|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 6465666768 103> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојот став? па реално гледано немам став, бидејќи воопшто не сакам да се замарам со тоа кој пол го преферарала некоја рандом особа, тоа си е право кое го има секој...
и реално, немам предрасуди кон геј популацијата и ги сметам за нормални луѓе, плус сум запознал неколку и од двата пола кои биле повеќе од интересни и целава оваа работа педери вс. хомофобични ми е претерано смешна НО, има една работа која ме иритира, а тоа се протестите од геј популацијата против државните закони... значи мора да разберат едно нешто, државата колку и да е демократска не може да менува закони по сечија желба, тоа води кон анархија... бидејќи тоа докажува дека и јас можам да соберам маса на луѓе и да се борам за да биде легално да убиеш човек... и сите тие парад, протести и што и да се, повеќе се форсирање и лечење комплекси, одколку што имаат некаква цел сериозно луѓе, ако сте геј, ќе се сносите со последиците, тоа бил ваш личен избор и никој не ве терал на тоа... и ако некој ве прифаќа, во ред, ако не, остајте го да си живее на раат нема да ти смени апсолутно ништо ако цел свет знае дека си геј и убедуваш некој што се згадува од такво нешто, дека било нешто сосема во ред... значи сепак сум имал став, немам ништо против тоа некој да биде геј, геј паровите и се што прават како геј парови, ама имам против експонирање и бутање на идели во нечиј врат... и уште нешто, нема разлика во тоа дали сте се венчале или не... и јас сум стрејт, па воопшто не го сакам бракот како институција, носи проблеми исто колку што е добар... |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So koi posledici? Po koj osnov? Zasto tebe ili nekoj drug go zasega so kogo jas ke gi pominuvam denovite i nokite, so kogo ke zboruvam na telefon kazuvajki i te sakam, so kogo ke gledam filmovi i ke vodam ljubov, so kogo ke se smeam i ke delam radosti? Iskompleksirana? Da bev, ama zaradi vakvi stavovi i razmisluvanja. Kompleksite se pricinsko posledicni, opstestvoto so neosnovani predrasudi me iskompleksira.. zasto mi uskratuva nesto sto ne gledam kako bi se odrazilo negativno ako se ozenam so licnosta koja ja sakam. I da, ke protestiram zatoa sto so omraza mi ja uskratuvate radosta koja sto mozam da ja podelam so onaa koja ja sakam.. radosta i nervozite, kako i da e. Premnogu e licno sepak. Ako ne sakas homoseksualen brak ondak ne stapuvaj vo takov, no ne mi uskratuvaj.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cакајте се, кој ви брани. Немој само да ми правите некакви педерски паради, да го тероризирате останатиот дел од населението, со тоа како наводно сте биле обесправени.
Messenger: Izmeneto od mene. Vnimavaj na upotrebeniot rechnik. Изменето од Messenger - 16.Јануари.2012 во 00:49 |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sme navodno obespraveni tuku sme i ja ne sum dvocevka poso sum zensko. Vie ne terorizirane nas pa zatoa mora da se prevzemat merki.. nekakvi zaso ova ne se trpi veke. Zarem treba da prekutuvame na vakov odnos? Tebe nekoj vaka da ti se isponasa sto ke napravis? Ke sedis so skrsteni race?
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
dvovalentna
Група Регистриран: 03.Октомври.2011 Статус: Офлајн Поени: 40 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ekszi88 da si go teras merakot i ich da ne ti e gajle za religioznive fanatici, so nemozat zenska da si fatat, pa homoseksualcive im se krivi. Muz mi ja opravduva homo i bi sexualnosta i si dobiva 3-ki FMF....ich ne se zali :)
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ti kazam pravo i si go teram merakot ne patam do tolku po toa da bidam normalna, od normalnost (spored tugi kriteriumi de) air ne vidov
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam do kade kje ve vodi muabetov, no ako ve interesira na temata
Закон за бракови помеѓу хомосексуалци?govorevme od pravna gledna tochka za homoseksualnosta i skluchuvanjeto brakovi. Temata e otvorena vo podforumot "Право". Изменето од Messenger - 16.Јануари.2012 во 01:14 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znaev deka ima takva tema.. ama kolku i temi da se otvorat povrzani so homoseksualcite sekade ke se vrtat istite muabeti.. deka sme nezdravi i deka bla bla bla... mada ok, fala sto mi ukaza
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prochitaj gi poslednite 3-4 stranici... mislam deka kje te interesira.
Изменето од Messenger - 16.Јануари.2012 во 01:21 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala ti mnogu... bas ke razgledam...
|
|
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баш поради тоа што го кажуваш ти, мене не ме интересира дали си геј или не, бидејќи не е моја работа, ниту пак е проблем на општеството и државата, со кого сакаш да се венчаш и твоите лични емоции ако збориме за тоа кој колку е обесправен, ќе пронајдеме по еден закон што треба да се укине, за секој жител посебно, и затоа и кажав дека такво нешто всушност води кон анархија, и мене во моментов во државава ми сметаат повеќе закони и според нив се сметам за обесправен, но сепак додека постојат, морам да ги почитувам и стално се споменува таа омраза... верувајте таа омраза вие сами си ја стварате, со сето тоа експонирање, протестирање и барање права од луѓе кои не поддржуваат такво нешто, се згадуваат од тоа и што уште не... еве ти пример од соседството, направија парада и малце фалеше граѓанска војна тука да се прави... најубаво решение е луѓето од кои си опкружена да знаат дека си геј, а после тоа кој како ќе те прифати е негов проблем, и тој што не те прифаќа, може слободно да го баталиш и секој што чувствува омраза кон тебе, тешко е да го промениш, и како дел од твојот живот не е воопшто потребен затоа и последно нешто со кое што се замарам е тоа дали бил некој геј или не, ги гледам луѓето како луѓе а и некаде не кажав дека сум против геј бракови, кажав дека не го почитувам бракот, ако некого сакаш, бракот вооопшто не ти ни потребен, бракот е политичка и правна измислица, која никогаш не му ни била потребна на човекот, ама тоа е веќе друга филозофија... и сум приметил дека хомосексуалците, најчесто се водат според филозофија Charles Xavier од X-men, ако знаете што зборам, ама многу често, и во приказната, и во реалност се докажува дека такви идеали се неостварливи и дека омразата ќе си остане омраза како и да е... се надевам дека овојпат ме разбра инаку заборавив, под „последиците“ мислев на омразата на хетеро луѓето кон хомосексуалците ко исе неизбежливи, кога веќе некој се одлучил да биде геј... тоа и го објаснував во целиов овој пост Изменето од zabegan - 17.Јануари.2012 во 19:36 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mora da go sakas toa kaj mene, ama zboruvas poveke od pamet otkolku sto si doziveal nekoi raboti. Ne me sfakjaj licno, ama ne e bas taka ednostavno da se kaze nekomu, da se napravi toj coming out. Zosto? Zatoa sto ti utre koga ke se ozenis site ke te potapsaat barem po ramo i ke ti recat ehh, vidi go, od nego covek bidna... a za mene e drugo. Vo nekoi zemji da priznaes deka si gej znaci da gi zagubis prijatelite i semejstvoto, vo drugi zivotot. Znam devojce kaj sto nejzinite se homofobici, drugarkite isto, ednostavno covek e preplasen, ne e taka ednostavno da se kaze, ne e ednostavno da te tretira cela sredina kako freak, mene ne mi bilo ubavo da slusam sekakvi muabeti od najbliskite, od onie koi po default bi trebalo da bidam zastitena. I ne me sporeduvaj so site gej luge zatoa sto pred se jas sum licnost so svoi potrebi.. moze nekoj saka nesto poinakvo i voopsto ne nalikuva na moeto. Jas si go kazav moeto, ako ne ti se sviga togas ignoriraj go.. jas nema da gi pogazam moite potrebi i stavovi samo zatoa sto nekomu toa ne mu se dopaga.
Jas za razlika od mnogu drugi polesno pominav.. drugarkite se tuka, tatko mi me prifati... ok, tatko mi sto me prifati, sto ne mu e gajle, ne znam kako da go sfatam toj covek no nekoi raboti ednostavno drugo e koga covek gi zboruva od sopstvena kozha a drugo e koga nekoj od strana mu kazuva kako e. Zatoa ne mi kazuvaj kolku ne mu e gajle na opstestvoto, zatoa sto i toa sum go osetila sto preku mene sto preku drugi prici. Ne gi znam mnogu, no dovolno e za mene da vidam deka nesto ne e vo red. Ti mozebi ne se zamaras, veruvam, ama ima mnogu koi ne se kako tebe.. mnooogguuu. Mene sega mi e lesno otkako se prifativ do nekade, da... ama ne mi bilo voopsto. Da ziveam vo postojan strav deka ke me izbrkaat od doma zatoa sto sum imala devojka ili sum se zaljubila? Da slusam deka sum bolna i deka mi treba lecenje? Kolku i da e covek otporen, od domasnite go boli. Ne e taka ednostavno ko sto ti raskazuvas. Boldiraj i pobivaj me kolku sakas, no ova se prikazni raskazani od sopstvena kozha, prenesuvam sopstveni stravovi sto sum gi pocuvstvuvala, si go raskazuvam mojot mracen period i na uste nekolkumina vo kratki crti.
|
|
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога бев мала викав :шо им е на тие луѓе,знаат ли шо прават?
сеа кога пораснав можам да кажам само нека си се сакаат луѓето бре, никој нема право да осудува... човек неможеш да го натераш со сила нештода прави, па така и ова... |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas vaka pristrastno za komentarov ke ti dadam edna gushka... pa i dve [ako nemas niso protiv]
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 6465666768 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |