|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 6566676869 103> |
Автор | |
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Донт вори би хепи
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубов, милосрдие, разбирање и прифаќање... тоа е тесната врата која води до нашето спасение.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа го доживуваме секој ден, само не го сфаќаме озбилно, без разлика дали си геј или стрејт, сеедно... но тука малце и не си ме разбрала, јас ти зборев за прифаќање од поширокото општество, не за најблиските, затоа и спомнувам геј паради и слични глупости... ако на некого му пикаш нешто под нос, а тој не сака ни да чуе за такво нешто, само повеќе ќе му ја потпалиш омразата кон тебе, тоа е тоа, едноставно изборот е на други луѓе, дали тие ќе те прифатат или не и треба тоа да го оставиш да биде нивен избор, тоа е се... и ако некој те мрази од дно на душа, нема шанси да го промениш тоа затоа и се спомнувам и себеси и за тоа како не ми е гајле за туѓата сексуална ориентација, мене било кој од луѓето што ги познавам да ми каже дека е геј, тоа нема да смени буквално ништо, и камо повеќе луѓе да размислуваа вака, ќе имаше многу помалце омраза во светот инаку за хомофобичната средина, фактот дека си геј во хомофобична средина, е прв чекор на храброст, што не си онаков како што некој се обидувал да те научи, туку онаков каков што сакаш да бидеш |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
значи да поедноставам, за мене најцивилизирано и мирно решение е да им дадеш до знаење на другите за твојата ориентација, па да оставиш на тоа дали некој ќе те прифати или не (зборам за пошироки кругови)
да им спомнуваш на хомофобични секој ден дека си геј, да ги убедуваш колку тоа е нормално и да бараш права и еднаквости, никако не оди во твоја корист и е непожелно, затоа и реков дека сум против разни експонирања, паради и протести а протестите пак, не ги оправдувам од правен аспект на една држава, ама тука ако дискутираме, ќе навлеземе во дебати за политика и право, што не се толку потребни за тоа колку било нешто тешко или лесно е друг муабет, на никому не му е лесно да биде одбиен од некого, тоа е факт кај било кој човек, тоа е и една од последиците за кои зборев... |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не гледам причина да би ја коментирам сексуалната ориентација на некој што така решил да живее а уше помалку гледам причина да го навредувам заради тоа или да давам здраствени или психолошки кфалификации....едноставно, секој нека си тера како што му е најубаво.... |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Milo mi e sto citam spored moite kriteriumi razumni postovi.
Изменето од ekszi88 - 20.Јануари.2012 во 14:03 |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Novak Nastich
Сениор Регистриран: 14.Јануари.2012 Локација: Mauzdonia Статус: Офлајн Поени: 364 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOJ DECKO JE GAY - GAY JE OK! slusnete ja obavezno pesnickava od Lollobrigida - Moj dečko je gay http://www.youtube.com/watch?v=BJYnPXfioQ8 |
|
Mantijata e Klovnovski kostum sto go nosat dvorskite shutovi na nebesniot dvor
|
|
tomfarek
Група Регистриран: 15.Септември.2011 Локација: Ukraine Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mojot stav za homosekcualcite e deka treba da bidat predadeni na smrtta odnosto spored dolu napisanoto i kazano licno od Bog vo Koj veruvam:
ЛЕВИТ - ТРЕТА КНИГА МОЈСЕЕВА Глава 20 1 Господ му рече на Мојсеја: 2 „Кажи им на Израелците: ‘Кој - Израелец или странец - ќе му го отстапи своето чедо на Молоха треба да биде погубен; народот на земјата нека го каменува. 3 Јас ќе се свртам против тој човек и ќе го истребам од неговиот народ, зашто тој, давајќи му го своето чедо на Молоха, го онечистил Моето Светилиште и го обесчестил Моето свето име. 4 А ако народот ги затвори своите очи над човекот, кога ќе му го даде своето чедо на Молоха, и не го погуби, 5 Јас ќе им се спротивставам на човекот и на неговото семејство; ќе ги истребам од нивниот народ, него и сите кои, после него, ќе тргнат по Молоха да му се подаваат на блуд со Молоха.’ 6 ‘Ако некој им се обрати на повикувачи на духови и на вражалци, за да оди блудно по нив, Јас ќе се свртам против таквиот човек и ќе го истребам од неговиот народ. 7 Осветувајте се за да бидете свети, зашто Јас Сум Господ, ваш Бог. 8 Пазете ги Моите закони и исполнувајте ги, зашто Јас Господ ве осветувам вас. 9 Кој ќе го проколне татка си или мајка си, нека биде погубен. Зашто ги проколна татка си и мајка си, неговата крв нека падне на него.’ 10 ‘Човек кој ќе прељубодејствува со мажена жена; кој ќе изврши прељуба со жената на својот ближен, нека биде казнет со смрт; и прељубникот и прељубницата. 11 Човек кој ќе легне со жената на татка си - би ја открил голотата на својот татко - обата нека бидат казнети со смрт, нивната крв нека падне на нив. 12 Ако некој легне со својата снаа, двата нека бидат казнети со смрт. Направија родосквернавење, и нивната крв нека падне на нив. 13 Ако маж легне со маж, како со жена, двајцата ќе направат одвратно и гнасно дело; нека и бидат предадени на смртта, тоа е крајна гнасотија. 14 Ако некој се ожени со ќерката и мајка и - тоа е крајна расипаност: нека бидат изгорени и тој и тие, за да нема беззаконие меѓу вас. 15 Човек кој би општел полово со животно нека биде погубен, убијте го и животното. 16 Ако жена отиде при какво и да е животно, за да општи полово со него; убијте ги жената и животното; нека бидат погубени, нивната крв нека падне на нив.’ 17 ‘Ако некој се ожени со својата сестра, со ќерката на татка си или со ќерката на мајка си, па ја видел нејзината голота, а таа ја видела неговата - тоа е срамно дело! - нека бидат истребени пред очите на нивниот народ. Тој ја открил голотата на својата сестра - нека го понесе своето беззаконие. 18 Ако некој легне со жена во време на нејзиниот месечен ред и ја открил нејзината голота, го разголил изворот на нејзината крв и таа сама го открила течењето на својата крв; обата нека бидат истребени од својот народ. 19 Не откривај ја голотата на сестрата на мајка си ниту на сестрата на татка си - тоа е откривање на голотата на својот род; тие нека го понесат своето беззаконие. 20 Кој ќе легне со својата стрина, би ја открил голотата на стрина си. Нека ги сносат последиците на својот грев: нека умрат без пород. 21 Ако некој би се оженил со жената на брата си - би ја открил голотата на брата си; тоа е нечисто: нека останат бездетни.’ 22 ‘Затоа пазете ги Моите закони, сите Мои заповеди, и исполнувајте ги, за да не ве изблува од себе земјата, во која што ве водам за да се населите во неа. 23 Не постапувајте според обичаите на народите што Јас ги гонам пред вас, зашто тие го правеа сè тоа и затоа ми се згади од нив. 24 А Јас ви реков вам: „Вие ќе ја завладеете нивната земја; ќе ви ја предадам вам во наследство: земјата во која течат млеко и мед.” Јас Сум Господ, ваш Бог, Кој ве оддели вас од сите народи. |
|
dvovalentna
Група Регистриран: 03.Октомври.2011 Статус: Офлајн Поени: 40 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tomfarena, bravos...vakov kako tebe odavna se nema pojaveno na forumov. Idi si ti vo crkva...i decata da im dades na svestenici da ti gi vospituvaat....pa i na samo da gi ostavis....da go bacat krstot.
Изменето од Messenger - 04.Февруари.2012 во 05:13 |
|
tomfarek
Група Регистриран: 15.Септември.2011 Локација: Ukraine Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti ako izvrsis ubistvo..niti majka ti..niti tatko ti..niti prijatel/ka niti pak jas ke odgovaram..lezam zatvor za tebe..toa si e i ke si ostane tvoj problem...taka i svestenicite koi naapravile grev tie ke si odgovaraat samite za toa..sekoj svojot del ke si go ponese...za tugjite grevovi da ne se jadosuvame..
|
|
Novak Nastich
Сениор Регистриран: 14.Јануари.2012 Локација: Mauzdonia Статус: Офлајн Поени: 364 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ej,ova bese mnogu hristijanski od tvoja strana nema sto..da te parafraziram.."za tugjite grevovi,ama ic ne mi cue".. ..edno golemo za tebe i tvoite svestenici |
|
Mantijata e Klovnovski kostum sto go nosat dvorskite shutovi na nebesniot dvor
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozebi sum konzervativen, vo ova otkaceno i ludo vreme mozebi i ne sum moderen , no ke recam edno nesto: Ne gi mrazam homoseksualcite, niti mislam da gi ubivame niti da gi macime ili ne znam sto, ama... ke go recam ova.... GOSPODI ISUSE, koga ke dojdes da si ja soberes od planetata Zemja veresijata, ova veke ne se trpi... crnoto stana belo a beloto crno, GOSPODI, ne smeam da kazam deka ne odobruvam masko so masko i zensko so zensko ne e normalno, GOSPODI , moram da krijam deka mislam deka toa ne e ispravno !!!! Kade otide svetov??? DOJDI GOSPODI ISUSE , SODOM I GOMORA DA JA UNISTIS, AMIN !!!! |
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажано лично од Бога ? Можеш тоа да го докажеш ? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои работи треба да се објаснат...
СИТЕ луѓе во најраното детство (до околу седмата година) се самосексуални - заинтересирани се со сопственото тело и со задоволството што тоа им го нуди. Тој е периодот во кој се раѓа самозадоволувањето. Во тинејџерските години (до околу 14 година) сексуалноста се дефинира и разгорува, па поради различноста и непристапноста на спротивниот пол се раѓа фазата на хомосексуалноста. Истоветниот пол е лесно податен и младите често експериментираат и се задоволуваат со туѓото тело од сопстевниот пол, задржувајќи го и натаму самозадоволувањето како нај пристапна алтернатива. Од тој период па натаму, с'е до околу 45-тата година, луѓето минуваат во фаза на хетеросексуалност. Тоа е овозможено со поинтензивираното директно мешање меѓу половите, умствено-духовното созревање, како и со допуштањето и потребите на општеството кое го пропагира и благословува овој начин на општење. После тој период, па до крајот на животот, луѓето го трансцедираат сексуалното општење како такво... Кај некои луѓе остануваат опашки од еден период во друг, а кај некои и во целиот живот. Тоа се должи на различното човеково созревање, некомплетното доживување на секој поединечен период, некомуникативност со спротивниот пол од економски, религијски, морални, духовни, умствени или било какви други причини, самоодредување на извесен начин на живеење и задоволување како филозофија на живеење, самољубие, мода, верско определување и т.н. Било како, хомосексуалноста е дел од човековиот природен развој/циклус. Тоа што некои луѓе остануваат во таа фаза од својот живот без да ја надминат од било која причина, не значи дека треба бидат каменувани или разапнати на крст. Хомосексуалноста постоела одсекогаш, а заедниците не ја одобрувале како општо прифатлив начин на возрасно живеење бидејќи таа е јалова од аспекет на оставање потомство. Заедниците опстојувале со континуирано обновување на генерациите. Во времињата кога не било позната и возможна социјалната заштита, кога не се знаело што значат пензии и старски домови, од егзистенцијална важност за општествата било интензивното обновување на генерациите и тоа со што побројно членство поради опасностите од болести, војни и можноста за помасовна обработка на земјата и чувањето стока. Во тие времиња големината на семејствата ја одредувала нивната благосостојба, а големината на народите нивната сила и доминација врз своите соседи. Денес живееме во други времиња и оноа што некогаш не било јавно одобрувано, па било забранувано и казнувано, веќе не претставува бојно поле за положување животи. Денес нема недостаток на луѓе (напротив, има премногу), не мора децата да ги издржуваат и чуваат родителите, а машините ги заменуваат човековите раце во секој аспект од неговата работа. Некогаш, во некои времиња, од потреба владееле законот и силата на екслузивноста, а денес живееме со законот на инклузивноста и хуманоста, едно друго ниво на свест кое толку убаво беше зачнато и презентирано од Исуса. Изменето од Messenger - 04.Февруари.2012 во 06:52 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 6566676869 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |