IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - БЕЗ КОМЕНТАР
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БЕЗ КОМЕНТАР

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 84>
Автор
Порака
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2014 во 23:05
Мара че не опрае...
Брееееее кои години ова беа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2014 во 22:56
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2014 во 23:52
не ми иде во глава што се му направиле на Шиповиќ  и што се го уцениле за човекот онака да се понаша...замисленост
само треба да се свесни дека некој ден и на нив може ќе му се случува истото...со истата дрскост, ароганција  и перверзност.....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2014 во 00:29
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

не ми иде во глава што се му направиле на Шиповиќ  и што се го уцениле за човекот онака да се понаша...замисленост
само треба да се свесни дека некој ден и на нив може ќе му се случува истото...со истата дрскост, ароганција  и перверзност.....

Цитирај  Дали ќе гласа за предлозите на советниците на ВМРО-ДПМНЕ во советот на општина Центар, вчера Мирослав Шиповиќ не сакаше да открие. По најавите дека тој под притисок на владејачката ВМРО-ДПМНЕ ќе ги поддржи предлозите на нивните советници во Центар, а со тоа коалицијата на СДСМ и ЛДП ќе ја изгуби власта во општината, Шиповиќ вчера пред почетокот на седницата одби да соопшти дали ќе гласа. Се очекуваше тој да ги поддржи измените на предложените детални урбанистички планови, што требаше да покаже дали тој навистина ќе ја промени страната во Советот.

- Пред почетокот на седницата сакам да расчистам неколку дилеми. Прво, ДУП-овите не се ставени на дневен ред затоа што е лето, зима или есен, туку затоа што имам законска и деловничка обврска, без разлика дали се поднесени од еден советник или од цела советничка група и без разлика од тоа на која партија тие припаѓаат. Второ, да потврдам дека никогаш нема да гласам или да поддржам проекти кои се поврзани со криминалниот "Скопје 2014". Тоа сум го правел и го правам на дело, а не само декларативно. Трето, после се што се изнаслушав деновиве, сакам да потенцирам дека нема да дозволам мојата судбина и судбината на моето семејство да биде тема на политичко профитерство, ниту на мојот СДСМ, а уште помалку на ВМРО-ДПМНЕ - рече вчера Шиповиќ.
- Јас не подлегнувам на притисоци од ниту една страна, тоа досега сум го докажал. Работам според закон и законска регулатива. Да ме интересираа пари и да правев какви било пазари немаше јас и брат ми да лежиме во затвор осум месеци и да чекам текот на судскиот процес да покаже дека нема моја вина, ниту криминал во случајот Претседавач", а потоа да правам пазар за мојата слобода - додаде тој.

Дали Шиповиќ ќе ги поддржи предлозите на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Центар до затворањето на весникот остана непознато поради тоа што тие точки беа предложени од ВМРО-ДПМНЕ и ставени последни на вчерашниот дневен ред. Сепак, со своите изјави на почетокот на неделава претседателот на Советот на Центар потврди дека не е сигурен во лојалноста кон СДСМ.
- И јас го слушам истото. И дека ме купиле со т.н. слобода и дека сум се испазарил, дека ќе дадам оставка, дека ќе гласам против предлозите на Жерновски. Што да ви кажам, изморен сум од се. Ако функционирав порано по 24 часа, сега сум активен едвај по три часа. Истрошен сум и физички и психички. Сите опции се во игра - изјави Шиповиќ пред неколку дена.

Во новите ДУП-ови се предвидува 10-катница на Панорама и надградба на ГТЦ
Измените на деталните урбанистички планови кои ги предложија советниците на ВМРО-ДПМНЕ се однесуваат за ДУП-овите Тасино Чешмиче, Мал Ринг и Водно - Капиштец. Во планот Тасино Чешмиче предвидено е кај Панорама на Водно да се изгради хотел на 10 ката. Се предлага и измена и на плановите Капиштец - Водно и Мал Ринг, каде што за објектот на ГТЦ, освен обнова на фасадата, се предвидува и можност за надградба. 

ФОТО: Ѕ. Плавевски

намигнување

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2014 во 10:18
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Ај еве и да го уцениле...
со што мислиш дека го уцениле...
дека ке попие шамарчина...?
дека нема да му даваат веќе да купува Скопско...?
дека ако игра фудбал на мали голчиња, ќе изгуби со гол меѓу нозе...?збунетост

а ја знам онаа приказната за Исус кога рекол...
тој што е безгрешен, нека земе камен и нека фрла по грешницата...
мислел по К*рвата...

сакав да кажам...
има безгрешни во нашава држава...?
и сега се чудиме дали го уцениле...
не бе...
се уморил од политика...

П.С. Сите шпекулации искажани во овој пост...
се само шпекулации, во стил на хумор, сатира или, ако сакате, заебанција...
се шалам бе...
не за друго...
да не ме поебат и мене...
па и јас да ги оставам камењата...

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2014 во 10:24
ГРОМ влегува во коалиција со ВМРО - ДПМНЕ...

Сакав да кажам...
со маало задоцнување...
леле К*рвање...намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2014 во 16:59
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2014 во 19:38
Ви текнува на циркусон Медрано?
Го нема нешто последниве години...
Но мене не ме чуди,поголем циркус
од ова наше секојдневие нема.
Полсе планинарите...
Еве ги овие јадниве овошјето си го бранеле,кафе си пиеле.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2014 во 13:25
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2014 во 18:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2014 во 08:57
Слика за тоа каков народ сме,и какво новинарство си имаме...
Му рекол зајакот на магарето,имаш големи уши.
За се и сите знаеме,за себе не си гледаме.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2014 во 18:13
И сигурен сум дека хрватите внимавале,откако им предочиле оти се германци.
А ме мрзи да барам по германски портали,сигурно ги прогласуваат за херои.
Би ме радувало доколку свеста ни е како на еден од коментарите,по
однос на случајот со фоката.Каде еден наш сограѓанин пишал:
-После ова Хрватска и мене ме протера да никогаш повеќе својот одмор
го минам кај нив.
Но не сме ти ние таков народ,Грција ни е одличен пример.
Ништо нас не ни е важно,како она чувство кога на комшијата
за да пукне од мука ќе му кажеме бев до Солун на кафе...
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2014 во 09:36
Вчера од сабајле во 07.30, кај мене во населба беше лудница....
Претходната ноќ ги известиле вмровците дека автобусите поаѓаат во 08 часот ама не им кажале од кое место ќе појдат...исто така не им кажале кој ќе оди за Крушевоа кој за Пелинце....па така како муви без глави се шетаа помеѓу двата штаба и поштата во населба од каде што претпоставуваа дека ќе тргнат автобусите.....
Учителки од школите, воспитачки од градинки, шофери, затворски чувари, шалтерски работници....сите сонливи, преплашени да не им стават минус, со стуткани знамиња и шушкавци во рацете, вртеа телефони и правеа списоци за посленекое време да им олесни, кога ги видоа спасоносните автобуси дека доаѓаат, дека не ги заборавиле....
Ми текнува на времето, пред петнаесетина години....не ни требаше никаква органозација за да не вади од дома за на Мечкин камен...и кога песните и викањето таму беа вистински, од срце....се јадеа плескавици и се пиеше пиво и сок од корито со мраз а не кесите со партиски сендвичи и топли сокчиња....
Вечерта пред и за денот, дома гледавме Република во пламен....
Е тогаш го чуствував Илинден како вистински празник на Македонија...сега се е некако автоматизирано, онака ради реда....

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2014 во 20:50
За у оваа држава ти е само Цеца.И толку!
Е со оглед дека кај нас секогаш има две вистини...
Ќе биде интересно да се дознае вистинската.

Откако доволно прочитав,и текако има што да се коментира за настанов.
А се сведува на работи кои поодамна не функционираат како треба.
Нека му е со помин на дечкото...Имав колега кој изгуби прст,
па се смени.Не би можел да замислам сега тој со што ќе се соочи во животот.

Изменето од Орка - 03.Август.2014 во 21:29
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.