|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница <1 6364656667 84> |
Автор | |
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A spored tebe rezultati se ...Ako nekoj pisese ovde deka toj i toj ..uspesno se samoubi...
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..со фалц роба,т.е. осносни средства нема шанси на такво нешто..., пр..-Вардар е до колена...рипна една,некој паметен ја спаси..пукна брука,а тој херојот доби ...ТВ. -патиштата ни се како швајц.сирење..со 40км/ч...нема шанса да те утепа некој!.За такво нешто треба да платиш..дебело.. -купуваш јаже кое за беља се кине при првиот обид... -бензинот е пун со вода..не гори братче како треба.. -МЖ возат без ред..ќе ти се одмили смртта ако нив ги чекаш... п.с.сакаш уште примери... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Oва видео ме вратило ви живот... се надевам дека и на други ќе им помогне ко што ми помогна и на мене...
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мразам кога депресијата ми ги јаде пуканките...
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога почнав се повеќе да имам кошмари навечер и да изрипувам од спиење и кога деновите ги поминував со силни флешбекови, анксиозни напади..многу подобро ги сфатив сите самоубијци. Кошмари поврзани со смрт + анксиозни напади (постојано) = огромен страв... и нема човек каде да избега поготово ако нема каде да се обрати. Колку и да ги гледа човек сите пораки со позитивна содржина, колку некој и да го тапша по рамо, кога човек е дојден до работ е навистина тешко да биде одвратен.. затоа што се чини дека се е пробано и дека не останално ништо. Тотален мрак. Дури и не бев повеќе исплашена од тоа дали ќе го направам следниот чекор од ендекот.. пострашно ми се чинеше соочување со моите стравови. Сепак решив да побарам помош иако јас и никогаш воопшто не ги искажувам своите емоции. Еве ме...
Преосетлива тема во секој случај.. но луѓето пред да разберат одбираат да судат.
|
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Но некогаш нема друг излез...
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Привремен проблем значи проблем кој трае извесно време и потоа исчезнува. Затоа привремените проблеми бараат привремени решенија. Самоубиствотот не е никакво решение, туку бегство од проблемите.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekogas nekoi raboti se poinakvi. Ne sekoj covek e ista prikazna.
|
|
|
|
Artistka88
Нов член Регистриран: 30.Август.2012 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ekszi88 jas te razbiram kako ti e. dosta mi e od ovoj zivot i odvaj cekam da zavrsi. sekoj den e nova tortura. site mi velat podobro ke e a ustvari od godina na godina se poloso e. ke istrpam uste nekoja godina a za ponataka izgleda ke go napraam TOA :(
jas go sakam zivotot ama nesakam da go ziveam vaka. |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најголем проблем е очекувањето од другите дека треба да бидам подобро. Баш прееска добив порака: премногу мислиш.. како јас да сакам да е тоа така. Едноставно сакам да ме остават на мира со тоа како треба да се однесувам или чувствувам. Некогаш само сакам некој да ме ислуша ама да не очекува да престанам да мислам на некои работи затоа што тогаш е уште потешко, тогаш борбата внатрешна е со огромен интензитет и повеќе боли. Можеби немаше да завршам денес толку лошо ако не бев опкружена со очекувања од сите страни. Некогаш ми треба некој околу мене што помалку паничи и кој што ќе ме ислуша, така што ќе се смирам и ќе видам потрезвено. Не сите (во случајов јас) имам восхитувачки капацитети за надминување на моите трауми и справување со ситации од сегашноста. Некогаш и не ни мислам (свесно) кога ќе почне срцето да лупа, да не можам да дишам и ред други работи. Но луѓето не секогаш разбираат. Ако некогаш ти треба само слушател и не некој што очекува да престанеш со овакви или онакви мисли - тука сум.
|
|
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Messenger - 15.Септември.2012 во 16:10 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 6364656667 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |