IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6364656667 84>
Автор
Порака
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Статус: Офлајн
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2012 во 00:48
Originally posted by zagor zagor напиша:

од темава нема ништо и не даде никакви резултати.

треба да се затвори..кључ!

A spored tebe rezultati se ...Ako nekoj pisese ovde deka toj i toj ..uspesno se samoubi...збунетост
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2012 во 00:54

ма ајде..со фалц роба,т.е. осносни средства нема шанси на такво нешто...,

пр..-Вардар е до колена...рипна една,некој паметен ја спаси..пукна брука,а тој херојот доби ...ТВ.

-патиштата ни се како швајц.сирење..со 40км/ч...нема шанса да те утепа некој!.За такво нешто треба да платиш..дебело..

-купуваш јаже кое за беља се кине при првиот обид...

-бензинот е пун со вода..не гори братче како треба..

-МЖ возат без ред..ќе ти се одмили смртта ако нив ги чекаш...

п.с.сакаш уште примери...

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:07
Oва видео ме вратило ви живот... се надевам дека и на други ќе им помогне ко што ми помогна и на мене...среќа

Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 16:14
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 18:22
мразам кога депресијата ми ги јаде пуканките...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2012 во 18:26
смеење големо гушкање
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2012 во 15:23
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2012 во 19:24
Кога почнав се повеќе да имам кошмари навечер и да изрипувам од спиење и кога деновите ги поминував со силни флешбекови, анксиозни напади..многу подобро ги сфатив сите самоубијци. Кошмари поврзани со смрт + анксиозни напади (постојано) = огромен страв... и нема човек каде да избега поготово ако нема каде да се обрати. Колку и да ги гледа човек сите пораки со позитивна содржина, колку некој и да го тапша по рамо, кога човек е дојден до работ е навистина тешко да биде одвратен.. затоа што се чини дека се е пробано и дека не останално ништо. Тотален мрак. Дури и не бев повеќе исплашена од тоа дали ќе го направам следниот чекор од ендекот.. пострашно ми се чинеше соочување со моите стравови. Сепак решив да побарам помош иако јас и никогаш воопшто не ги искажувам своите емоции. Еве ме... 

Преосетлива тема во секој случај.. но луѓето пред да разберат одбираат да судат. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2012 во 14:43
Но некогаш нема друг излез... 

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2012 во 15:41
Привремен проблем значи проблем кој трае извесно време и потоа исчезнува.

Затоа привремените проблеми бараат привремени решенија.

Самоубиствотот не е никакво решение, туку бегство од проблемите.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2012 во 15:45
Nekogas nekoi raboti se poinakvi. Ne sekoj covek e ista prikazna.
Кон врв
Artistka88 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Август.2012
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Artistka88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2012 во 16:01
ekszi88 jas te razbiram kako ti e. dosta mi e od ovoj zivot i odvaj cekam da zavrsi. sekoj den e nova tortura. site mi velat podobro ke e a ustvari od godina na godina se poloso e. ke istrpam uste nekoja godina a za ponataka izgleda ke go napraam TOA :(
jas go sakam zivotot ama nesakam da go ziveam vaka.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2012 во 16:06
Најголем проблем е очекувањето од другите дека треба да бидам подобро. Баш прееска добив порака: премногу мислиш.. како јас да сакам да е тоа така. Едноставно сакам да ме остават на мира со тоа како треба да се однесувам или чувствувам. Некогаш само сакам некој да ме ислуша ама да не очекува да престанам да мислам на некои работи затоа што тогаш е уште потешко, тогаш борбата внатрешна е со огромен интензитет и повеќе боли. Можеби немаше да завршам денес толку лошо ако не бев опкружена со очекувања од сите страни. Некогаш ми треба некој околу мене што помалку паничи и кој што ќе ме ислуша, така што ќе се смирам и ќе видам потрезвено. Не сите (во случајов јас) имам восхитувачки капацитети за надминување на моите трауми и справување со ситации од сегашноста. Некогаш и не ни мислам (свесно) кога ќе почне срцето да лупа, да не можам да дишам и ред други работи. Но луѓето не секогаш разбираат. Ако некогаш ти треба само слушател и не некој што очекува да престанеш со овакви или онакви мисли - тука сум.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2012 во 16:07

Изменето од Messenger - 15.Септември.2012 во 16:10
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6364656667 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.