|
Дали вреди да се биде добар? |
Внеси реплика | страница <1 6667686970 118> |
Автор | |
anelija l
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 609 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka treba po pravilo ,samo za zal retki s tie marija,sto brzo go zaboravat dobroto,a go pametat losoto
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
okolu ostanatoto ne vredi
ni da se razmisluva |
|
milata jas
Сениор Преселница Регистриран: 05.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA....za da si imam vnatresen mir
|
|
hermiona
Сениор Регистриран: 04.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 564 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i toa kako vredi.se cuvstvuvas ispolneto,cisto,zadovolno....
sepak nekogas mora malku da pokazes zabi zosto ako si premnogu dobar site ke ti se kacat na glava i ke ti setaat po nervi. |
|
Тоа што поминало ,веќе не постои ,тоа што ќе биде ,се уште не дошло.Па,тогаш што постои? Само онаа точка во која се спојува минатото и иднината.Ете ,во таа точка е целиот наш живот
|
|
dark
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se razbira deka vredi edno poradi sovesta a drugo kako shto vikaat shto ke poseesh toa ke ozneesh
|
|
faster then light :D
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vredi ako veruvas deka taka e pravilno, a ne ako se obiduvas da bides dobar ili da pravis lice deka si dobar za drugite da te gledaat taka. Pomagaj im na najbliskite, gledaj da gi usrekis, zatoa sto koga tie se srekni, ti si uste posreken. I ne dozvoluvaj razni sranja sto nasekade gi ima da te zavedat i da ja promenat patekata po koja cekoris, nekogas e tesko da se vratis.
Licno mene mnogu me nerviraat lica sto glumat ludilo i se pravat dobri... a od zad grb ni kopaat grob. A, tie sto loso pravat, duplo im se vraka. Nema dolg sto ostanal nenaplaten. |
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravi dobro za da ti pravat dobro ma da sekogas ne e taka. Zavisi od situacija nekogas vredi nekogas ne
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE MOZAM DA VI GO DADAM RECEPTOT ZA USPEH,
NO MOZAM DA VI JA KAZAM FORMULATA ZA NEUSPEH NASTOJUVAJTE SEKOMU DA UGODITE....... HERBERT SVOP |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Воопшто не е важно дали вреди да си добар, важно е ако си добар-добар си и тоа е, ако си лош неможеш да се преправаш дека си бајче и Мајка Тереза така да кој е добар прави-добри дела и не се прашува за исходот од истите а дали вредело сеедно е.
Лично мислам дека вреди да се биде добар со оние на кои најмногу им треба помош. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mislam da,zosto koga ke umres imas sansi da te catat 3 popa..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vredi........
barem kaj mene............za licna satisfakcija..........i cista sovest a i efektot kon neprijatelot e pojak ako si dobar i mu pravis dobrini.... mislam nema potreba da ja citiram ..... biblijata.... toj so kamen .... ti so leb .... |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
викаат ,добар ,будала и заљубен било едно те исто
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дефинитивно не вреди. Не за друго, некои луѓе не знаат да ја ценат добрината. И не само што не ја ценат, знаат и да ја злоупотребат. Затоа се развива недоверба спрема секого.Не рекле џабе старите, покрај сувото ќе изгори и суровото.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa што некои луѓе не знаат да ја ценат добрината не треба да претставува пречка за понатамошно ширење на истата од нас самите. Луѓето се добри пред се` и првенствено заради нив самите, а потоа заради другите.
Добрината треба да ни` претставува доблест, а не да ја раководиме според тоа како и дали ни` е возвратена од другите. |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Внеси реплика | страница <1 6667686970 118> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |