жените што не се девици, убивањето на хомосексуалци/ки, оправдување на ропство можда? Или некој научен Библиски бисер како на пример декае е земјата стара 6000 години, или дека ное со синовите направил брод 3 пати поголем од титаник за 7 дена? Каде нашле пингвини во Палестина? Зошто не ги земале диносаурусите? Има уште :) |
||
dvovalentna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас мојот сон си го живеам и многу ми е убаво. За вас не знам....кој како ќе си ја нареди :)
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ми одговори што е женскиот сон...али нема врска...нека биде така..
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На пример, првиот грев. Кога Адам и Ева виделе дека се голи, почнале да му судат на Бога и на неговата креација. Симболиката е дека со покривањето на телото, човекот се двои од природата. Па, по самото тоа е грешен. Затоа ти велам, тие книги се подлабоки, ако навлезеш во нив. Мислам дека веќе сум го кажал ова на форумот, имаш 5 сетила. Но, објективниот, реален свет, е многу поширок од 5 сетила. Не ги мирисаш, чувствуваш, вкусуваш, слушаш, гледаш електормагнетните бранови, инфра и ултравиолетовата светлина, ултразвуците, струјата, магнетните полиња... Ама сепак постојат. Бактериите и вирусите не ги гледаш, не ги мирисаш. Ако нештото не го регистрираш со сетилата, не значи и дека не постои. Е сега, прашањето ми е, зошто маж ти има потреба од друго женско тело? Ти велам, од сит лав не се плашам Тргни библија, тргни Куран, тргни Упанишади... Бог е вистина и светлина. Луѓето бегаат од вистината и одат во сенката, зошто токму во сенката можат да се скријат од самите себе си. Додека сме на Земјава, не моќеме да ја прифатиме таа љубов, таа вистина, таа светлина, пресилна е за нас. Токму затоа, бегаме во темнината - светот на 5 сетила. Вистината за маж ти? Зошто сака и друга жена во кревет? |
||
|
||
dvovalentna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"не ми одговори што е женскиот сон...али нема врска...нека биде така.."
Не знам што очекуваш да ти одговорам....веќе кажав што сакам и што правам. |
||
Внеси реплика | страница <1 6768697071 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |