|
ANAKIN's PLACE (ex Vtor Pogled) |
Внеси реплика | страница <1 6465666768 89> |
Автор | |
Зоран
Нов член Регистриран: 31.Декември.2005 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Дарко - 22.Април.2008 во 10:56 |
|
Зоран
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Дарко - 22.Април.2008 во 10:57 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
evaka
ZORAN ( i toa e ubavo ime) sme napisale site trojca tocni fakti.( mislam i na Zoran K) on vsusnost definiral boi kako zanaeti i umetnost ne si me razbral zaradi toa sto mozebi ne si cital repliki na slikata paun tamu fotografite sakale da prikazat deka paum vsusnost treba da e vo boja a ne crnobel potoa e postirana druga zapravo ova slika kade site tvrdea AAAAAAAAA sega e vred sega e vo boja voopsto ne mi bese namera da polemiziram dali treba paun da e vo boja ili ne prosto postaviv edna slika prasanje kakvi boi sakame na svoite sliki a toa zoran k si dade svoe mislenje donekade tocno no i ako se soglasuvam so nego vo mnogute slucaevi najdobrite boi na slikata se onie pravite vistinskite sto gi dade samiot fotoaparat toa e toa nemase voopsto nekoi zadni nameri prasanjeto a dali si profesionalec ili ne toa neznam vazno slikite od parkot se najprofesionalni za mene i mnogu mnogu mokni sakam da zboruvam za fotografii ne za fotografi Ps peplikata kje ja pastiram vo ponedelnik posle tvoja replika se slam voopsto nesakam da repliciram obozavam da ragovaram i da se salam steta sto ne se znaeme |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Зоран
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Дарко - 22.Април.2008 во 11:02 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se razgovara
da no se boduva i se obozava da se polemizira edno ne mi se dopadna na edna slika nekoj napisa "uf mislam deka vo boja kje bese poubavo" avtorot mu odgovara "mene taka mi se dopagja" i so? i niso ispagja so mi pisuvas tuka voopsto tvoe mislenje mene mi se dopagja taka i gotovo se somnevam deka drug pat debelo kje pomisli da napise neso takvo vo avtorovata slika povtorno smetam deka e korektno da ne se sprotivstavuva avtorot na komentarite ako mu se dopagja neka napise fala ako ne neka kjuti toa e korekten odnos pogotovo za recenica kako so e mislam vo boja ili krop ili slicno vaka - replikite stanuvat konfrontiracki nadvor od site art kategorii Изменето од anakin - 24.Мај.2007 во 13:18 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Зоран
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Дарко - 22.Април.2008 во 10:59 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova e tonco
no ne celosno postoi eden fakt ako na lugjeto im se dopagja nesto togas taa ima OBJEKTIVNA VREDNOST niso drugo nema pogolem kriterium dzabe kriticari da kazuvat za umetnicka vrednost na deloto ako na nikogo ne mu se dopagja no svetot e takov izmisluva strucnjaci sto solat pamet nekogas pogoduvat nekogas utnuvaat no sepak silata e vo masata prifakja ili ne a za mene komentarite mi se najdobri ako ima prijatelska sala. dosetka na naslovot ili obicen pozdrav bez nekoe nadnebesno filozofiranje |
|
|
|
Зоран
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Дарко - 22.Април.2008 во 12:15 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozdrav
ubav muabet si napravivme me raduva deka PLACE ne e samo za sliki nego i za muabetcinja koi ne go vrtat svetot prijatni praznici ZORAN milo mi bese |
|
|
|
Зоран
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А и мене ми е време да се губам...
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoran (navistina ubavo ime! ), vo osnova site se slozhuvame (Anakin, ti i jas). Koga komentirav na prashanjeto postaveno od Anakin sakav da bidam najkoncizen sto mozham (znaejki deka toa mozhebi ke zazvuchi "crno-belo"). Zatoa rekov: " Ke go ispruzham tuka vratot pred site i ke ti go dadam mojot koncizen (usloven) odgovor: - Tie sto gi gledame = zanaetchistvo - Tie sto gi zamisluvame (dozhivuvame) = umetnost " Se razbira toa ne e taka "crno-belo", se razbira isto taka deka zanaetchistvoto ne ja ekskludira umetnosta, deka umetnosta ne mozhe da postoi bez odredeno zanaetchistvo i ... jas ne mislev samo na fotografijata kako umentost, tuku na umentosta vo najshiroka smisla. A vo toj respekt sigurno ke se slozhime deka umetnosta ne e nisto drugo tuku nasha intimna, subjektivna i duhovna refleksija i ekspresija od realnosta sto ne opkruzhuva. P.S. Mi se dopagjaat tvoite pogledi i se nadevam deka ke go imam zadovolstvoto da se sretneme i da razmenime poveke razmisluvanja okolu ovaa tema. Изменето од Zoran K - 24.Мај.2007 во 20:44 |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Okolu zanaetcistvo i umetnost....
Edno bez drugo ne ide, spored mene najbitno e da izvadis maximum od sebe vo odnos na znaenjeto na zanatot, pa kako se razviva tehnikata na izrazuvanje (zanatot) taka i izrazot ke se menuva (umetnosta) Pozdrav |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SOOoOoooRY nekogash sum za...................
V V V |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa e toa MRAZ NA BALKON ( oti tamu imas svetlina)
Изменето од anakin - 25.Мај.2007 во 20:29 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 6465666768 89> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |